Секретний інгредієнт: бензоїлпероксид

  • HOW TO BEAUTY

    HOW TO BEAUTY

  • Адвент-календар 2021

  • Листи Діду Морозу 2021

  • Пептиди

    Пептиди

  • Біохакінг шкіри

    Біохакінг шкіри

Секретный ингредиент: бензоилпероксид

Бензоїлпероксид завоював почесне місце в косметології завдяки своїй здатності творити дива з проблемною шкірою. Як саме він діє на організм та чи безпечно це, розповідає Beauty HUB.

Бензоїлпероксид – унікальний компонент, відомий своїми антибактеріальними, регенеруючими властивостями та здатністю ефективно боротись з акне на складних стадіях. Він успішно застосовується у косметології вже кілька десятків років і взятий за основу більшості препаратів для лікування різних видів висипань на обличчі. В чому його секрет – розбираємось просто зараз.

Принцип дії бензоїлпероксиду на шкіру

Секретный ингредиент: бензоилпероксид

Бензоїлпероксид (перекис бензоїлу) являє собою хімічну сполуку, що при потраплянні на шкіру людини розкладається на бензойну кислоту та кисень. Кисень, проникаючи в дерму, набуває здатності вбивати бактерії Propionibacterium acnes, що провокують неконтрольовані висипання на шкірі. Бензойна кислота в свою чергу стимулює оновлення клітин дерми і відлущування пошкодженого та ороговілого шару епідермісу. Відтак, відразу після виведення збудника висипань з організму – бактерій – клітини шкіри відновлюють свою нормальну роботу, і сліди висипання швидко зникають. 

Ще одна перевага бензоїлпероксиду – він нормалізує вироблення шкірного сала. Навіть людям, далеким від косметології, відомо, що висипання часто бувають спровоковані надмірним виділенням шкірного жиру, який збирається під епідермісом і утворює ненависні всіма білі цятки. Перекис бензоїлу поглинає зайвий жир і висушує його, вирівнюючи рельєф шкіри.

Така комплексна дія бензоїлу, а також здатність вирівнювати тон шкіри за рахунок глибокого очищення пор, забезпечує покращення якості шкіри за дуже короткі терміни. У цьому ховається перевага компонента над іншими антибактеріальними засобами – він один здатен зробити те, що б виконували відразу кілька засобів.

Застосування бензоїлпероксиду 

Як і з багатьма діючими речовинами, у випадку з бензоїлпероксидом важливе дозування. Безпечною вважається концентрація від 2% то 10% діючої речовини у кремах, лосьйонах або миючих засобах. Але починати, звісно, варто від найменшого.

Оскільки головна сила бензоїлпероксиду криється у боротьбі з акне, застосовувати його потрібно точково на висипаннях. Можна на всіх ділянках тіла, крім ніжних зон навколо очей та губ. Важливе правило, яким, до речі, варто користуватися при застосуванні будь-яких інших доглядових засобів, бензоїлпероксид слід наносити лише на ретельно очищену та тонізовану шкіру. Так засіб краще проникає у глибокі шари шкіри і краще виконує свою роботу.

Побічні ефекти бензоїлпероксиду

Бензоїлпероксид завдяки своїй здатності підсушувати, може викликати сухість і пошкоджувати мікробіом шкіри, тому людям із сухою і дуже чутливою шкірою варто використовувати цю речовину тільки за гострої необхідності. Властивість пересушувати шкіру також доповнюється здатністю викликати передчасне старіння шкіри, зморшки і підвищену чутливість до сонячного випромінювання. Косметологи рекомендують використовувати засоби з бензоїлпероксидом лише ввечері, а наступного дня вранці ретельно зволожувати шкіру і наносити SPF, в іншому випадку – гіперпігментація забезпечена.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Instagram і не пропускайте найцікавіші матеріали Beauty HUB! 

читайте також