Алантоїн у косметиці: шкода чи користь

  • Halloween

  • Рожевий жовтень

  • Барберінг

  • Трихологія

  • Акне

аллантоин

У складі багатьох косметичних засобів використовують особливі інгредієнти, які допомагають зберегти молодість і поліпшити зовнішній вигляд шкіри. Опинився серед таких компонентів й алантоїн.

Що таке алантоїн і де його беруть

Алантоїн – це водорозчинна речовина у вигляді кристалів, яке виникає при окисленні сечової кислоти. Добре розчиняється в гарячій воді (близько 40 градусів за Цельсієм) і погано – в холодній. Знайти алантоїн можна і в рослинах, наприклад, в коренях живокосту лікарського, аденокаліма, а також в екстракті ямса. У складі лотоса горіхоносного також присутня велика кількість алантоїна. Отримати речовина можна синтетичним способом, і її  властивості будуть такими ж, як у органічної.

аллантоин это

Для чого потрібен алантоїн

Алантоїн використовується в косметиці та мазях для розв’язання різного виду проблем, не спричиняє алергії, може застосовуватися при атопічній шкірі, до того ж:

  • зволожує шкіру;
  • зменшує сухість і чутливість;
  • покращує розподіл і оновлення клітин шкіри та її захисні функції;
  • прискорює загоєння ушкоджень шкіри;
  • створює протизапальний, протимікробний ефект;
  • допомагає зменшити шрами і рубці.

Також алантоїн діє як деякі кислоти і допомагає відлущувати верхній шар шкіри, таким чином сприяючи її оновленню. Є антиейдж-засобом, оскільки стимулює синтез колагену, а як ми знаємо, колаген позитивно впливає на процес усунення зморшок, збільшення пружності та зволоженості шкіри.

аллантоин в косметике

У медицині алантоїн використовується в мазях для загоєння ран, при цьому може застосовуватися не тільки на поверхні шкіри, але і на слизових оболонках.

У косметиці алантоїн використовується в шампунях, кремах, засобах для вмивання, масках, дезодорантах, бальзамах. Такий вибір засобів з алантоїном допомагає комплексно заспокоювати подразнену шкіру, відновлювати водний баланс, захищати від агресивного впливу зовнішніх факторів (наприклад сніг, мороз, вітер). Часто алантоїн можна побачити в дитячих кремах, що зайвий раз підтверджує його безпеку і ефективність в догляді за сухою і чутливою шкірою. Присутній алантоїн і в засобах, призначених для боротьби з розтяжками.

Алантоїн для обличчя: користь чи шкода

Власницям сухої, чутливої ​​або подразненої шкіри алантоїн допоможе усунути дискомфорт, а якщо у вас нормальна шкіра, то допоможе захистити її від негативного впливу зовнішніх факторів. У складі будь-якого засобу міститься від 0,5 до 2% алантоїну, що вважається абсолютно безпечним для будь-якої шкіри. Єдиний момент, який може зіпсувати вашу думку про цю речовину, – це індивідуальна алергійна реакція, яка, до речі, найчастіше може виникнути саме на органічний вид компонента.

Підбиваючи підсумок, можна зазначити, що алантоїн надає користь як у складі як косметичних, так і медичних засобів.

Підписуйтесь на наш Viber і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також