10 цікавих фактів про Ніколу Кохлан – зірку серіалу «Бріджертони»

Третій сезон «Бріджертонів» нарешті вийшов на Netflix, розповідаючи глядачам про нові пригоди лондонської знаті епохи Регентства. В центрі сюжету цього разу опинилися Колін Бріджертон і Пенелопа Фезерінгтон, багаторічна дружба яких переросла в красиву історію кохання. 

Розумну й іронічну Пен у серіалі зіграла 37-річна ірландська акторка Нікола Кохлан, яка не лише запам’яталася глядачам своїм талантом, але й власним прикладом сміливо руйнує стереотипи про жіноче тіло та його сприйняття в медіа й соцмережах. У третьому сезоні «Бріджертонів» актриса сама вимагала від сценаристів і режисерів більше відвертих сцен, пропагуючи позитивне ставлення до власного тіла.

На днях Нікола також стала обличчям нового кампейну білизняного бренду SKIMS, який належить Кім Кардашьян. Обидві знаменитості об’єдналися в співпраці, оскільки Нікола вже давно є прихильницею марки, а Кім обожнює серіал та завжди звертає увагу на обговорювані особистості.

Аби більше познайомити вас із цією талановитою актрисою, ми зібрали 10 фактів, які треба знати про Ніколу Кохлан.

  1. Хто така Нікола Кохлан?

Нікола Кохлан – ірландська актриса, яка здобула популярність завдяки своїм яскравим ролям у різних жанрах. Бажання займатися акторством у неї з’явилося ще в 5 років, коли маленька Нікола спостерігала, як її старша сестра виступає у шкільній виставі. 

Кохлан закінчила Національний університет Ірландії, де отримала ступінь з англійської мови та класичної цивілізації. Після цього вона переїхала до Англії навчатися в Оксфордській школі драми та Бірмінгемській школі акторської майстерності.

Нікола Кохлан у капелюсі українського бренду Ruslan Baginskiy

  1. Коли Нікола Кохлан почала зніматися в кіно?

В кінематографі Кохлан дебютувала у 2004 році з роллю Кеті в короткому фільмі «Фантомний горіх». Її першим серйозним проєктом став ситком «Дівчата з Деррі» (Derry Girls), який транслювався на британському Channel 4 протягом 2018-2022 років. У ньому Нікола зіграла дівчинку на ім’я Клер Девлін. Стрічка розповідає про те, як на тлі політичного конфлікту в Північній Ірландії 1990-х років п’ятеро старшокласників долають проблеми, добре знайомі всім підліткам.

У 2020-му Нікола увірвалася на великі екрани, отримавши роль Пенелопи Фезерінгтон у надзвичайно популярному серіалі Netflix «Бріджертони», який зробив її відомою на весь світ.

«Дівчата Деррі». Фото: Channel 4
«Дівчата Деррі». Фото: Channel 4
«Дівчата Деррі». Фото: Channel 4
Нікола Кохлан у ситкомі «Дівчата Деррі». Фото: Channel 4
  1. Скільки років Ніколі Кохлан?

Вік Ніколи Кохлан – 37 років, вона народилася 9 січня 1987 року. Її знак зодіаку – Козеріг.

  1. Звідки Нікола Кохлан? 

Нікола Кохлан – ірландка. Вона народилася в ірландському місті Голвей і виросла в Оранморі. Зараз живе в Лондоні.

  1. Який зріст Ніколи Кохлан?

Нікола Кохлан має невисокий зріст – 1,55 м.

читайте також

  1. Чи є у Ніколи Кохлан хлопець? Вона заміжня?

Лише леді Віслдаун знає, з ким зустрічається Нікола Кохлан, оскільки вона тримає своє особисте життя в таємниці. У соцмережах акторки немає інформації про її нинішнього бойфренда, однак фани «Бріджертонів» люблять приписувати їй роман із 31-річним Люком Ньютоном, який зіграв Коліна. 

Під час промотуру перед виходом третього сезону серіалу Нікола і Люк постійно підігрівали інтерес публіки до своєї пари – під час фотосесій та інтерв’ю актори часто трималися за руки, обіймалися, виявляли ніжність і багато сміялися. Щоправда, все це не більше, ніж просто піар-хід на фанатів Polin (Пенелопа + Колін = Полін).

Нікола Кохлан і Люк Ньютон. Фото: Instagram @nicolacoughlan
Нікола Кохлан і Люк Ньютон. Фото: Instagram @nicolacoughlan
Нікола Кохлан і Люк Ньютон. Фото: Instagram @nicolacoughlan
Нікола Кохлан і Люк Ньютон. Фото: Instagram @nicolacoughlan
Нікола Кохлан і Люк Ньютон. Фото: Instagram @nicolacoughlan

читайте також

  1. Чи побачимо ми Ніколу Кохлан у 4 сезоні «Бріджертонів»?

Так, Нікола підтвердила, що вони разом із Люком Ньютоном повернуться на екрани в четвертому сезоні шоу, зйомки якого вже розпочалися. Як розповіла сценаристка Шонда Раймс, на випуск кожного сезону серіалу Netflix йде приблизно 2 роки. Якщо графік збережеться, ми побачимо наступну частину не раніше 2026 року.

  1. У яких фільмах і серіалах знімалася Нікола Кохлан?

Окрім «Бріджертонів» і «Дівчат з Деррі», фільмографія Ніколи Кохлан налічує ще кілька інших робіт. Вона зіграла Ганну Далтон у фільмі «Блудниці» (Harlots, 2018), який розповідає про лондонський бордель Георгіанської епохи та їх заможних відвідувачів. А також головну роль Меггі у фільмі «Великий настрій» (Big Mood, 2024). 

Кадр із фільму «Блудниці»

Нікола Кохлан у фільмі «Блудниці»

Чарівну Ніколу Кохлан також можна побачити серед основного касту акторів британської історичної комедії «Схопіть їх!» (2024) та у різдвяному епізоді серіалу BBC «Доктор Хто», який вийде наприкінці 2024 року.

У 2023 році Нікола зіграла хоч і епізодичну, але яскраву роль Барбі-дипломатки в популярному фільмі Ґрети Ґервіґ «Барбі». Вона також має численні театральні й озвучувальні роботи.

Нікола Кохлан у фільмі «Барбі». Фото: Instagram @nicolacoughlan
Нікола Кохлан на зйомках фільму «Барбі». і «Барбі». Фото: Instagram @nicolacoughlan
Нікола Кохлан на зйомках фільму «Барбі». і «Барбі». Фото: Instagram @nicolacoughlan
  1. Дружба Ніколи Кохлан і Люка Ньютона 

Нікола Кохлан і Люк Ньютон швидко подружилися під час зйомок двох перших сезонів серіалу «Бріджертони», і їхня дружба ще більше зміцнилася після зйомок третього сезону, який зосередився на історії Коліна та Пенелопи. В одному з інтерв’ю Нікола назвала Люка «справді особливою людиною в моєму житті». 

Шанувальники стрічки були настільки одержимі їхньою дружбою та хімією під час прес-туру, що акторам довелося відповісти на чутки про їхні стосунки: ні, вони не зустрічаються (на жаль).

  1. Чи є Нікола Кохлан у соціальних мережах?

Нікола Кохлан видалила свій акаунт у Twitter десь у 2022 чи 2023 році. Раніше вона була активною користувачкою платформи, але, як розповідають, пішла на цей крок, аби захистити своє психічне здоров’я. Однак хороша новина в тому, що Нікола Кохлан є в Instagram і веде його доволі активно. Її сторінка: @nicolacoughlan.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також