Ретроградність планет до кінця 2024 року: астрологічні прогнози

Ретроградні планети це планети, які з точки зору спостерігача з Землі здаються такими, що рухаються небосхилом в зворотному напрямку. Хоча в реальності планети продовжують рухатися своїми орбітами в одному напрямку, а ретроградний рух це оптична ілюзія, спричинена різницею у швидкостях руху Землі та інших планет навколо Сонця. Чому так відбувається? Річ у тім, що орбіти планет різних розмірів і рухаються з різною швидкістю. Коли Земля, рухаючись швидше, обганяє іншу планету, та може здаватися такою, що рухається в іншому напрямку на тлі зірок. Це особливо помітно для зовнішніх планет Марса, Юпітера, Сатурна.

В астрології ретроградні планети часто асоціюються з періодами перегляду, затримок, складнощів або відображення минулого. Особливо сильний вплив на людей мають планети, що розташовані в безпосередній близькості від Землі. Йдеться про Марс, Юпітер, Меркурій. Саме вони і будуть ретроградними до кінця 2024 року, а також Сатурн – планета карми.

Ретроградний Юпітер у 2024 році: дати

(з 9 жовтня 2024 року по 4 лютого 2025 року у Терезах, Скорпіоні, Стрільці, Водолії)

Юпітер велика планета, що повільно рухається, відповідно, і ретроградною вона буває раз на рік. Триває цей період близько двох місяців. Астрологічно ретроградний рух Юпітера інтерпретується як час, коли його енергія змінюється і відбувається глибоке переосмислення сфер, якими він управляє. Загалом ретроградний Юпітер – це несприятливий час для активних дій та зовнішнього зростання, проведіть внутрішню роботу, перегляньте свої переконання та займіться зміцненням духовних засад.

  1. Юпітер пов’язаний із філософією, мораллю, етикою та світоглядом. Під час ретроградного руху можуть відбуватися внутрішні міркування про те, які переконання та цінності важливі для людини. Це період для переоцінки того, у що ми віримо і чого прагнемо.
  2. Юпітер символізує зростання та розширення як в особистому житті, так і в професійному. Під час ретроградної фази зовнішній прогрес уповільнюється, але це чудовий час для внутрішнього зростання й саморозвитку.
  3. Ретроградність Юпітера підштовхує до роздумів про сенс життя, духовні питання і внутрішній світ. Відповіді на наболілі питання варто шукати в собі, а не у зовнішньому світі.
  4. Це гарний час для того, щоб повернутися до незавершених справ або переглянути рішення, ухвалені в минулому. Ретроградний Юпітер часто «витягує» на поверхню старі питання, які потребують уваги та переосмислення.
  5. Під час цього періоду важливо поглибити своє розуміння духовних і філософських питань. Юпітер пов’язаний із навчанням, і ретроградність може стимулювати бажання вивчати щось на більш глибокому рівні.
  6. Оскільки ретроградність Юпітера буде у знаках Терезів, Скорпіона, Стрільця та Водолія, планета акцентуватиме певні теми, пов’язані з цими знаками.

Ретроградний Меркурій у листопаді-грудні 2024 року

(з 26 листопада по 15 грудня 2024 року у Стрільці)

Наприкінці листопада розпочнеться третій, і останній у 2024 році період ретроградності Меркурія. В астрологічній практиці вплив Меркурія вважається значущим для всіх, але найбільше для людей, у яких в натальній карті ця планета яскраво виражена, а також для Близнюків і Дів, які керуються цією планетою.

  1. Меркурій керує комунікацією, тому вважається, що в період його ретроградного руху можуть виникати проблеми зі спілкуванням: непорозуміння, плутанина, помилки у листуванні та переговорах.
  2. У період ретроградного Меркурія не рекомендують розпочинати нові проєкти чи приймати важливі рішення. Вважається, що плани, розпочаті у цей час, можуть мати проблеми чи затримки.
  3. Це час, коли астрологи радять переглянути й переоцінити свої минулі дії та рішення. Часто кажуть, що ретроградний Меркурій допомагає виявити старі проблеми, які потребують вирішення.
  4. Може відновитися спілкування із людьми минулого. Важливо правильно оцінювати такі зустрічі та контакти, щоб зрозуміти їхню справжню мету.
  5. Часто в цей період відбуваються затримки поїздок, транспортні проблеми, скасування зустрічей. Люди можуть зіткнутися із несподіваними перешкодами в організації справ.
  6. Вважається, що у ретроградний Меркурій відбувається навіть збій техніки та зв’язку, інші технологічні проблеми.

Ретроградний Марс у 2024 році: коли

(з 6 грудня 2024 року по 24 лютого 2025 року у Стрільці, Козерозі, Водолії)

В останній місяць 2024 року ретроградний рух розпочне найвойовничіша планета Марс. У цьому положенні планета буде 2,5 місяці. Ретроградний Марс передбачає час для самоаналізу, роботи над помилками та переоцінки дій.

  1. Марс традиційно асоціюється із енергією, активністю, рішучістю, боротьбою та пристрастю. У період його ретроградності відчувається зниження мотивації, складності реалізації планів, уповільнення процесів, пов’язаних із фізичної діяльністю.
  2. Загострюються внутрішні конфлікти. Часто людина починає замислюватися про свої дії, вчинки та рішення, відчуваючи більше невизначеності та невпевненості. Можуть виникнути питання, чи варто продовжувати розпочаті проєкти або варто переглянути підходи.
  3. Марс також керує агресією та конфліктами. Під час ретроградного періоду конфлікти можуть або загострюватися, або навпаки, ховаються й накопичуються. Це може призвести до несподіваних спалахів роздратування або накопиченого невдоволення.
  4. Це хороший період для переосмислення своєї стратегії та підходів до вирішення проблем. Рекомендується завершити розпочаті раніше проєкти, а не починати щось нове, тому що ця діяльність може зіткнутися із перешкодами.
  5. Ретроградний Марс може впливати на фізичну енергію: занепад сил, втома чи, навпаки, спалахи агресії та нетерпимості. Це також час, коли слід бути уважнішими до свого здоров’я, особливо у плані травм і перевантажень.

Ретроградний Сатурн у жовтні-листопаді 2024 року

(з 29 червня 2024 року до 15 листопада 2024 року)

У середині листопада 2024 року закінчує свій ретроградний рух, який тривав майже 5 місяців, Сатурн. В астрологічному контексті планета пов’язана з такими темами, як карма, обмеження, структура, дисципліна, відповідальність, довгострокові плани, кар’єра й уроки життя.

  1. Ретроградний Сатурн часто інтерпретується як перегляд кармічних боргів і зобов’язань. Ви замислитеся про минулі рішення, особливо ті, що стосуються відповідальності й зобов’язань.
  2. Це хороший період для того, щоб переглянути свої внутрішні установки, пов’язані з самодисципліною, правилами та структурами. Це час самоаналізу й роботи над собою, особливо у питаннях кар’єри, особистих кордонів та самодостатності.
  3. У період ретроградного Сатурна можуть «випливти» старі проблеми або недоробки, що вимагають уваги та виправлення. Цей час часто пов’язаний із поверненням до старих завдань, які потрібно завершити чи виправити.
  4. Протягом ретроградного періоду трапляються затримки у справах, пов’язаних із кар’єрою, довгостроковими планами та зобов’язаннями. Ви зіткнетеся із труднощами у досягненні цілей, що змусить переглянути свої методи та стратегії.
  5. Вплив ретроградного Сатурна посилює почуття відповідальності й зобов’язань, іноді запроваджуючи обмеження або збільшуючи тиск у цих сферах. Це може бути часом, коли потрібно переглянути, що приносить користь, а що ні.
  6. Це період для внутрішньої роботи, особливо у плані довгострокового планування та формування більш реалістичного підходу до життя і кар’єри.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також