8 правил самостійного розбору гардеробу

Проаналізуйте свій спосіб життя

Наш одяг мусить відповідати нашим потребам. Для того, аби визначити, які речі справді повинні висіти у вашій шафі, а що просто захаращує простір, важливо проаналізувати свій спосіб життя. Стилісти рекомендують скласти список усіх справ, якими ви займаєтеся упродовж тижня, місяця чи навіть року, і який одяг вам для цього зазвичай потрібен. Наприклад, якщо на порядку денному у вас прогулянка із собакою, похід у крамницю і робота з дому, а на вихідних ви їздите на природу, то вам більше знадобляться кросівки, а п’ять із восьми пар туфель на шпильках можна роздати чи продати. Після того, як ви складете шпаргалку потрібних речей, можна приступати до розхаращування.

Вийміть усі речі

Для того, аби провести якісний і повноцінний розбір гардеробу, важливо розібратися, що у вас загалом є. Вийміть із шаф, тумбочок і шухляд абсолютно всі речі, включно з взуттям, сумками, аксесуарами та розкладіть на видному місці. Тільки так ви побачите цілісну картину свого гардеробу і згадаєте про речі, які забилися в кутку гардеробу і стерлися з вашої пам‘яті.

Розкладіть речі за категоріями

Щоб визначитися, скільки і яких речей у вас є, важливо розкласти їх за категоріями. Стилісти рекомендують покласти в різні місця штани та спідниці, блузи, кофти, футболки та речі, які ви зазвичай вдягаєте верхнім шаром (жилетки, жакети, кардигани). 

Приміряйте все, що у вас є

Деякі елементи гардеробу хочеться зберігати лише тому, що вони красиво висять на вішаку, мають оригінальний крій чи відтінок. Але якщо річ уже давно не вашого розміру, ви не маєте з чим або куди її одягнути, чи варто тримати її в шафі? Для того, щоб визначитися, влаштуйте генеральну примірку всіх речей.

Поставте собі питання

Щоб оголосити кожному елементу гардеробу фінальний вердикт, вдягніть його, станьте перед дзеркалом і поставте собі кілька питань.

  • У якому стані ця річ? Заношені, порвані та остаточно зіпсовані плямами речі відразу викидаємо.
  • Вам подобається, як ця річ сидить на вас? Наша фігура змінюється і в цьому немає нічого дивного. Але дивно носити речі на три розміри замалі або завеликі.
  • Коли ви востаннє вдягали цю річ? Можливо, ваш смак в одязі або тренди змінилися, й тепер ви почуваєтеся некомфортно в речах, які раніше обожнювали?
  • Ця річ відповідає вашому способу життя і стилю? Повертаємося до першого пункту й аналізуємо, чи маємо куди її вдягати.

Складіть комплекти одягу

Використайте примірку не лише для того, щоб вирішити, чи залишати річ у гардеробі, але і для того, аби скласти комплекти одягу. Пробуйте одягнути різні штани з різними блузами, приміряйте до них різне взуття. Найвдаліші образи фотографуйте та зберігайте в окремій папці в телефоні. Так ви створите собі шпаргалку готових образів на майбутнє.

Посортуйте

Після завершення примірки розкладіть речі на три категорії. Перша категорія: речі, які ви повертаєте назад у шафу. До неї увійде одяг в хорошому стані, який вам подобаються, комбінується з іншими вашими речами, а також пасує за стилем і способом життя. Друга категорія — речі, що потребують ремонту. Джинси зі зламаним замком можуть роками лежати в шафі: викинути шкода, а занести в ремонт ніколи. Зберіть усі речі, які потрібно занести в ательє і зробіть це одним махом. Третя категорія — речі, які вам не потрібні. Сюди можете покласти все, що вийшло з моди, перестало вам подобатися і не підлягає ремонту.

Визначтеся, що робити з непотрібними речами

Часто після розбору гардеробу купка непотрібних речей якимось чином знову опиняється у шафі на поличці під назвою «а раптом знадобитися». Не нести ж стільки добра на смітник! Хороша новина: викидати непотрібний одяг зовсім не обов’язково. Сьогодні є безліч сервісів, де можна виставити на продаж вживані речі (і не лише одяг) і продати їх за символічну вартість. Також є організації, що приймають речі й роздають їх на благодійність. Зрештою, речі в гарному стані можна роздати подругам чи знайомим. Словом, охочі поносити ваші кофтинки, знайдуться завжди. Головне — бажання.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також