Бант для волосся: як носити головний hair-тренд весни і літа 2024 року

Можливо, ви вже купили пару нових трендових кросівок, стильне і комфортне худі, флакон чи навіть два квіткові аромати та декілька зворушливих аксесуарів від українських брендів перед теплою весняно-літньою погодою, але цього сезону ваша шафа не буде повною без одного з наймодніших б’юті-аксесуарів року – банта для волосся. 

Щороку ми розповідаємо про актуальні зачіски з аксесуарами, і в цьому списку завжди є місце зворушливим бантикам і стрічкам у волоссі. Та в 2024-му тенденція носити ці аксесуари набула відчутно ширших масштабів, зважаючи на те, як банти заполонили червоні хідники Голлівуда та подіуми Тижнів моди – від Нью-Йорку до Парижу.

Бант – один із головних fashion-хітів весни-літа в одязі та аксесуарах, і, як видання про красу, ми не змогли пройти повз цього тренду. Розповідаємо, як носити і де шукати наймодніший аксесуар сезону.

Зачіски з бантом і стрічкою: на що звернути увагу в 2024 році

Instagram @anisasojka

Ще з дитинства ми усвідомили, що бантики і стрічки у волоссі виглядають максимально зворушливо і від них неможливо втомитися. Прикрасивши будь-яку зачіску таким красивим акцентом, можна домогтися ефектного і дуже модного образу, який підійде для будь-якої ситуації – романтичного побачення, прогулянки, святкового аутфіту чи навіть походу в офіс. Аби зачіска вийшла ще цікавішою, можна обрати не лише один великий бант, а й декілька маленьких.

Instagram @jenniferbehr

Reserved

Елегантно і вишукано виглядають зачіски з бантами на розпущене довге волосся – як заколка-акцент чи з зібраними пасмами позаду, а також з хвостами, пучками, різноманітними плетіннями. Достатньо прикрасити зачіску з низьким хвостом вишуканою стрічкою, зав’язаною в елегантний бант, і весь ваш образ заграє новими фарбами. Або ж обрати один «гігантський» бант, що створить вау-ефект.

Instagram @agulax

Instagram @gentlehairdos

Instagram @cwoodhair

Те ж саме з високим об’ємним ретрохвостом чи класичним кінським. Додайте поверх резинки для волосся (або замість неї) атласну чи оксамитову стрічку, і зачіска вмить стане більш святковою, романтичною та жіночною. А ваш образ перестане бути занадто простим і банальним.

Instagram @anisasojka

Цього року прикрашаємо стрічками і бантами не лише хвостики, а й більш складні укладки – високі та низькі пучки, різні варіації локонів, зачіски з плетіннями. Обирайте аксесуари з візуально дорогих матеріалів – шовку, цупкого атласу, елегантного оксамиту чи ніжного мережива. В таких образах можна сміливо вирушати і на вечірку, і на побачення, і на власний День народження.

Instagram @jennychohair

Instagram @jenniferbehr

Instagram @gentlehairdos

Instagram @jenniferbehr

Instagram @jenniferbehr

Якщо ви не знаєте, як зібрати пучок влітку, є спосіб, який завжди працює на «ура» – додаємо зачісці нотку французького шику, обв’язавши навколо основи пучка широку стрічку або шовкову хустинку у вигляді банта. Можна також додати модних плетінь або випустити локони біля обличчя. Радимо обирати стрічки і банти не тільки нейтральних базових кольорів, а й експериментувати з яскравими відтінками і принтами. З такими аксесуарами ваша літня укладка вийде просто неймовірною!

Instagram @halleybrisker

Instagram @kyleeheathhair

Актуальними також залишаються вечірні святкові зачіски з бантами. Найпростіший варіант – накрутити легкі локони і зібрати позаду два пасма волосся, закріпивши їх заколкою з бантом або зав’язавши стрічкою. До такого укладання можна додати декілька тонких косичок вздовж усього волосся або заплести лише самі пасма, які будете закріплювати аксесуаром. 

Instagram @samanthamcmillen_stylist

Максимально ефектного образу можна домогтися, якщо обрати бант чи стрічку яскравого акцентного кольору та поєднати її з ідентичним відтінком у макіяжі. Наприклад, червоний бант + червона помада або лавандові тіні для повік і стрічка для волосся в тон. 

Instagram @lydiafowler

Instagram @lydiafowler

Також дуже ефектно виглядає, якщо поєднати банти на волоссі з бантами в основному образі – це можуть бути деталі на сукні чи костюмі, на туфлях, сережках або сумочці. Все залежить від вашого модного смаку, вподобань і фантазії.

читайте також

Як носити бант для волосся: зіркові приклади

Зіркові красуні демонструють, що зачіски з бантами і стрічками пасують навіть червоним доріжкам. Пропонуємо надихнутися beauty-образами знаменитостей та взяти на озброєння укладки з модним аксесуаром для волосся, до якого варто придивитися цього сезону.

Стрічки і банти для волосся: де купити

Заколка-стрічка Nadiia

Рожевий бант-заколка Gepur

Бант-заколка з принтом Gepur

Вʼязана стрічка-бант Kachorovska

Бант-заколка My Scarf

Шовковий бант-заколка Gepur

Бант-заколка My Scarf

Бант-плісе Next

Заколка-бант Reserved

Заколка-бант Jacadi Paris

Набір шпильок для волосся House

Шпильки для волосся House

Заколка-автомат зі стрічкою Anthropologie

Крабик з бантом Jennifer Behr

Бант-заколка Purr

Бант-стрічка Shashi

Рожевий бант Lele Sadoughi 

Бант в горошок Lele Sadoughi

Бант зі стразами Lelet NY

Заколка-бант з перлами Shashi

Шкіряна заколка-автомат Balmain

Молочний бант Casa Clara

Бант у клітинку Anthropologie

Бант у смужку Anthropologie

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB

читайте також

Читайте також