Без фтору і сульфатів: кращі натуральні зубні пасти

Вибір зубної пасти – питання хоч і очевидне, але дуже важливе, адже через ясна йде проникнення в кровотік речовин, які потрапляють в рот. А це вже хороший привід звернути увагу на склад продукту, яким ми користуємося щодня. За останні п’ять років дуже популярними стали натуральні й органічні версії зубних паст, які пройшли довгий шлях розвитку, заперечення ефективності і, нарешті, прийняття, що вони таки працюють.

У нашій добірці ми зібрали абсолютно нешкідливі формули, які не містять парабенів, фторидів, SLS, триклозану, штучних підсолоджувачів та інших потенційно небезпечних інгредієнтів, але при цьому не поступаються класичним аналогам. Зубні пасти з органічним складом приємні у використанні, мають звичний м’ятний смак, освіжаючий аромат, захищають, відбілюють, мають антимікробні властивості – все в необхідних традиціях засобів для гігієни порожнини рота, тільки краще. Нехай ваша усмішка буде не тільки красивою, але і здоровою.

Davids, Natural Toothpaste Spearmint

Натуральна зубна паста американської преміум-марки Davids – фаворит прихильників clean beauty (від англ. – чиста краса) і сподобається шанувальникам прекрасного. Це помітно в усьому, починаючи з мінімалістичного дизайну і закінчуючи металевим тюбиком (який підлягає переробці) з ключем, що дозволяє використовувати продукт до останньої краплі. Вона дбайливо відбілює і видаляє наліт з поверхні зубів. Об’єм 155 мл, орієнтовна ціна $9,55.

Boka, Ela Mint Toothpaste

Ця формула допоможе власницям чутливих ясен і зубів. Ela Mint – перша натуральна зубна паста, підтримувана сучасною наукою. Замість фториду тут нано-гідроксіапатит – основний мінерал кісткової тканини і зубної емалі, який був золотим стандартом стоматології в Японії протягом більше 40 років. Оскільки цей компонент становить значну частину зубів, він природним чином їх відновлює і знижує чутливість. Плюс він на 100% біосумісний і нетоксичний. Його сильний вплив доповнено заспокійливим алое вера, багатим антиоксидантами зеленим чаєм і освіжаючою м’ятою, що борються з бактеріями. Об’єм 118 мл, орієнтовна ціна $12.

Kopari, Coconut Toothpaste

Для тих, хто любить солодке, Kopari створили натуральну зубну пасту на основі кокосової олії, яка нагадує вершкове морозиво. Не обійшлося також без гідроксіапатиту (природного альтернативи фтору) і солодкої м’яти, які забезпечують неабразивну детоксикацію порожнини рота, зміцнюють і відновлюють зубну емаль, усувають мікроби, відбілюють зуби й освіжають подих без будь-яких неприємних хімічних речовин. Розуміємо, це всього лише рутинне чищення зубів. Але чому б їй не бути смачною і ароматною? Об’єм 96 мл, орієнтовна ціна $12.

Weleda, Plant-Rich Toothpaste 3-Piece Set

Чи часто вам зустрічається сольова зубна паста? Морська або гімалайська сіль у складі – не просто маркетинговий хід виробника. Вона містить важливі мінерали, які зміцнюють і лікують зуби. Також сіль може допомогти позбутися шкідливих бактерій і зменшити запалення ясен. Така паста є у Weleda. Ідеальне рішення, аби спробувати різні версії та знайти свою – це зручний тревел-сет із трьох натуральних зубних паст, які вирішують усі проблеми догляду за порожниною рота, такі як запах, наліт, зміна кольору емалі, утворення зубного каменю, чутливість ясен і зубів.

Ключові компоненти формул – м’які рослинні екстракти й ефірні олії, в тому числі перцевої м’яти, які ніжно очищують і надовго освіжають. Продукти порадують приємними смаками й ароматами. Об’єм по 75 мл, орієнтовна ціна $18,55 за набір.

читайте також

.

Dr. Bronner’s, Peppermint All-One Toothpaste

Продукти Dr. Bronner’s люблять за універсальність. Ця на 70% органічна зубна паста з класичним м’ятним смаком не містить фтору, сульфатів, штучних ароматизаторів і підсолоджувачів. Замість останнього в ній використовується стевія, яка здатна зменшити наліт на зубах і навіть трохи їх відбілити. До речі, коробка і туба повністю переробляються. Яскрава упаковка стане симпатичним доповненням вашої ванної кімнати. Об’єм 140 мл для великої родини і 28 мл – для мандрівників, орієнтовна ціна $6,49.

Hello Oral Care, Fluoride Free Antiplaque and Whitening Toothpaste

Ще одна зубна паста, яка чудово впорається з гігієною рота без хімії в складі. Формула з кокосовою олією, перцевою м’ятою і корисними мінералами ефективно очищає, освіжає, зміцнює, а з ними й олія чайного дерева підтримує здоров’я і силу ясен і зубів. Засіб не підвищує їх чутливість, оскільки використовує м’які інгредієнти і безпечний склад. Об’єм 133 мл, орієнтовна ціна $8.

Burt’s Bees, Purely White Toothpaste

Ця зубна паста органічного бренду родом з США не містить всього, чого ви не хочете в ній бачити, – парабенів, сульфатів, підсолоджувачів, барвників і абразивних мікрочастинок. Її властивості також на висоті: делікатний м’ятний смак, легкий аромат, дбайливе відбілювання, ефективне позбавлення від запаху і нальоту. Можна бути впевненим, що вона відмінно освіжить подих і залишить посмішку, що сяє білизною. Об’єм 133 мл, орієнтовна ціна $5.

Hello, Nakedpaste Simply Moisturizing Hemp Seed Oil

Ще один дружній бренд, який знає, як важливі натуральні компоненти в складах тих засобів, що використовуються нами щодня. Hello зміг створити гідну пасту на основі зрозумілих натуральних компонентів: кокосової олії, ксиліту (корисний аналог цукру), кремнію, активованого вугілля, харчової соди, олія насіння конопель, перцевої м’яти і чайного дерева. Паста забезпечує тривале зволоження, допомагає видалити наліт і запобігти зубний камінь, безпечно очищає й освіжає подих. Об’єм 85 г, орієнтовна ціна $15.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також