Ікона стилю: кращі модні образи принцеси Діани

Сучасні тренди відводять нас від «вилизаних» образів і тривіальних стильних рішень. За модою майбутнього — індивідуальний стиль із власними фішками. Мода «під копірку» стає моветоном. І не останньою людиною у формуванні цієї глобальної тенденції стала леді Діана Спенсер. Саме принцеса Уельська була однією з перших відомих людей, хто ставився до моди, як до гри, а до одягу — як до відображення власного «я». Саме тому її стиль сьогодні стає щоразу актуальнішим, а багато знаменитостей (Хейлі Бібер, Джіджі Хадід, Емілі Ратажковскі й ін.) продовжують надихаютися образами Діани.

Принцеса Діана мала доступ до найдорожчих брендів, найобізнаніших стилістів, а на її туалетному столику лежали найдорожчі коштовності світу. Попри це, вона вміло гралася з біжутерією, у будні не вилазила з джинсів і велосипедок, а неписані правила стилю викручувала у свій бік. Леді Діана показала, що стиль — це перш за все про вміння проявити себе, саме тому легендарні вбрання монаршої персони до цього дня не виходять у нас із голови. 

Вечірні сукні

На офіційних заходах Діана найчастіше з’являлася в сукнях і костюмах — таким був королівський протокол. Однак принцеса вміло обігрувала строгі правила найбільш консервативної родини у світі й завжди виділялася серед гостей завдяки оригінальним рішенням і цікавим поєднанням. Це, власне, головні трюки, яких у принцеси варто повчитися кожній.

Коктейльні сукні

Коктейльні вбрання леді Ді обирала не менш ретельно, ніж вечірні. І саме серед них можна відшукати найбільше актуальних сьогодні моделі: асиметричний крій, цікаві принти й кольори. Чого варті лише всі види горошку, який так любила королівська особа, трендові сьогодні глибокі відтінки! Дуже вміло принцеса Уельська обігрувала і блискітки та мереживо, балансуючи їх закритими фасонами.

Костюми

Підібрати вдалий костюм, який би не спотворював ані вашу фігуру, ані стиль — справжнє мистецтво. І Діана опанувала його, як ніхто інший. Вона часто з’являлася у двійках із двобортних піджаків і спідниць або штанів, які майстерно поєднувала з аксесуарами. Леді Ді продемонструвала, як носити такі ансамблі в будь-якому забарвленні, й довела, що вони доречні частіше, ніж здається.

Сорочки та блузи

Блузи часто ставали акцентами образів принцеси. Саме цікавий крій, сміливі кольори й незвичні фактури цих елементів гардеробу ставали родзинкою консервативних образів Діани. Таке стильне рішення закарбувалося в пам’яті багатьох шанувальників принцеси, і вони до сьогодні розбавляють офісні луки цікавими сорочками і блузками.

Ще один інструмент стилю Діани — сорочка чоловічого крою. Вона ідеально вписується як у строгий, так і в повсякденний гардероб. Діана обожнювала носити вільні сорочки, які заправляла в джинси. Цей прийом допомагав вигідно підкреслити талію.

Светри

Светр — елемент гардеробу, який є в кожної. Леді Діана як відома любителька комфортних речей теж не обходилася без натуральних плетених светрів і при цьому грамотно стилізувала їх як із повсякденними, так і з діловими та святковими образами.

Денім

Денім — окремий розділ в історії стилю принцеси Діани. Джинси всіх відтінків і видів Діана обирала щоразу, щойно на заході не диктували строгий дрес-код. Улюбленим елементом гардеробу королівської особи були прямі джинси з високою талією. На думку багатьох модних критиків, такий варіант пасує абсолютно кожному типу фігури й гармонійно впишеться в будь-який стиль.

Іконічний образ леді Ді — чоловічий піджак, біла сорочка, туфлі-човники Chanel і блакитні джинси, затягнуті коричневим ременем.

Спортивний стиль

Спортивний стиль Діани Спенсер також заслуговує на окрему увагу. У будні дні принцеса віддавала перевагу тенісному стилю: вона часто вдягала товсті тенісні шкарпетки з масивними кросівками, широкі футболки або худі, а свою тендітну фігуру підкреслювала велосипедками або шортами карго. Для того, аби не бути схожою на підлітка, принцеса обирала статусні аксесуари: золоті прикраси або окуляри в делікатній оправі.

Пляжні образи

Принцеса Діана завжди вирізнялася й  у питанні пляжної моди. На канікулах королівська особа без сорому носила яскраві купальники, не нехтувала сексуальним леопардовим принтом, однак комбінувала його так, аби мати стильний і не вульгарний вигляд.

Street style

Справжнє відчуття стилю — це вміння скласти вдалий комплект із найпростіших речей. Це і виділяло Діану серед інших королівських осіб: вона не лише вміла скласти бездоганний образ із дизайнерської сукні й діамантів, але і скомбінувати велосипедки і футболку так, щоби на неї оглядалися на вулицях. А це, погодьтесь, справа, якій варто повчитися.

Кольорові рішення принцеси Діани

Яскраві кольори — потужний інструмент стилю леді Діани. Принцеса вдало поєднувала сміливий червоний, сапфіровий або винний відтінки один з одним, а за потреби приглушувала їх стриманим молочним, білим, сірим. Таким чином, навіть із допомогою простих елементів гардеробу, таких як спідниці-олівці чи класичні блузи, вона створювала неповторні образи, які ми пам’ятаємо до сьогодні.

Lady in red

Червоний колір протягом тривалого відрізку часу був оброслий стереотипами. Однак принцеса Уельська змогла зробити його універсальним відтінком на всі випадки життя: на офіційні заходи й на прогулянку з дітьми.

Трендовий зелений

Усі відтінки хвойно-листяного кольору мають особливий попит цього сезону. Принцеса Діана приборкала їх ще 30 років тому й на своєму прикладі показала, що вони доречні в будь-яких випадках.

Усі відтінки неба

Синій колір однаково личить як білявкам, так і брюнеткам, і був одним з улюблених у леді Діани Спенсер. Як носити цей елегантний і спокійний колір, можна подивитися на прикладі монаршої особи, адже вона часто обирала його на світські події.

Пурпуровий

Насичений, глибокий, по-справжньому королівський пурпуровий відтінок зробить сукню найпростішого фасону дійсно розкішною. Леді Діана часто обирала мінімалістичні варіанти.

Рожевий

Рожевий у всьому його різноманітті був улюбленим кольором королівської особи. Вона шила з нього як строгі костюми на офіційні прийоми, так і легкі летючі сукні на відпочинок. Діана неодноразово повторювала: рожевий покращує настрій у будь-яких ситуаціях.

Принти

Сукні, спідниці та блузи, костюми з флористичними мотивами — ще одна фішка стилю принцеси Діани. Королівська особа частенько носила веселі вбрання з квітами, а коли від неї вимагали стриманого й серйозного вигляду — обирала гусячу лапку або стримані геометричні малюнки.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також