Інстаграмна столиця: найбільш незвичайні місця для фото в Києві (частина 2)

Київ наповнений креативом. Він скрізь – в муралах, лампових кав’ярнях, сучасних житлових комплексах, оригінальних міських інсталяціях і навіть фонтанах. Словом, ловите другий список must visit місць столиці, де виходять небанальні фото. Перший можна подивитися тут.

Мурали й інста-стіни

Чутка про київські мурали вже давно вийшла за межі країни. Їх у столиці дуже багато, і деякі з них входять до найкрасивіших муралів світу! Ми вибрали парочку цікавих варіантів.

Мурал «Українське Чорне море»

Мурал «Українське Чорне море», намальований на стіні київського будинку художником з ПАР Джейком Айкманом (Jake Aikman), створено в межах арт-проєкту Art United Us. Площа картини – 70 квадратних метрів. Масштабний морський пейзаж швидко полюбився жителям столиці. Фото на його тлі створюють враження, ніби за вами і правда розкинулися темні хвилі справжнього моря.

Де знайти: вул. Бульварно-Кудрявська, 35

Мурал «Берегиня»

Мурал із зображенням молодої дівчини-імігрантки в оточенні яскравих соняшників розташовано на стіні одного з будинків у самому центрі столиці, поруч з Майданом незалежності. Але з самої площі його не видно, тому в пошуках доведеться пройти маленький квест. Як і більшість муралів Києва, він виник у 2016 році, в межах арт-проєкту Art United Us. Його намалював художник з Коста-Рики Mata Ruda (Мата Руда). Зі слів автора, це «Берегиня».

Де знайти: пров. Тараса Шевченка, 1.

Мурал «Птах із квітів»

Дуже креативний мурал із незвичайним птахом із квітів розташувався на торцевому боці житлового будинку на бульварі Лесі Українки. Авторство фрески, створеної 2016 року, належить вуличному художнику з Маямі Ернесто Маранжу (Ernesto Maranje). Американський стрит-артист намалював у Києві три мурали. Всі вони створені в межах масштабного арт-проєкту Art United Us. Великий казковий птах однозначно стане прикрасою ваших фото.

Де знайти: бул. Лесі Українки, 5

Мурал «Слон і повітряні кульки»

За задумом автора, українського художника Олександра Корбана, цей слон з різноколірними повітряними кульками – мрійник, який буде йти до своєї мети попри все. Ідея нам подобається, як і фото, які виходять поруч з муралом. Побачити цю красу своїми очима і зробити парочку яскравих знімків можна неподалік метро «Нивки».

Де знайти: вул. Академіка Туполєва, 7Б

Фонтан бажань

Стіну з фонтанами бажань знають всі в місті – вона належить дорогому столичному готелю «Інтерконтиненталь» (шукайте з боку Михайлівської площі). Стіна складається з 21 позолоченої бронзової чаші із зображенням давньогрецької богині перемоги Ніки, над кожною з яких розташована голова грифона, з якої в чашу ллється вода. Багато хто робить тут стильні фото, а закохані парочки і молодята приходять, щоб кинути монетку й загадати бажання.

Де знайти: вул. Велика Житомирська, 2А

Мурали на Осокорках

Ціла серія муралів прикрашає київську станцію метро «Осокорки». Вісім малюнків від художників з восьми країн світу – сімох іноземців й одного українця – розповідають «вісім історій про Україну». Всі вони присвячені національній єдності країни. На фото вище зображено мурал з рослинами і тваринами з Червоної книги України. Робота іспанського художника Kraser називається Motherland (з англ. «Батьківщина»). Якщо озброїтися телефоном, фантазією і друзями, які не проти влаштувати справжній перфоманс, можна отримати круті кадри.

Де знайти: станція метро «Осокорки»

Київська фортеця

Київська фортеця – це величезна споруда в центрі столиці, яка вважається архітектурно-історичною пам’яткою, що складається з оборонних укріплень різних періодів. Сьогодні це музей, на територію якого дорослим можна потрапити всього за 2 гривні (студентам і дітям ще дешевше). Частина комплексу – експозиція просто неба, але наша улюблена локація – стіна з дерев’яних балок, мальовничо прикрашена зверху. Досить яскраве місце, де обов’язково вийдуть оригінальні фото.

Де знайти: вул. Госпітальна, 24А

Кав’ярні й ресторани

За кількістю інстаграмних закладів столиця – олімпійський чемпіон серед усіх міст України. У Києві маса затишних кав’ярень і стильно оформлених ресторанів, куди приходять не тільки за смачною їжею, а й за стильними знімками. Ось кілька варіантів вдалих локацій для фото (насправді цей перелік нескінченний).

Milk Bar

Для зустрічей із друзями і побачень з коханими, для кави в обідню перерву з колегою і для суперінстаграмних фото, звичайно ж, – Milk Bar давно став одним з must visit місць столиці. Це місце відоме не тільки смачними десертами, а й оригінальним зовнішнім дизайном, який змінюється від сезону до сезону. Кілька яскравих прикладів можна подивитися в серії фото вище. Коли б ви сюди не прийшли, без хорошого фото точно не підете.

Де знайти: вул. Шота Руставелі, 16 (станція метро «Палац спорту»)

La Fabrique

Охочим зробити фото в стилі французького Провансу – пряма дорога в кав’ярню-кондитерську La Fabrique. Вхід до закладу навіває думки про Францію, а на терасі є все для створення відчуття Парижа: ажурні плетені меблі, незвичайні вікна-вітрини, насичено-червоні стіни і підвішені гірлянди взимку. Якщо вирішите запланувати тут фотосесію, не забудьте захопити берет і багет! А круасани для повної композиції можна замовити на місці.

Де знайти: вул. Бульварно-Кудрявська, 19 (станція метро «Університет»)

LennyBus

Частинка Англії в центрі столиці – заслуга знаменитої «кав’ярні на колесах» LennyBus на вулиці Городецького. Точніше справжньому британському автобусу, що їздив вулицями Лондона багато років. Фото тут виходять дуже атмосферними в будь-яку погоду. Їх можна зробити як на тлі «британця», так і всередині (тільки вже платно), де навіть серветниці у вигляді мініавтобусів.

Де знайти: вул. Архітектора Городецького, 8

Krasivo Est

Для шанувальників мінімалізму теж є відповідна локація – кав’ярня під смачною назвою Krasivo Est на Бессарабці. Усередині гарний інтер’єр з рослинними візерунками на стінах, але наш фаворит – літній майданчик, з якого відкривається чарівний вигляд на місто. Цікаві дерев’яні й рожеві столики на терасі створено для ідеальних фото сніданків і знімків келиха вина в руці, а вхід до кав’ярні – чиста естетика для пошановувачів краси в простоті.

Де знайти: вул. Крутий спуск, 6/2

Житлові комплекси

Не виїжджаючи з міста, побувати в декількох країнах одразу? Простіше простого! Завдяки деяким новобудовам у столиці це не становитиме жодних труднощів. Розповідаємо, де знайти частинку США і маленьку Францію в Києві.

ЖК Chicago Central House 

Стильна новобудова – вже запорука гарної фотографії. А коли вона передає атмосферу Штатів, це точно безпрограшний варіант. Шматочок Чикаго в українській столиці став місцем для ефектних знімків блогерів і не тільки, тому якщо ви ще не встигли тут побувати, саме час це виправити.

Де знайти: вул. Антоновича (Горького), 44

ЖК New York Concept House

Цей концептуальний будинок у центрі Києва називають столичним Манхеттеном. Як стверджує офіційний сайт проєкту, за створенням амбітного комплексу стоять «двоє киян», які тривалий час жили в Нью-Йорку, а потім вирішили повернутися на історичну Батьківщину і відтворити тут щось схоже з відомим усьому світу районом. Вийшло і справді незвично (для нашого міста) і дуже по-американськи. Must visit локація для фото!

Де знайти: вул. Антоновича (Горького), 74

ЖК «Французький квартал»

Якщо хочете побачити Ейфелеву вежу, не обов’язково збирати на квитки до Парижа. Її 16-метрову мінікопію побудували у Французькому кварталі – одному з найпопулярніших житлових комплексів серед любителів зробити гарне фото в Києві. Кадри з нею частенько миготять в соціальних мережах, і це не дивно: тут вони завжди виходять дуже вдалими.

Де знайти: вул. Академіка Філатова, 2/1 (неподалік станції метро «Палац «Україна»)

ЖК «Французький квартал 2»

Не відходячи далеко від першого «Французького кварталу», загляньте в другій. Найулюбленішою частиною для фото на території комплексу є зменшена версія паризької Тріумфальної арки – ще одна можливість сфотографуватися на тлі знаменитого символу Парижа, не покидаючи межі Києва.

Де знайти: вул. Велика Васильківська, 139

ЖК «Нова Англія»

Приїжджайте в ЖК «Нова Англія», щоб передати настрій туманного Альбіону. На території працюють красиві фонтани, є колоритні червоні телефонні будки і ретроавтомобілі – всі вони дуже стильно виглядають на фото. Увечері вмикається ілюмінація, стає ще атмосферніше. Місце особливо саме по собі: комплекс розташовано трохи осторонь від сучасного метушливого світу, тут відчувається гармонія і спокій.

Де знайти: вул. Максимовича, 24 (станція метро «Васильківська»)

ЖК «Британський квартал»

Ще одне місце на карті Києва, де можна уявити себе, як за кордоном, і зробити багато цікавих тематичних фото. Стара добра Англія втілилася в колоритних будиночках «Британського кварталу», який розташовано практично по сусідству з житловим комплексом, згаданим вище.

Де знайти: вул. Д. Луценка, 8 (станція метро «Іподром»)

ЖК «Комфорт Таун»

Ці невисокі різнобарвні будиночки в європейському стилі забезпечать вам барвисті фото а-ля Амстердам і позитивний настрій в будь-яку погоду – вони настільки яскраві й оптимістичні, що змушують посміхатися навіть у найпохмуріший день. Як з висоти пташиного польоту (раптом ви вирішите прихопити з собою квадрокоптер), так і на території самого комплексу виходять відмінні фотки.

Де знайти: вул. Регенераторна, 4

Бізнес-центри

Ще кілька пунктів у нашому списку вдалих і часто незвичайних локацій для фото ми присвятили фотогенічним бізнес-центрам Києва. Їх набагато менше, ніж кав’ярень і ЖК, але класні варіанти для стильних й ефектних знімків все ж є.

БЦ «Торонто»

Комплекс Toronto-Kyiv – мабуть, один з найпопулярніших для фото бізнес-центрів столиці. Він розташований навпроти Миколаївське костелу, і ви точно його бачили, гуляючи Києвом або лайкаючи знімки знайомих у соцмережах. Висока бежево-сіра будівля зі впізнаваними сходами часто зустрічається на фотографіях жителів міста, тому якщо ви пропустили це місце для зйомки, то ось привід все виправити.

Де знайти: вул. Велика Васильківська, 100

IQ Business Center

Одне з найпопсовіших місць столиці, розташоване в Печерському районі Києва, вабить фотолюбителів своєю унікальною архітектурою і дизайном, виконаному повністю в чорному кольорі. Монохром підкреслює красу будівлі і дуже стильно виглядає в кадрі. Впевнені, у вас виникне бажання отримати хоча б одне фото поруч з цим бізнес-центром у свою скарбничку.

Де знайти: вул. Болсуновських, 13-15

БЦ Gulliver

Бізнес-центр «Гулівер» з 35 поверхами є найвищим хмарочосом України офісного призначення. Він розташований по сусідству з київським «Палацом спорту». Фішкою цієї будівлі є те, що основна частина фасаду практично повністю засклена, через що в народі його прозвали величезною скляною вежею. Радимо приїжджати сюди ввечері: через великий світлодіодний екран знімки в цей час виходять особливо ефектними.

Де знайти: Спортивна площа, 1a

БЦ «Леонардо»

Цікаві кадри у вечерні години також виходять на тлі бізнес-центру «Леонардо», що знаходиться в самому центрі ділового життя Києва, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Володимирської. Неподалік від нього розташована Національна опера України і пам’ятка історії «Золоті Ворота», так що пару додаткових локацій для фото шляхом до метро вам забезпечені.

Де знайти: вул. Богдана Хмельницького, 17/52а

БЦ «Парус»

Власне Дубаї українська столиця отримала 2008 року, з дня відкриття «Паруса». Сам по собі бізнес-центр – хмарочос довжиною в 33 поверхи, станом на 2020 рік був третім у списку найвищих будівель і споруд України. Фото тут виходять досить привабливими, особливо пощастило тим, хто живе в будинках навпроти. Але якщо взяти правильний кут фотографії, перебуваючи внизу висотки, вийде не менше дивовижне.

Де знайти: вул. Мечникова, 2

БЦ Arena City Kyiv  

Офісний центр преміумкласу «Арена Сіті» не схожий на більшість офісних центрів Києва. Його відрізняє старовинна архітектура та розташування в самому серці міста, біля Бессарабського ринку. Можливо, для декого будівля занадто старомодна, але, погодьтеся, є в цьому свій колорит й естетика, створені для атмосферних фото.

Де знайти: вул. Басейна 1-3/2 літ.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також