Jerry Heil про новий альбом, власні beauty-експерименти та ставлення до бодішеймінгу

Яна, розкажіть, над якими творчими проектами ви зараз працюєте?

2020-й сповнив мене дивними переживаннями. Я дізналася, що таке захопитися людиною. А потім навчилася відпускати. Тому я готую альбом, більшість пісень в якому – і це вперше – я прожила. Раніше, хоч я є автором всіх своїх пісень, я списувала чужі історії.

Про що буде новий альбом і який посил він буде нести?

Цей альбом називається #ОСОБИСТЕ. Не на честь однойменного синглу, а тому що альбом здебільшого про хімічні процеси, які вирували в моєму серці нещодавно. 

Проте не всі сингли – мої персональні історії. Деякі з них були написані пару років тому – як от #НЕ_ОРИ_МАМ – і навіяні типовими ситуаціями, які може прожити сучасна жінка. У даному випадку – це складний любовний трикутник, де чоловік ще й знаходиться в шлюбі. Зважаючи на сюжет, можна було би легко продати сингл комусь «з досвідом», бо звідки у Jerry Heil, яка досі не мала серйозних стосунків, взялася така історія? Але я художник. Я спостерігаю. А потім народжую такі пісні.

Як зараз проходять ваші робочі будні, коли живих концертів та виступів майже немає через карантинні обмеження?

Пишу щодня, спускаю всю невиписану в піснях агресію в боксі і.. дивлюся мультики.

Концерти поступово накльовуються, і мені не терпиться вже вийти на сцену — це як в батьківський дім повернутися!

Чи є у вас якісь задумки, які хотілося би втілити у життя в колаборації з брендами, зірками або блогерами?

Три роки тому я написала пісню для Віри Брежнєвої. Тоді ні їй, ні Костянтину Меладзе трек не зайшов, а я пообіцяла собі не генерувати пісень для артистів, якщо не просять. Віра в той вечір сказала, що я можу звернутися за допомогою, коли буду постити власний матеріал – і саме вона стала першою, хто підтримав вихід мого дебютного хіта #ОХРАНА_ОТМЄНА. Власне, з її щасливої подачі він, може, і почав ставати хітом! І ось минуло три роки – і я отримую повідомлення від Віри: вона переслухала той перший трек (бо після нього я вже створювала для Віри у співавторстві декілька пісень) і хоче випустити його! Я досі не можу обрати правильні слова, щоб описати свій стан. Мабуть, так відчувається щастя!

Я мрію писати саундтреки до фільмів. Наразі працюємо над головним саундтреком класного супергеройського фільму – і, що круто – вітчизняного режисера! Але амбіції продовжують замахуватися на більше і змушують хотіти писати цілі полотна, крупну форму для фільмів.

Разом з тим хочу створити багато крутих джинглів цього року. Щоб, слухаючи рекламу, у людини, як часто це зараз відбувається, не виникало відрази і бажання перемкнути її. Музика дуже сильно впливає на сприйняття візуального. Згадайте, як змінюється світ навколо в залежності від пісні в навушниках. Або заберіть з «Піратів Карибського моря» музику Циммера і підставте дешеві семпли. Розумієте, до чого я? Реклама так само може сильно вигравати за рахунок правильно підібраного музичного оформлення. І моя класична музична освіта в комбінації з пристрастю до поєднання непоєднуваного сильно допомагають мені у втіленні таких ідей.

Які хобі в числі улюблених? Що ще вас бадьорить, заряджає і надихає, окрім музики?

Як казала раніше – бокс! А також силові тренування, ЕMS, йога, бально-спортивні танці. 

Я пробую себе в різному. Але найяскравіші враження принесло мені перше заняття балетом! Перш за все, це строга дисципліна. З першого ж заняття ніхто не панькатиметься з тобою. Відстань між руками – сірникова коробка («А у тебе сірниковий завод, Яна»).

П’яту позицію, очевидно, вигадали садисти! У мене поки лише якась сорок п’ята виходить. (Сміється). Але днями я виставляла в Instagram відео з першого заняття. Як тільки з другої його половини я почала робити маленькі успіхи, і тренер сказав, що я «здібна дитина», мені стало ясно: я хочу знову стати біля верстата вже прямо завтра!

Давайте поговоримо про beauty. Ви досить сміливо експериментуєте з образами в кліпах і на сцені. Це щире бажання пробувати щось нове або частина образу JERRY HEIL?

Jerry Heil дозволяє собі те, що Яна іноді соромилася би. Тому і те, й інше. Але бажання експериментувати з незвичним – абсолютно щире! Я вважаю, якщо це легально – треба пробувати. (Усміхається).

Але разом з тим, я не користуюся тональною основою, чим іноді дивую нових makeup-артистів, з якими співпрацюю на майданчиках. Тому зазвичай поруч зі мною на усіх зйомках незмінна богиня моїх фірмових червоних стрілок – Аня Безвугляк, яка власне і розказала мені, що в складі більшості тональних засобів є нафта! Тому ми гордо відмовилися від їхнього використання, як у буденності, так і на зйомках та концертах. Так, я не буду мати ідеальний фарфоровий вигляд у кадрі, але мене це абсолютно не хвилює. З переваг – дихаюча шкіра та півгодини вільного часу, який раніше витрачала на змивання макіяжу. І плюс в карму за заощадження природних ресурсів.

Чи є у вас якісь табу в плані зміни зовнішності?

Мене лякає, як легко деякі дівчата наважуються на збільшення грудей. Завдяки маминим комплексам, я певний час теж не приймала свій маленький розмір. Тільки зараз усвідомила: він – такий! Це ні добре, ні погано – це просто є.

І тому ідея засунути в тіло щось інорідне задля того, щоб спереду додалося більше ваги і об’єму, мені здається дивною. Але я також вважаю, що можна робити все, що робить тебе щасливим, поки це не ранить інших. Тому якщо немає часу на генеральний ремонт голови (це я про курс у психолога/терапевта, з яким насправді добре було би проговорити свої комплекси і позбавитися них), то дійсно можна зробити косметичний тюнінг. Деколи це насправді вирішує проблему.

Зараз всі багато говорять про бодішеймінг. Як і кожній публічній особистості, вам доводилося стикатися з цим явищем. Як ви ставитеся до таких коментарів і справляєтеся з негативом?

Якщо мені щось не подобається – я не дивлюсь. Не подобається хтось – не спілкуюся.

Тому мене дивує, коли людина може різко відкоментити щось, наприклад, з приводу розміру моєї п`ятої точки. Проте це цікаво. Я не ображаюся, люблю аналізувати чужу поведінку і шукати причини. І приходжу до популярного висновку, що той, хто шеймить інших, не дозволяє подібного по відношенню до себе – це перевірений факт.

Як ви доглядаєте за шкірою? Які засоби і процедури найулюбленіші?

Олії! Олію Маной де Таїті наношу на волосся, на шкіру і куди тільки можу. Пахне ванільним морозивом чомусь і дуже пом’якшує! 

І завершальне питання про приємне. Яку країну (або конкретне місто) хотіли б відвідати в першу чергу, коли відкриються всі кордони?

Підготовка альбому виявилася доволі стресовою через стислі терміни, які я сама собі встановила. Тому мені б туди, де теплі заходи сонця гріють спинку, а зранку своїми піснями будять півні. І я гадаю, це ніщо інше, як Балі.

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також