Красива справа: засновниця бренду JUNA Аріне Багдасарян про команду, улюблені моделі сумок та професійні плани

Арінé відкрила свій інтернет-магазин аксесуарів AMICABAG у жовтні 2019 року в Запоріжжі. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, після регулярних обстрілів міста та прильоту поруч із тодішнім офісом, вона зробила доленосне рішення та переїхала до Києва – місто, про яке мріяла з 13 років. 

Попри обставини, у столиці Аріне відчула друге дихання, розширила бізнес та влітку 2023-го запустила ще один проєкт – бренд сумок власного виробництва JUNA, які вже встигли полюбитися відомим інфлюєнсеркам, редакторкам модних видань і тисячам українок.

Це два абсолютно різні напрями бізнесу, проте в них спільна мета – робити кожну дівчину трішечки щасливішою завдяки стильним аксесуарам, що створюють образ і підкреслюють індивідуальність. Ми вирішили ближче познайомитися з Аріне та поспілкувалися з нею про професійне, дівоче і трохи наболіле.

— Аріне, як представниця українського модного бізнесу розкажіть, як виживає наша fashion-індустрія під час війни?

Чесно кажучи, на початку повномасштабного вторгнення я думала, що цій сфері прийшов кінець… Та зараз, попри всі перешкоди (а вони, повірте, є і їх ду-у-уже багато!) – наша fashion-індустрія не просто продовжує жити, а дуже швидко набирає оберти! Багато виробників заявляють про себе не тільки на нашому ринку, а вже й на міжнародному, показуючи, наскільки талановиті й цікаві українські бренди.

— Орієнтуючись на попит серед ваших бізнесів, чи помітили, як змінилися вподобання українок під час війни?

Мені здається, що сьогодні багато хто почав цінувати життя тут і зараз, не відкладати найцінніше – свій час – на потім. Тим паче, що купівля сумочки точно додає гарного настрою в наші сірі будні 🙂 Що можу сказати про своїх клієнток: однозначно стали купувати й балувати себе частіше, що не може не радувати. 

— Як зберігаєте робочий режим і бойовий дух команди в особливо напружені дні – під час обстрілів?

Емоційний стан моєї команди та мій – першочергове, про що я піклуюсь. Завжди запитую, як їх настрій, самопочуття, чи є сили та натхнення працювати. Але моїм дівчаткам навіть у напруженіші дні важливо відправити сумки нашим клієнткам, і тут допомагає смачний обід з МакДональдза та кава 🙂

— До речі, яка вона – ваша dream team? За якими принципами будуєте свою команду?

Чесно скажу, в мене вже є моя dream team. За два роки моя команда виросла в 4 рази, тому що в 2022-му в мене були лише Я, моя молодша сестра та помічниця Іра. Наразі нас вже 12 прекрасних дівчат, якими дуже сильно пишаюсь. Для мене найважливіше – це людяність, щирість, чесніть, вміння працювати в команді і найважливіше – я кажу «ні» токсичним людям. 

У нас в команді дуже приємний дівочий вайб, сподіваюсь, так буде завжди. Ну і, звісно, професійні навички теж важливі, але тут я за принцип, що краще вирощувати своїх спеціалістів навіть з мінімальним досвідом, головне – бажання й амбіції. 

— Як вам вдається розвивати власні проєкти та планувати нові запуски в сьогоднішніх реаліях? Чи не хочеться часом залишити деякі справи на невизначене «потім, після війни» через труднощі?

Точно ні, не хочеться відкладати своє життя на потім. У мене дуже великі амбіції, щоб не жити сьогоднішнім днем. Звісно ж, є ось цей страх «а що, якщо…», але, чесно кажучи, намагаюся про це не думати, а просто далі йду за своїм планом. А будь-які труднощі можна перетворити на свої сильні сторони та винести з них багато корисного.

— Якими позиціями JUNA та AMICA найбільше пишаєтеся і чому? 

AMICABAG – це дуже класний магазин, де кожна дівчина може обрати для себе ту саму сумочку, яка стане її найкращою подругою. До речі, назва придумана не просто так: amica – це «подруга» в перекладі з італійської 🥰  У нас в AMICABAG зібрані різні виробники, я дуже ретельно ставлюся до вибору асортименту, в нас він ду-у-уже великий. Обожнюю Vicky Bag та Sammy Bag!

Instagram @amicabag

А бренд JUNA – це повністю власне виробництво. Все, починаючи з кольору нитки і закінчуючи самим дизайном, робиться нашою командою, тому тут дуже складно виділити якусь конкретну модель, оскільки до кожної ставлюсь з великим трепетом. Але, звісно, замшева Suede – наша візитівка та найвпізнаваніша модель, якою я особисто дуже пишаюсь. Окрема вдячність моєму дизайнеру і правій руці Інні, яка це все контролює 🙂

Instagram @juna.bags

читайте також

— Чим збираєтеся дивувати клієнтів цього року? Можливо, в асортиментах брендів з’являться нові позиції чи цікаві співпраці?

 Звісно! Нові моделі, колаборації, подарунки, поп-ап маркети та вечірки – все буде!

— Які ще професійні плани покладаєте на 2024-й?

Зізнаюся по секрету – плануємо розширюватись фізично з AMICA, якщо все вийде, то навіть вдвічі. А по JUNA зараз найголовнішій фокус – вихід на міжнародний ринок. Взагалі планів дуже багато, головне знайти сили, натхнення, ну і, звісно, фінансування 😉 

— Поділіться, що вас надихає і дає сили рухатися далі, незважаючи ні на що?

Мої мрії або навіть не мрії, а цілі. В моїй голові немає нічого неможливого. Одна моя подруга називає мене суперАріне, тому що якщо я щось придумала, то обов‘язково повинна це зробити. Ну і також велика відповідальність не тільки перед собою, а перед командою не дає мені розслабитись. 

— Як підтримуєте себе і своє ментальне здоров’я та як відновлюєте власний ресурс? Знаємо, ви любите подорожувати.

Так, подорожі – це точно те, що допомагає перевантажитися та набратися сил. Після поїздок завжди приходить багато нових ідей і натхнення. Піші прогулянки, солодке, келих просекко теж допомагають 🙂

— І наостанок про дівоче. Ви завжди маєте неперевершений вигляд 🙂 Поділіться своїми улюбленими звичками та ритуалами краси.

Дуже дякую! Відкрию вам невеличкий секрет – я терпіти не можу всі б’юті-процедури! Мені дуже складно висидіти навіть годинку на манікюрі. Тому я зазвичай записуюсь раз на місяць в один день на все, що можна, щоб все швидко зробити та не думати про це. 

— Які бʼюті-засоби можна завжди знайти у вашій сумочці?

В моїй сумочці ви завжди знайдете п’ять видів блисків та помад для губ 🙂 І пробник моїх улюблених парфумів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB

читайте також

Читайте також