Одна в своєму роді: б’юті-філософія Тільди Свінтон

Унікальна актриса, володарка премії «Оскар» і муза Франсуа Нарса сьогодні відзначає день народження. Тільді ​​Свінтон виповнюється 59 років, а виглядає вона так само неймовірно, як і двадцять років тому. Як їй вдається завжди справляти фурор на червоних килимових доріжках? Ділимося секретами краси Тільди Свінтон та її б’юті-філософією.

Про зовнішність

Тільда ​​не з тих, хто зациклюється на зовнішності. Їй подобається весь час змінюватися, тому вона не проти перевтілитися заради ролі то в андрогінного ангела, то в 90-річну стареньку, то в рок-зірку або фешн-ікону.

Сама актриса вважає свою зовнішність «податливою», тому що може виглядати й як аристократка ХІХ століття, й як топ-модель нашої епохи (до речі, обидва амплуа вона втілювала на екрані вельми успішно). Тому актриса не бачить сенсу занадто серйозно підходити до питання зовнішності. Головне − відчувати себе комфортно в своєму тілі.

«Я ніколи не зациклювалася на зовнішності. Років у 13 я вже була такого ж зросту, як і зараз, − і з цим, як і з зовнішністю, нічого особливо не поробиш».

І так, Тільді ​​все одно, що її часто плутають із чоловіком.

«Коли люди бачать істоту, що швидко наближається і має метр вісімдесят заввишки, з короткою стрижкою та в чоловічому костюмі, вони машинально кажуть мені «сер». Якось в аеропорту на митному контролі мене навіть оглядав чоловік. Нічого дивного».

Саме за винятковість і несхожість ні на кого із сучасних актрис Тільда ​​завжди викликає прихильність до себе режисерів, глядачів і топові косметичні бренди, такі як Chanel і NARS. Вона була обличчями обох марок.

Про самоідентифікацію

Ми вже згадали, що Тільда ​​не з тих, хто зациклюється на зовнішності. Але актриса говорить, що ніколи не хотіла б змінити своє обличчя за допомогою пластичної хірургії, як робить більшість з її колег.

«Я ніколи не вважала себе красивою. В результаті, це виявилося величезною перевагою. На відміну від моїх красивих друзів, які постійно думають про свої світлі локони, блакитні очі та пухкі губи, я ніколи не використовувала свою зовнішність для отримання ролей. Мені просто нічого було запропонувати. Це той тиск, від якого я була врятована від народження. Я не вважала себе дівчинкою-дівчинкою, та мене нею сприймали. Але я себе нею не вважала».

Про макіяжі

На знімальному майданчику Свінтон готова приміряти будь-який образ і макіяж, який придумав для неї режисер або фотограф. А ось у звичайному житті актриса вкрай рідко користується косметикою.

«Найбільш чудове для мене в макіяжі те, що мінімум косметики може багато чого змінити. Так що можливість створення нових образів із косметикою − в моїй роботі − досить приваблива».

«[У житті] я віддаю перевагу повній природності, в тому числі вільній, можливо нерівній ході, не надто ретельно нафарбованому обличчю, але головне − емоційній достовірності».

Що стосується виходів у світ, то тут вона сміливіша, але все ж таки віддає перевагу мінімалізму. Іноді Тільді ​​подобається освітлювати брови, тоді вона може додати трохи кольору на губи. Але зазвичай її улюблені відтінки в макіяжі очей і губ − нюд.

Але якщо ви думаєте, що Тільді ​​все одно, якого відтінку її помада, ви помиляєтеся.

«Я довго шукала свій відтінок, в результаті це − Nars Satin Lip Pencil відтінку Biscayne Park (нюд). Коли ви його побачите, то ви зрозумієте мене».

Коли актриса говорить, що вважає кращою в своїх б’юті-луках натуральність, вона зовсім не кокетує: навіть із червоною помадою вона виглядає природно. Може тому, що практично ніколи не прикрашає ні очі, ні брови. Вона навіть жартувала в інтерв’ю, що будь-яка жінка може перевтілитися на Тільду Свінтон: досить лише змити туш.

читайте також

Про експерименти з волоссям

З тих пір, як Сем Макнайт вперше обрізав довгі локони актриси, Свінтон полюбила короткі стрижки. За останні 10 років андрогінна стрижка Свінтон стала її візитною карткою.

«Сем Макнайт був першим, хто виголив мені волосся з боків, десь у 2004-му. Але тепер Оділь Жільбер стриже мене найчастіше, благослови її серце. Вона моя хороша подруга й перукар. Я б навіть швидше назвала її скульптором, у неї абсолютно дика фантазія. Коли сідаю до неї в крісло ніколи не знаю, який результат на мене чекає. Але для мене величезне задоволення − просто надати їй повну свободу».

І правда, кожна нова стрижка й зачіска актриси − справжній витвір мистецтва, яке виглядає стильно, оригінально й не нудно, підкреслюючи індивідуальність Тільди.

Про свої ікони краси

Нікого не здивує, що однією з ікон краси, яка завжди надихала Свінтон на експерименти з волоссям, є Девід Боуї.

Але у неї є ще кілька людей, які їй шалено подобаються та на кого б їй хотілося рівнятися. Це: «Моя бабуся, Девід Боуї, мої діти, Патті Сміт і Дельфіна Сейріг».

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також