Pantone назвав головні кольори весни 2022 року

Відомий у всьому світі своїми відкриттями в сфері колористики Інститут кольору Pantone знає все про головні тренди ще до старту Тижнів моди. Провідні дизайнери популярних fashion-брендів орієнтуються на ці дослідження під час розробки сезонних колекцій, тому саме Pantone по праву вважається законодавцем трендів кольору в модній індустрії.

Так, тенденції сезону весна-літо 2022 традиційно розділили на дві частини: фахівці представили 10 трендових відтінків і 5 базових, які називаються Core Classics.

«Індустрія моди розділилася на дві частини. Половина дизайнерів працюють зі спокійними тонами. Очевидно, кожен хоче почуватися в безпеці. У другої половини є бажання знову бути активними. Тут і виникають більш енергійні кольори, – каже Летріс Ейсман, виконавчий директор Pantone і психолог кольору. – Я знаю, що це звучить дивно, але колір одягу впливає на емоційний стан людей набагато більше, ніж усе, що нас оточує».

Головними весняними відтінками, за версією експертів Pantone, стануть тони синьої гами. А саме пастельно-блакитний Spun Sugar («Цукрова пряжа»), колір морської хвилі Harbor Blue («Блакитна гавань»), темно-синій Skydiver («Парашутист»), а також відтінок вкритого льодом озера Glacier Lake («Застигле озеро»). Крім них, у списку лідерів значаться такі кольори:

  • пудрово-рожевий Gossamer Pink;
  • яскраво-малиновий Innuendo;
  • червоний Poincian;
  • сонячно-жовтий Daffodil;
  • кавовий Coca Mocha;
  • жоржиновий Dahlia.

Найпопулярнішими базовими кольорами будуть Northern Droplet («Північна крапелька»), Perfectly Pale («Досконала блідість»), Poppy Seed («Макове зернятко»), Snow White («Чистий білий») і несподівано Basil («Базилік»).

Фахівці компанії підкреслюють, що на блакитні відтінки їх надихнув період пандемії: вони порівнюють ці тони з сумом від носіння хірургічних масок другий рік поспіль. Натхненням для насиченого відтінку малини послужив ковбойський костюм Versace репера Lil Nas X. Пудрово-рожевий відтінок виник серед трендів завдяки красивому кольору цукрової вати, фіолетовий –  завдяки насиченому відтінку жоржин, а на червоний, кавовий, пильно-зелений і сніжний відтінки фахівців наштовхнули кольори маку, какао, снігу і базиліка.

Саме такої колірної гами, на думку експертів Інституту кольору Pantone, будуть дотримуватися дизайнери з Нью-Йорка наступного сезону. Беремо на озброєння вже зараз!

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші відео-матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також