Пішла з життя королева рок-н-ролу Тіна Тернер

Королева рок-н-ролу, легенда світу музики, танцівниця і акторка Тіна Тернер пішла з життя у Швейцарії після тяжкої хвороби. Останні роки зірка мала погане здоров’я – у 2016 році у неї виявили рак кишечника, а у 2017-му співачці зробили пересадку нирки.

Тіна Тернер народилася в США, була однією з видатних рок-співачок, відомою своєю ефектною появою на сцені, потужним вокалом і хриплуватим голосом. Вона випустила низку хітів, зокрема The Best, Proud Mary, Private Dancer і What’s Love Got to Do With It. Тіна вперше стала популярною у 1960-х роках разом із колишнім чоловіком Айком Тернером із класичною піснею River Deep, Mountain High в їхньому репертуарі.

Її життя описане у трьох книгах, за ним знято біографічний фільм, а в 2021 році про співачку зняли гучну документальну кінокартину «Тіна». Історія її життя також була увічнена в популярному шоу West End, яке триває досі.

Вона отримала вісім премій «Греммі» та була введена до Зали слави рок-н-ролу у 2021 році як сольна виконавиця. Зал слави підкреслив, що Тіна «розширила колись обмежену ідею про те, як темношкіра жінка може підкорити сцену і бути водночас потужною та багатовимірною особистістю».

«З нею світ втрачає легенду музики та приклад для наслідування», – сказав сьогодні представник співачки, і з цим важко не погодитися.

Читайте також