Що таке викладний френч: переваги й техніка виконання

Викладний френч – технологія, завдяки якій нігтьове ложе витягується, при цьому використовується спеціальний камуфляжний гель або акрил. Популярність викладного френча полягає в тому, що в процесі накладання матеріалу можна зробити будь-яку форму й нігті виглядатимуть ідеально. Майстер працює гелем двох кольорів і виконує нарощування встик, в той час як при виконанні класичного френчу спочатку нарощують довжину та моделюють форму, а потім малюють френч.

Викладний френч: переваги, техніка виконання

Ця техніка часто використовується тоді, коли спостерігаються різні види оніходистрофії (ущільнення нігтьової пластини, заглиблення в нігтях, відділення пластини від ложа, аномально коротка нігтьова пластина тощо) або є травми нігтів й інші деформації (горби, вади).

Викладний френч не вимагає додаткового догляду після процедури, нігті під гелем не псуються, навпаки, є досить укріплені.

При використанні технології викладний френч важливо зберегти ідеальну лінію «усмішки», що зробити майстру-початківцю дуже непросто.

Техніка виконання викладного френча

  1. Перед проведенням процедури викладного френча необхідно зробити гігієнічний манікюр. Так, важливо підготувати нігтьове ложе: очистити від кутикули, видалити птергій з нігтьової пластини, підпиляти краї нігтів. Також бафом знімають глянець із нігтьової пластини, щоб згодом матеріали лягали краще.
  2. Нанесення дезінфекційного засобу, щоб уникнути потрапляння інфекції.
  3. Знежирення поверхні нігтів.
  4. Покриття праймером допоможе забезпечити гарне поєднання матеріалу з нігтьової пластиною.
  5. Виконання викладного френча починається із встановлення спеціальної паперової форми для нарощування під краї нігтів. Це шаблони, за якими і викладається ніготь. Паперові форми у вигляді арки допоможуть сформувати нігтьову пластину з необхідним вигином.
  6. Далі на пластину наноситься прозорий матеріал і полімеризується.

7. Камуфляжний гель наносять на кінчик нігтя і решту розподіляють з боків. В результаті на кінчику ложа виходить округла лінія.

8. Проводиться моделювання «усмішки» френча білим або кольоровим гелем. Арка робиться за допомогою затискача.

9. Ніготь підсушують в ультрафіолетовій лампі та знову покривають прозорим гелем.

10. Видаляється форма для моделювання, а вільні краї зліплюють, дотримуючись суворої паралельності бічних ліній.

11. Наприкінці процедури наноситься надійне фінішне покриття, яке захистить ніготь, не дасть йому потемніти або пожовтіти.

12. Можна прикрасити викладний френч блискітками на кінчику нігтя, стразами та камінням. Також оригінально виглядатиме манікюр з ефектом омбре на кінчику, тобто переходом від одного відтінку до іншого.

Для більшого зміцнення манікюру замість гелю використовують акрил. До того ж акрилове покриття, що полімеризується під впливом повітря, не вимагає сушіння.

Ідеальна лінія «усмішки» викладного френча: як досягти

Щоб лінія «усмішки» вийшла красивою, важливо чітко розуміти, яка довжина і форма має бути в кінці процедури, як правильно викласти бортик і зробити обпилювання.

Від чого залежить ідеальний викладний френч:

  • Матеріал. Важливо використовувати густий гель (гель-желе або гель-суфле), він довго триматиме висоту бортика, сохне краще звичайного, а також дозволяє працювати паралельно з кількома нігтями.
  • Довжина нігтьового ложа. Не завжди для викладного френча необхідно візуально подовжувати нігтьову пластину, у деяких випадках вихідна форма дозволяє цього не робити. Ідеальне співвідношення довжини подовження до вільного краю 1,5:1 також можливий варіант співвідношення 2:1. А ширина білого матеріалу в вусах має бути 0,5 мм з кожного боку і плавно сходити нанівець у точках росту. Важливо дотримуватись довжини подовження та висоту бортика на всіх п’яти нігтях на руці.
  • Форма подовження нігтьового ложа. У класичному варіанті форма – мигдалеподібна, але також допускається овальна та квадратна.
  • Чіткість бортика. Оптимальна висота борту подовження в центральній точці – 1,5-2 мм, вусах – 0,5-1 мм. Викладення матеріалу робиться чотирма способами: кутом плоского пензля, у два етапи за допомогою лінеарного пензля, за допомогою дотса або силіконового пензлика зі скошеним краєм.
  • Обпилювання. Якщо обпилювання зроблене правильно, то можна виправити навіть погано змодельовані нігті, і навпаки. Обпилюють нігті пилкою з абразивністю 100 грит і з гострим краєм.

Як зробити викладний френч: відеоінструкція

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB

читайте також

Читайте також