Слизька тема: як муцин равлика впливає на нашу шкіру

 

Муцином равлика називають слиз, який виділяють ці молюски під час пересування. Равлик у різних життєвих умовах виділяє два види слизу: один допомагає їй пересуватися, змочуючи поверхню, а інший виділяється у стресових ситуаціях або при пошкодженнях як ліки для загоєння, відновлення та заспокоєння клітин.

Як не дивно, ця речовина — динозавр у світі медицини й косметології.

Так, ще давньогрецький цілитель і лікар Гіппократ розробив рецепт мазі на основі равликового слизу. Ним пропонувалося лікувати рани, запалення й опіки. Жінки Греції відкрили для себе корисні властивості слизу, просто залишаючи равликів на обличчі – шкірний покрив після такої процедури помітно зволожувався та розгладжувався. А прабабусею пастилок від застуди є кубик цукру, просочений слизом равлика.

Чим корисний муцин?

Муцин равлика — універсальний лікар одночасно для дуже ніжного тіла равлика та його панцира. Тому у складі речовини є максимально багато корисних інгредієнтів.

 По-перше, муцин – це ефективний загоювальний і заспокійливий компонент. Завдяки вітамінам груп А, В, Е він швидко знімає подразнення, відновлює шкіру і надає їй здорового, доглянутого вигляду, а завдяки глікозаміногліканам надає протизапальну дію на шкіру.

Секрет равлика завдяки гіалуроновій і гліколієвій кислотам добре підтримує потрібний рівень вологи в клітинах шкіри. Унікальність цього інгредієнта в тому, що він затримує вологу в клітинах, але при цьому пропускає усередину кисень. Це означає, що шкіра може вільно дихати, не втрачаючи при цьому вологу.

Крім цього, доведено, що равликовий секрет стимулює синтез фібробластів (колагену й еластину), надовго зберігаючи пружність і підтягнутість шкіри, а також покращує виживання клітин після дії UVB-променів. Це означає, що компонент добре захищає шкіру від згубного впливу ультрафіолету і допомагає їй швидше відновитися після сонячних опіків. І ще один бонус — вміст гліколевої кислоти, щоправда, у невеликій концентрації. Таке дозування не підвищує фоточутливість шкіри і не подразнює, але при тривалому використанні допомагає вирівняти її тон, рельєф і освітлити пігментацію.

Косметичні засоби на основі муцину є безпечними і придатними для всіх типів шкіри та різного віку, оскільки слиз равлики – гіпоалергенна речовина. Равликову косметику можна застосовувати також під час вагітності та лактації.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також