СолоХа: про новий кліп, власний образ і професійний спорт

Епатажна красуня СолоХа розповідає про новий гумористичний кліп, свої неперевершені досягнення на конкурсі «Міс бікіні», раціон харчування і графік тренувань. Співачка також ділиться секретами створення ефектних сценічних образів, розповідає про власний бренд головних уборів і догляді за шкірою.

Ваша творчість має розважати людей, ви завжди на позитиві. Чи буває вам сумно і як ви відволікаєте себе від негативних думок?

Звичайно, буває, адже я жива людина і можу відчувати зовсім різні емоції. Можу хвилюватися, аби добре вийшов кліп, або щоб вчасно було здано матеріал, але все хвилювання зникає, коли я виходжу на сцену і спілкуюся зі своєю публікою.

Я завжди намагаюся смуток відганяти. У цьому мені також допомагає спорт – це одне з моїх улюблених хобі, яким я стала займатися професійно. Активний спосіб життя – чудовий спосіб боротися з депресією.

Як «вмикаєте» настрій на концертах або зйомках, якщо посміхатися і сміятися зовсім не хочеться?

Як правило, такого не буває, адже я заздалегідь знаю, що у мене сьогодні концерт. І вже в передчутті, налаштована і повністю готова ділитися тільки позитивними емоціями. Якщо у мене низка концертів в різних містах, я щодня на підйомі! (Посміхається.)

Як вам вдається поєднувати тренування з гастролями?

Все дуже просто. Я зупиняюся в готелях, де є тренажерний зал, і займаюся там. Якщо ж тренажерного залу немає, я беру з собою з дому спеціальні гумки, невеликі гантелі і тренуюся з їх допомогою. Також можу вийти на пробіжку містом – було б бажання!

Вся моя команда знає, що якщо вони після саундчеку можуть дозволити собі відпочити, то я в цей час займаюся спортом. Коли готувалася до конкурсу «Міс бікіні», який проходив у жовтні, перед цим на гастролях у мене щоранку чітко за планом було тренування.

Як ви дійшли до того, щоб займатися своїм тілом на такому професійному рівні?

Я все життя займалася спортом, і він став невіддільною частиною мене. Вважаю, це норма для кожної людини – підтримувати себе у формі. Тим паче для артиста, який є прикладом для наслідування.

Мій тренер сказав мені, що я маю дуже гарний вигляд і мені потрібно всього 3-4 місяці тренувань, аби підготуватися до участі в державних змаганнях «Міс бікіні». Я уклала з ним угоду, що це мені під силу. І в результаті все вийшло! (Посміхається.)

Я вас вітаю! П’яте місце це не жарти!

Так, я увійшла до п’ятірки разом із чемпіонками України, які живуть спортом і щодня проводять у спортзалі. А у мене, людини з творчого середовища, вийшло досягти такого результату.

На що важливо звертати увагу у побудові свого раціону? Під час підготовки до змагань зривів бути не має, так?

Є таке поняття «читміл» – порушення раціону, коли ти можеш собі дозволити один раз на тиждень з’їсти щось солодке. Але протягом шести днів я харчуюся правильно, дотримуючись співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Дієта під час підготовки до таких змагань дуже важлива.

Якими ще видами спорту любите займатися?

Я люблю плавати в басейні і володію всіма техніками – брасом, кролем, батерфляєм. Також можу стрибати з вишки в 5-7 метрів. У якийсь період життя плавання було однією з моїх найбільших пристрастей, тому досі я раз на два тижні плаваю собі на втіху.

Моє нове захоплення – pole dance. Нещодавно цей танець було визнано професійним видом спорту. Я залучила свої вміння в новому кліпі «Василь», виконуючи складні спортивні трюки.

Розкажіть про цей новий кліп докладніше.

Пісня називається «Василь». Вважаю, що Василь – це прекрасне українське ім’я, яке варто давати синам замість популярних зараз Германів і Матвєєв. Дівчата, повертаймось до джерел! (Посміхається.) Кліп як зазвичай з гумором, перцем, танцями і точно підніме всім настрій.

Крім мого балету, в кліпі задіяно ще два персонажі. Мій колега з M1 і друг, гуморист, актор і телеведучий Сергій Подвеза зіграв роль Василя, оскільки він дуже колоритний парубок. Ще одну жіночу роль виконала моя подруга – акторка, модель і ведуча хіт-параду на каналі Music Box Анастасія Овчаренко.

Режисером кліпу став Радислав Лукін, з яким ми вже працювали над кліпом «Бутон». Мені ця людина близька по баченню, тому все вийшло колоритно, красиво і не нудно.

Чи продовжуєте ви створювати головні убори власного дизайну? Як зараз розвивається ваш бренд?

Солоха – це традиційний український головний убір, який є частиною мого образу, тому я продовжую розробляти все нові й нові варіанти. У мене вже величезна кількість солох під кожен образ. А оскільки для кожного концерту я готую нові костюми, отже, мені потрібні і нові солохи.

Якось я подумала, а чому б ці головні убори робити не тільки для себе, але й для інших? Адже мені не шкода, хай дівчата теж носять! І запустила свій інтернет-магазин. Всі варіанти можна подивитися там і вибрати солоху для себе. За бажання можна розробити індивідуальний дизайн, обговорити всі деталі і приїхати на примірювання. Або ж ми висилаємо солоху на примірювання поштою на території України – сьогодні це не проблема.

У вас неймовірно яскравий сценічний образ. Як ви підбираєте для нього одяг? Чи співпрацюєте з кимось із дизайнерів?

Найчастіше свої сценічні костюми я створюю сама. Розробляю дизайн або показую готовий референс, а професійна швачка відшиває. Але я також співпрацюю з дизайнерами, наприклад, Оленою Олійник, Юлією Айсіної, Mamaika. Дуже приємно, що українська модна індустрія розвивається і радує такою кількістю професіоналів.

З ким із візажистів і стилістів любите працювати?

У мене є стиліст-візажист, з яким я регулярно співпрацюю, – це моя землячка, одеситка Яна Волканова. Вона їздить зі мною на гастролі, створює мої образи для кліпів і виступів. Це чудово, коли ти знаходиш свою людину. Але я завжди відкрита до співпраці. Нещодавно на чемпіонаті України з перукарського мистецтва, візажу та нігтьової естетики я познайомилася з прекрасними майстрами – Олесею Корякіною та Тетяною Соломоновою. У нас в Україні одні з кращих професіоналів у сфері краси, і навіть у багатьох модних домах Європи працюють українки. Тому нам дуже пощастило!

Як виглядає СолоХа в звичайному житті? Любіть у такі дні вбиратися, робити макіяж?

Оскільки мій образ вельми яскравий і колоритний і потрібно дуже багато часу, щоб його «надягти», в звичайному житті я віддаю перевагу відпочинку і ношу щось більш легке в стилі casual, в тому числі не такі високі підбори. (Посміхається.)

Я також даю відпочивати шкірі і не наношу в вихідні дні макіяж.

Оскільки макіяж – невіддільна частина вашого образу, як відновлюєте шкіру?

Я регулярно відвідую косметолога. Раз на тиждень-два ходжу на процедури: роблю маски, масажі, мені вводять вітамінні коктейлі, аби шкіра відновлювалася зсередини, оскільки постійні перельоти і роз’їзди роблять її сухою і менш еластичною. Також у мене хороший комплекс з догляду за шкірою обличчя вдома.

Як любите відпочивати?

Я приїжджаю в Одесу і намагаюся якомога більше часу проводити зі своєю дочкою Аріаною, якій зараз чотири з половиною рочки, і з чоловіком. Іноді хочеться просто лягти на диван, дивитися улюблене шоу і їсти щось смачне, але не шкідливе. Тому іноді улюблене проведення часу – це байдикування. (Сміється.) Але, на жаль, такий відпочинок буває дуже рідко.

Яку музику слухаєте? Хто вас надихає?

Торік я була на концерті Scorpions. Це неймовірно – спостерігати за легендами! Я отримала величезне задоволення! В юності слухала рок-музику, тому вона мені дуже близька, я можу від душі відірватися саме на рок-концерті.

Але взагалі, оскільки я постійно працюю з музикою, у звичайному житті намагаюся її не слухати, тому що ти мимохіть починаєш щось запозичувати. Оскільки стиль СолоХа ні на що не схожий, я намагаюся дотримуватися цього напряму і бути оригінальною. Але якщо мені все ж хочеться щось послухати, вмикаю якийсь релакс- або лаунж-композиції, також люблю слухати класику, наприклад, Шопена.

Чи любите читати?

Люблю, але не завжди у мене є на це час. Тому мене рятують аудіокниги, особливо в дорозі з Києва до Одеси і назад. Я вмикаю цікаву лекцію і пізнаю щось нове. Люблю проводити свій час з користю, щоб отримані знання можна було застосувати в житті.

Найбільше люблю слухати про здоров’я і харчування, наприклад, лекції Марви Оганян. Вона цікаво розповідає про міфи традиційної медицини. Також люблю слухати книги Андрія Курпатова про найближче майбутнє, про розвиток технологій, науковий прогрес. Прогнози плачевні, але є надія, що люди схаменуться і будуть використовувати свої знання на благо.

Фото: Вадим Серий

Зачіска: Віка Писаренко

Макіяж: Олеся Корякіна

Одяг для першого фото: Олена Олійник (ТМ ао2)

Головний убір: by Тереза Балашова

Вперше інтерв’ю було опубліковано в журналі PRO Hair & Makeup весна 2020.

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також