10 м’ятних ароматів, які охолоджують шкіру і прояснюють свідомість

Гілочка м’яти, яку можна потерти пальцями або розтерти в долонях, можна покласти в чай ​​прямо зараз або засушити на зиму, щоб мати можливість згадати літо. Навіть у сухому вигляді м’ята зберігає якусь іскру задоволення, що додає щастя і затишку в звичайний сірий день.

У парфумерії ця холодна свіжа нота, як з тюбика із зубною пастою, відмінно бадьорить, додає образу чистоту, легкість і невагомість. Особливо вдало аромат м’яти розкривається в тих композиціях, де енергійний зелений акорд збалансовано більш глибокими і чуттєвими нотами. Далі знайомимо вас з десяткою абсолютно унікальних м’ятних ароматів, які скрасять ваше літо і не тільки.

Jo Malone, White Jasmine and Mint

Цей ексцентричний аромат – немов залитий сонцем ранок в англійському заміському саду, де вітерець змушує перешіптуватися листя і створює ледь помітні брижі на дзеркальній поверхні ставка. Яскравий квітковий букет з жасмину, лілії, троянди і квітки апельсина отримав більш свіжий відтінок завдяки дикій м’яті в верхніх нотах. Об’єм 100 мл, орієнтовна ціна 3 860 грн.

Carolina Herrera, Virgin Mint

Унісекс-парфум Virgin Mint дарує неоціненне відчуття свіжості, якою дихають початкові бергамотового і мандаринові ноти. Цитрусові акорди надають серцю з марокканської м’яти іскристий відтінок, а квіткова нота герані не дозволяє аромату стати занадто крижаним. Об’єм 100 мл, орієнтовна ціна 4 350 грн.

Hermes, Le Jardin de Monsieur Li

Ніжний і нескінченно елегантний квітково-цитрусовий фужер з нальотом вінтажа від Hermes об’єднав жіночний жасмин з соковитим і солодкуватим кумкватом, який переходить в тонкі зелено-трав’яні відтінки м’яти і рослинного соку. Аромат сонця, свіжості і витонченості. Об’єм 100 мл, орієнтовна ціна 2 335 грн.

Giorgio Armani, Acqua di Gioia Eau de Parfum

Любите мохіто? Тоді зупиніть свій вибір на Giorgio Armani Acqua di Gioia. Це класний літній аромат з нотами листя м’яти і зеленими акордами, що пробуджують наші почуття. У піраміді – лимон, м’ята, півонія, рожевий перець кедр, жасмин, лабданум і коричневий цукор, який додає аромату солодкуватий відтінок. Об’єм 50 мл, орієнтовна ціна 2 967 грн.

читайте також

Parfums de Marly, Sedley

М’ятні аромати зазвичай хочеться носити на вулиці, а цей прямо-таки проситься в офіс. Вишукана нішева композиція з цитрусовим стартом і м’якими деревно-трав’яними мотивами в серце і фіналі становитиме гідну компанію твідовому піджаку або штанному костюмі. Одночасно легкий, сильний і свіжий. Гарячий і холодний. Два полюси тяжіння в одному флаконі. Об’єм 75 мл, орієнтовна ціна 5 999 грн.

Wandervogel Eau de Parfum

Цей аромат – як ковток крижаної води в розпечений липневий полудень. Підриває мозок і змушує завмерти з першої ж секунди – настільки сильно обпікає морозним холодом. Щось подібне можна відчути, якщо засунути в рот відразу п’ять платівок дуже ментолової жуйки, в яку м’яти поклали більш ніж щедро. В парфумі також є ноти анісу, білих квітів, мускусу і піску. Об’єм 87 мл, орієнтовна ціна 2 105 грн.

Fiele Fragrances, Mentha

М’ятний парфум, натхненний літніми канікулами, перенесе вас на інший кінець Землі – кудись до райського морського узбережжя, наповнюючи енергією природи і вірою в прекрасне. Він солодкий, пряний і свіжий одночасно: під час першого вдиху відчувається сила м’яти, потім у гру вступають солодкі ноти квіткового меду й кориці. Прохолода і тепло аромату створюють чарівне дійство на шкірі. Об’єм 50 мл, орієнтовна ціна 3 218 грн.

Miller et Bertaux, Menta y Menta

Французи Miller et Bertaux використовували в цій композиції два види м’яти – колосисту і марокканську – звідси й ім’я аромату, яке в перекладі з іспанської означає «М’ята і М’ята». Крім них, присутні зелений чай, жасмин, чорна смородина і навіть обсмажена кава, але відчувається рівно те, що заявлено в назві, – багато-багато м’яти. Аромат хороший для літа, але по-справжньому його сила розкривається восени, у вологу і прохолодну погоду. Об’єм 100 мл, орієнтовна ціна 3 374 грн.

Saguara Perfumes, Coyote Mint

Ще один свіжий аромат, присвячений м’яті з її чудовим трав’янисто-зеленим, льодовим і бадьорими пахощами, представив американський бренд Saguara Perfumes. Парфуми відмінно підходить не тільки для спекотної погоди та літнього сезону, а й для осені. Димна нота впала-санто м’яко відтіняє силу м’яти, надаючи шлейфу витончений деревний акцент. Об’єм 50 мл, орієнтовна ціна 2 949 грн.

Lush, Dirty Perfume

Парадокс, але ароматний серпанок під назвою Dirty пахне настільки чисто, наскільки це в принципі можливо. Це багатошарова освіжальна перша композиція з перцевої м’яти, естрагону і чебрецю, яка наздоганяє вас як порив свіжого вітру. Суміш сандалового дерева, дубового моху і лаванди досить відчутна, щоб надати енергійній ноті більш легке і вишукане звучання. Об’єм 100 мл, орієнтовна ціна 1 487 грн.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також