Баттер для тіла: що це, як застосовувати, кращі продукти

Влітку шкірі досить легкого лосьйону для тіла. Але в холодні місяці косметологи рекомендують використовувати більш щільні, густі маслянисті креми-баттери, щоб шкіра довго залишалася гладкою, зволоженою і м’якою. У цій статті ви знайдете кращі баттери для тіла, які врятують вашу шкіру від сухості і відчуття стягнутості. Але для початку трохи теорії.

Що таке баттер для тіла і в чому його особливості

Як зрозуміло з назви, баттер – це олія, точніше суміш твердих олій. Найчастіше ці олії збиті, що надає засобу повітряну текстуру крему або суфле. Але тим не менше косметичний баттер для тіла – це не легкий крем, і потрібно знати, як правильно його застосовувати, щоб надати шкірі максимальну користь.

Баттери для тіла мають щільну, насичену текстуру, яка глибоко живить навіть суху, шкіру, що загрубіла, роблячи її м’якою, ніжною і шовковистою. Вони швидко вбираються, не залишаючи жирних слідів на одязі. На відміну від молочка, лосьйону або звичайного крему, баттер інтенсивно живить шкіру від 24 до 48 годин. Вся справа в ключових інгредієнтах формули: баттери містять натуральні олії, які дарують продукту всі цінні якості, приємну текстуру і апетитний аромат, який буде супроводжувати вас весь день.

читайте також

Як застосовувати баттери для тіла

Завдяки насиченим компонентам у складі застосовувати баттер досить раз на тиждень. Найкраще наносити його на вологу шкіру, проте все залежить від того, яку саме формулу ви використовуєте. Деякі виробники рекомендують наносити баттер на воду, а інші ні. Все залежить від складу. Якщо фактично це крем, де є вода, олії, емульгатори, загусники, то при нанесенні на вологий шкірний покрив, він просто скатається. Якщо ж це м’який баттер, який складається з частини твердих і частини рідких олій, він добре вбереться у вологу шкіру, зробивши її максимально зволоженою.

Баттер також можна застосовувати локально для певних проблемних зон. Наприклад, для пом’якшення шкіри рук, ліктів і п’ят. Нанесіть засіб легкими масажними рухами і дайте увібратися. Ось топ-7 найкращих баттерів для тіла, які варто мати під рукою цієї зими.

Moroccanoil, The Lightweight Butter

Хоча ця ультразволожуюча крем-олія містить багаті поживні компоненти, такі як олія аргани і олії ши, какао і манго, у неї легка і повітряна текстура. Засіб проникає глибоко в шкіру, щоб дати вашому тілу необхідне тривале живлення, не залишаючи жирного блиску. Обсяг 190 мл, орієнтовна вартість 1 520 грн.

Kiehl’s, Creme de Corps Soy Milk & Honey Whipped Body Butter

Збитий крем-баттер для тіла з ароматом соєвого молока і меду – бестселер у колекції Kiehl’s. Збагачений оліями каріте та жожоба, а також скваланом і вітаміном Е, він володіє ніжною текстурою збитих олій, дарує інтенсивне зволоження і пом’якшення шкіри. Легко наноситься, вбирається за лічені секунди, не залишає відчуття липкості. Обсяг 226 г, орієнтовна вартість 1 398 грн.

Mary Kay, Satin Body

Пом’якшувальний лосьйон для тіла з ароматною олією ши і вітаміном Е Satin Body від Mary Kay за консистенцією схожий на крем-баттер. У нього досить густа і щільна текстура, яка швидко всмоктується шкірою і дарує їй неймовірну шовковистість. Шкіра буде зволоженою і отримає необхідне живлення. Обсяг 192 мл, орієнтовна ціна 475 грн.

Dr. Jart+, Ceramidin Body Butter

Насичений крем-баттер для тіла з керамідами має приємну текстуру, яка тане, активно живить, миттєво реанімує шкіру, надає їй пружність і еластичність, пом’якшує і усуває сухість. У складі п’ять видів керамідів, гіалуронова кислота, а також комплекс олій ши, макадамії, какао, жожоба, аргани і бергамота, які надають тривале зволоження, відновлення і зміцнення гідроліпідного шару. Обсяг 200 мл, орієнтовна ціна 650 грн.

Palmer’s, Cocoa Butter Formula 

Якщо ви шукаєте гарну формулу за доступною ціною, цей баттер для тіла від Palmers – гідний вибір. Густа консистенція, натуральний аромат какао і заспокійливі властивості роблять його популярним продуктом вже багато років не дарма. У складі також вітамін Е і кокосова олія. Обсяг 200 г, орієнтовна ціна 245 грн.

Petal Fresh, Clarifying Body Butter Mandarin & Mango

Баттер для тіла з мандарином і манго від Petal Fresh обіцяє живити і зволожувати шкіру завдяки оливі і рослинним екстрактам, вирівнювати її тон за рахунок великої кількості вітаміну С, а також захищати від вільних радикалів за допомогою антиоксидантів. У засобу дуже щільна текстура, але при контакті зі шкірою крем стає податливим і легко розподіляється тонким шаром. Обсяг 237 мл, орієнтовна ціна 350 грн.

Sol de Janeiro, Açaí Body Power Cream

Потужна комбінація олій асаї, купуасу, кокоса і ультратонких мерехтливих частинок персикової слюди глибоко живить, зволожує шкіру і робить її сяючою. Сам по собі цей антиоксидантний крем-баттер для тіла неймовірно комфортний, у нього прекрасна «вершкова» текстура, він легко всмоктується, не залишаючи слідів. Обсяг 240 мл, орієнтовна вартість 1260 грн.

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також