Душевне оздоровлення: що таке звукові ванни

Що таке звукова ванна

Вислів «звукова ванна» часто використовується для опису процесу, коли звук, видаваний за допомогою спеціальних інструментів, «омиває» вас і дозволяє вашому психічному стану розслабитися та оздоровитися. Однак не всі фахівці-практики використовують це формулювання. Наприклад, Девід Шемеш, звуковий фасилітатор і співзасновник нью-йоркського центру Woom Center, вважає так: «Два терміни, що я люблю використовувати, це або звукова терапія, або звукова медитація, й обидва вони залежать від ситуації».

Так що ж роблять звукові ванни

Шемеш зазначає знайому приказку: «Де ваша увага − там і ваша енергія. Ви не зможете сказати собі: «Боже мій, я зараз медитую!» Тому що в той момент, коли ця думка захоче проскочити у вашій свідомості, ви вже не будете медитувати».

«Це ніби масаж на клітинному рівні», − говорить Аві Шербілл, звукотерапевт і власник лос-анджелеської компанії SoundRx. «Коли ми «приймаємо» звукову ванну, потрібно обов’язково глибоко дихати − це допоможе ввійти в стан спокою». Існує обмежена кількість наукових досліджень про користь звукових ванн, але є деякі докази, що звукова терапія може сприяти зниженню депресії, напруги й тривожності.

Проте, є і випадки, коли люди можуть відреагувати на весь процес набагато сильніше. «Вони починають відчувати дійсно глибокі переживання, бо для багатьох це перший раз, коли вони відкривають свої енергетичні поля й дозволяють своєму розуму розслабитися», − каже Шербілл. «Люди йшли зі сльозами. Вони говорили мені, що вони нарешті зцілили свою внутрішню дитину. А деякі, з ким я працював, сказали, що вперше за багато років відчули себе в безпеці».

Якщо у вас немає можливості навідатися до звукового цілителя (особливо зараз, під час карантину), то завжди можна зайти на Youtube. Звичайно, ви не отримаєте такого ж ефекту, як на індивідуальних зустрічах, але це допоможе зануритися в атмосферу.

Що відбувається під час звукових ванн

Для початку потрібно прилягти так, щоб вам було комфортно й нічого не заважало зосередитися на звуках протягом всього сеансу. «Під час процедури потрібна ваша повна участь: головне, залишайтеся на місці та уважно слухайте звуки, що видаються інструментами», − зазначає Шемеш.

Які саме будуть інструменти, залежить тільки від вашого фахівця. «Часто це бувають співаючі чаші, але я також бачив, як люди грають на арфі та різних духових інструментах», − пояснює Шербілл, який під час своїх занять використовує різні типи чаш і гонг.

Обов’язково обговоріть зі своїм практикуючим фахівцем тривалість вашого «оздоровлення». «Одного разу мені доводилося грати протягом 12 годин», − додає Шербілл. «Це в крайньому випадку. В основному заняття тривають 30−45 хвилин».

Як часто потрібно відвідувати лікувальні заняття

«Я, наприклад, беру в них участь кожного дня», − каже Шербілл, відзначаючи, що він часто бачить клієнтів, які ходять або на індивідуальні заняття, або групові, один або два рази на тиждень. «Я не думаю, що є межа хорошому самопочуттю».

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також