Ефект гарантований: кращі SPA-курорти світу для схуднення

Palace Merano, Espace Henri Chenot

Мерано, Італія

Анрі Шено – світовий гуру детоксу. Його методика – біонтологія – вчення про баланс між свідомістю, підсвідомістю і фізичним тілом. Дисбаланс між ними, як і переїдання, завдає шкоди організму шляхом утворення надлишку токсинів, від яких «розбовтаний» організм не може позбутися.

Методи оздоровлення базуються на синтезі європейської науки, китайської медицини і біоенергетики. Під час перебування в Palace Merano пацієнт проходить ґрунтовну очистку, яка закладає фундамент для схуднення протягом наступного півроку. Процедури включають клітинний резонанс, фітнес, прогулянки, енергетичні і банкові масажі, масажні аромаванни, душ Шарко, грязьові обгортання.

За час відпочинку в Палас Мерано можна скинути до 2-4 кг, але це тільки початковий етап. Продовжуючи харчуватися за прописаним раціоном, можна ще півроку продовжувати позбуватися жирових відкладень. Завдяки виробленій звичці правильного харчування кілограми не повертаються.

Дієта

800 ккал на день. Без м’яса, яєць, молочних продуктів, кави, алкоголю, солі, прянощів (крім трав). Трав’яні чаї, вода, сніданок із фруктів, обід – корисні вуглеводи і овочі, на вечерю – білкова рослинна їжа.

SHA Wellness Clinic

Ель-Альбір, Іспанія

В атмосфері п’ятизіркового готелю, розташованого на одній з вершин гірського хребта Sierra Helada, з видом на Середземне море, процедури для тіла зуміли перетворити на розслаблюючий відпочинок. Клієнти, які прибули в клініку, проходять повне медичне обстеження, на підставі якого складається індивідуальний план. Він включає фітнес, скандинавську ходу, банні процедури, гідроджет, акупунктуру, масажі, промивання кишківника. Обов’язкова частина лікування – лекції про здоров’я і макробіотичне харчування, яке тут практикують.

Після відпочинку в SHA Wellness пацієнти скидають зайву вагу, відчувають прилив сил і позбавляються шкідливих харчових звичок, що дозволяє продовжити ефект від процедур.

Дієта

Низькокалорійне макробіотичне харчування (раціон може становити від 500 калорій на день). При цьому їжа приготована смачно і подається дивовижно красиво. Базові продукти – злаки і рослинний білок, особливо соя. Виключені продукти тваринного походження, кава, алкоголь, рафіновані продукти. Кожен прийом їжі починається з місо-супу. На сніданок, полуденок – різноманітні чаї, в тому числі заварені з коренеплодів.

Kalari Kovilakom

Керала, Індія

У садах аюрведичного палацу Kalari Kovilakom ростуть манго, папайя, банани, прянощі і цілющі трави. Перебування тут нагадує усамітнення в монастирі, бо територію центру під час курсу тривалістю не менше двох тижнів не можна залишати.

Оздоровлення за аюрведичними методиками теж базується на очищенні організму, думок і приведення їх у рівновагу. Після визначення конституції пацієнта (поєднання трьох дош – вати, капхи і пітти) починаються щоденні чищення: кишківника, очей, вух; масажі в чотири руки; аюрведична лазня; заняття йогою і дихальні вправи (пранаяма). Кожна програма індивідуальна і може включати масаж торбочками з травами, маски на обличчя і на тіло, поливання аромаоліями і молоком. Вільний час заповнюють медитації, спів, література, музика.

Дієта

Аюрведична кухня, жирність і прянощі помірні. Виключені алкоголь і м’ясо.

Como Shambala Estate

Балі, Індонезія

Бутиковий SPA-готель, що сховався у балійских джунглях – ідеальне місце для медитації на природі. Дієтолог і аюрведичний лікар рекомендують програму, а час прийому їжі, аромамасажу і сеансів шиацу з акупунктурою вибирає гість. Інші види активності – йога, пілатес, прогулянки околицями, відпочинок у басейні і парильні, походи з гідом, поїздки на велосипедах.

Готельний комплекс складається із вілл, спроектованих японським дизайнером, і хоча він невеликий, шанси перетнутися з іншими постояльцями практично дорівнюють нулю.

Дієта

Тут можна пройти курс очищення організму за допомогою сироїдіння.

La Prairie

Монтре, Швейцарія

В La Prairie працюють лікарі всіх профілів, тут найсучасніші методи обстеження терапії і хірургії. У той же час весь арсенал сучасних засобів використовується і в цілях естетичної медицини – це одна з найпрестижніших і найстаріших європейських клінік. В атмосфері альпійської іділії з видом на гори і Женевське озеро можна пройти курс омолодження (програма ревіталізації на основі ін’єкцій клітинного екстракту) і схуднення (тижнева програма «Краса»).

Тут сповідують холістичний підхід до управління вагою. Спочатку пацієнта повністю обстежують медики, потім формується програма, спрямована на підключення прихованих ресурсів організму. Вона включає роботу з психологом, консультації фахівця з естетики, фітнес і аквааеробіку за індивідуальною програмою у найсучаснішому залі та басейні, куди доступ не обмежений, масажі, лімфодренаж. Східні техніки також пропонують, однак тут вони користуються меншим попитом.

Дієта

Меню створюється індивідуально командою у складі дієтолога, терапевта і шеф-кухаря. Загальних обмежень в калоріях і продуктах немає, що забезпечує психологічний комфорт і тривалий ефект. Тут роблять упор на здорові методи приготування їжі, відмові від жирного м’яса і важких соусів.

Out of the Blue

Крит

Out of the Blue – один із готелів курорту Capsis Elite Resort, розташований на приватному острові. Курорт входить в об’єднання Healing Hotels of the World і пропонує набір оздоровчих та beauty-програм, що включають курси детоксикації, хронохарчування, антивікові курси, лікування волосся, схуднення за дієтою Дюкана. Харчування за Дюканом доповнює обов’язкова фізична активність – зумба, йога, пілатес, розтяжка, аквафітнес (на вибір) і прогулянки. Курс включає гідропроцедуи, лекції про харчування, майстер-класи.

Дієта

Дієта побудована на 4-х етапах із різними режимами харчування, тривалість фаз залежить від вихідних даних і цілей. Жироспалювальний ефект досягається завдяки білковим дням і закріплюється завдяки правильному введенню інших продуктів. Калорійність і кількість їжі не обмежені.

Ritz-Carlton Phulay Bay

Крабі, Таїланд

Тут застосовують старовинні і новітні методи терапії, спрямовані на глибокий релакс. Ідеальний варіант – потрапити на 3-7-денний ритрит (духовні практики) з експертом із сироїдіння, йоги, зцілення звуками кристалів – курорт постійно провадить такого роду програми. Заколисуючий ритм Андаманського моря, досталь фруктів і овочів і масажі-масажі-масажі, які довершать відродження організму.

Дієта

Харчування, спрямоване на виведення токсинів у рамках холістичного підходу. Акцент на рослинну їжу, настої трав.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також