Фужерні аромати для жінок: особливості, ТОП класичних ароматів

Фужерні аромати зазвичай асоціюються з більш глибокими та спокусливими нотами і часто розглядаються як унісекс-аромати, тобто вони підходять як для чоловіків, так і для жінок. Також вони ідеальні для вечірніх заходів та особливих випадків, але, звичайно ж, вибір аромату завжди залежить від індивідуальних уподобань і характеру жінки, хімії шкіри.

Фужерні аромати: які основні елементи у складі

  1. Пряні ноти в середніх нотах аромату (гвоздика, кориця, перець і кардамон, ваніль, мускатний горіх, герань, імбир) надають аромату тепло й інтригу.
  2. Базові деревні ноти, такі як сандалове дерево, кедр, пачулі та ветивер, надають глибини та стійкості.
  3. Амбра й мускус. Часто у фужерних ароматах присутні амброві та мускусні ноти, які надають їм чуттєвості й сексуальності.
  4. Цитрусові (лимон, бергамот, апельсин) та спеції у верхніх нотах аромату додають свіжості, легкості та яскравості.
  5. Шкіра, ладан, тютюн, мох використовують, щоб надати нотки загадковості та сексуальності.

Кому підходять фужерні аромати

  • Асоціюються з багатством, тому їх обирають жінки, які люблять розкіш, впевнені в собі.
  • Підходить для жінок, які хочуть яскравіше висловити свою особистість, підкреслити настрій.
  • Можуть бути як солодкими й затишними, так і суворішими й серйознішими, залежно від комбінації інгредієнтів.
  • Фужерні аромати для жінок часто вибирають, якщо вони шукають парфум, який підходить для вечірніх заходів.
  • Ідеальні в холодну пору року, коли більш важкі та насичені аромати можуть відчуватися доречнішими.
  • Фужерні аромати підходять для жінок, які віддають перевагу більш глибоким, насиченим і спокусливим запахам.

Класичні фужерні аромати для жінок: ТОП-10

Chanel No. 5 Parfum Chanel

Цей легендарний аромат, випущений 1921 року. Відомий верхніми нотами альдегідів, іланг-ілангу, неролі, бергамота й лимона. Середні ноти представлені трояндою, ірисом, конвалією і жасмином. А ось базова складова Chanel No. 5 – цибетин, мускус, амбра, сандал, мох, ваніль, ветівер та пачулі.

Shalimar Eau de Parfum Guerlain

Це класичний фужерний аромат, випущений 1990 року парфумером Жаком Гуерлайном, з верхніми нотами бергамоту, цитрусу, лимону, мандарина й кедра. Середні ноти представлені ірисом, жасмином, трояндою, ветівером і пачулі. Відчуття розкоші та сексуальності надають базові ноти ванілі, ладану, шкіри, цибетину, сандалу, мускусу й бобів тонка.

Tobacco Vanille Tom Ford

Аромат від Tom Ford поєднує в собі тютюнові та ванільні ноти із пряними акордами. Це теплий і потужний фужерний аромат, який підходить як для жінок, так і для чоловіків. Tobacco Vanille випущено 2007 року парфумером Олівером Гільйотином. Верхні ноти: лист тютюну та прянощі; середні ноти: ваніль, какао, боби тонка і квітка тютюну; базові ноти: сухофрукти й деревні ноти.

Aventus for Her Creed 

 

Це аромат для жінок, що належить до групи фруктові шипрові, було створено 2016 року. Верхні ноти представлені зеленим яблуком, бергамотом, лимоном, пачулі, рожевим перцем та фіалкою. До середніх нот парфумери додали мускус, троянду, сандал і стиракс, а ось до базових нот – чорну смородину, персик, амбру, бузок та іланг-іланг. Такий симбіоз створює сильний і довговічний аромат.

Belle d’Opium Eau de Parfum Éclat Yves Saint Laurent 

 

Аромат для жінок з’явився на світ 2012 року. У верхніх нотах можна почути лілію, аніс, жасмин, гарденію та мандарин. Середні ноти представлені ладаном, тютюном, персиком і квіткою апельсина. До базових нот додали пачулі, лакричник, сандал й амбру.

Youth-Dew Limited Edition Estée Lauder

Це теплий і спокусливий аромат тішить жінок у всьому світі з 2013 року. Належить до групи східні пряні, адже тут присутні аромати нарциса, троянди й лаванди, спецій, конвалії та жасмину, моху, ветівера й пачулі.

Cinnabar Estée Lauder

Ще один фужерний аромат від Estée Lauder з акцентами спецій та гвоздики, танжерину, персика й бергамоту. Середні ноти представлено корицею, іланг-ілангом, жасмином, лілією, трояндою та конвалією. До базових нот додали ладан, толу бальзам, амбру, сандал і пачулі, ваніль і ветивер. Аромат побачив світ у далекому 1978 році й був створений Бернардом Шантом і Жозефіною Катапано.

Secret Obsession Calvin Klein

 

Цей аромат випущено 2008 року, і створили його три парфумери Живадан, Анн Готліб і Саліс Бекер. Він є сумішшю пряних, фужерних та деревних нот з сандалом, ваніллю, кедром, полином і кашеміровим деревом в основі.

Kingdom Alexander McQueen

 

Випущений 2003 року Жаком Кавальє та обожнюваний жінками у всьому світі, цей аромат є сміливим та екзотичним. У верхніх нотах присутні неролі, бергамот, апельсин, м’ята, лимон і мандарин. А ось середні ноти зміцнили насінням селери, ревенем, імбиром, гвоздикою, трояндою та жасмином. В основі аромату мускус, амбра й дубовий мох.

Costiera Gritti

 

Це аромат для чоловіків і жінок. Парфум належить до групи цитрусових фужерних, випущений 2017 року Лукой Грітті. Верхні ноти представлені калабрійським бергамотом, розмарином й апельсином. Середні морські та квіткові, а базові – сандал, амбра та ваніль.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також