Гідрофільна олія: для чого потрібна, як обрати, топ кращих

Б’юті-арсенал сучасної жінки містить багато продуктів для догляду за шкірою обличчя. Й одне з найважливіших місць у цьому списку посідають очищувальні засоби. Адже від того, наскільки ретельно ви очищаєте свою шкіру від косметики і забруднень, що накопичуються впродовж дня на поверхні шкіри, буде залежати її стан та вигляд. Одним із таких must have засобів є гідрофільна олія.

Історія цього засобу почалася в Японії у 1960-х роках, а сьогодні він завоював популярність у всьому світі. Наприклад, у багаторівневій системі догляду за шкірою K-beauty, яка передбачає 10 різних кроків, гідрофільні бальзами та олії є першим кроком ретельного двоетапного очищення. Кореянки вважають, що гідрофільні засоби – ключ до бездоганно чистої шкіри. 

У цій статті розповідаємо, як діє гідрофільна олія, навіщо вона потрібна та як вибрати засіб, який не розчарує. А також відповідаємо на питання, що краще обрати – піну для вмивання чи гідрофільну олію.

Що таке гідрофільна олія для обличчя

Гідрофільна олія, або гідрофільне масло – це продукт для вмивання, який містить олії, здатні розчиняти макіяж, надлишковий себум та інші забруднення на шкірі. Такий засіб допомагає ефективно очищати шкіру, зберігаючи при цьому її природний баланс. Гідрофільна олія легко змивається водою, не залишаючи липкого і жирного відчуття. Підходить для всіх типів шкіри, зокрема сухої та чутливої.

Навіщо потрібна гідрофільна олія

Гідрофільна олія має декілька важливих функцій, ось основні з них.

  1. Очищення шкіри. Вона ефективно розчиняє бруд, жири, водостійку косметику і сонцезахисні фільтри, залишаючи шкіру чистою та шовковистою, без пошкодження її захисного бар’єру.
  2. Збереження вологи. Гідрофільна олія допомагає зберігати вологу всередині шкіри, що дозволяє уникнути її пересушування під час очищення.
  3. М’якість і зволоження. Після використання гідрофільної олії шкіра стає м’якою, зволоженою і гладенькою, оскільки олія допомагає підтримувати її здоровий стан.
  4. Легкість використання. Вона легко змивається водою, не залишаючи жирних слідів, що робить процес очищення шкіри приємним та комфортним.

читайте також

Що краще – пінка чи гідрофільна олія?

Вибір між пінкою для вмивання та гідрофільним маслом залежить від ваших потреб і типу шкіри. Ось кілька моментів, які слід врахувати.

  1. Тип шкіри. Гідрофільна олія зазвичай підходить для всіх типів шкіри, включаючи суху і чутливу, оскільки вона зберігає вологу, не спричиняє подразнень і пересушування. Пінка може бути більш оптимальним вибором для комбінованої та жирної шкіри, схильної до акне, оскільки це засіб максимально м’якої та ніжної дії.
  2. Ефективність очищення. Гідрофільна олія зазвичай повністю розчиняє косметику та будь-які забруднення на поверхні шкіри, тоді як піна для вмивання є менш ефективною у видаленні макіяжу.
  3. Відчуття на шкірі. Гідрофільна олія залишає на шкірі відчуття м’якості й зволоження, тоді як піна для вмивання дарує обличчю приємну свіжість.
  4. Ціна та доступність. Піна для вмивання часто є більш бюджетним та широко доступним продуктом, тоді як гідрофільна олія може бути дещо дорожчою.

Узагальнюючи, якщо у вас суха або чутлива шкір, або ви шукаєте ефективний засіб для видалення макіяжу, гідрофільна олія буде кращим вибором. Для комбінованого або жирного типу шкіри піна для вмивання може підійти краще.

читайте також

Як правильно використовувати гідрофільну олію

  1. Спочатку підготуйте шкіру. Вмийтеся теплою водою, щоб зволожити дерму та відкрити пори для кращого проникнення очищуючого засобу. Промокніть обличчя сухим паперовим рушником.
  2. Далі нанесіть невелику кількість гідрофільного масла на долоні (зазвичай достатньо одного-двох натискань помпи), розігрійте олію між долонями, щоб вона стала більш рідкою.
  3. Після цього нанесіть олію на суху шкіру обличчя м’якими масажними рухами, повторюючи кілька хвилин. Масаж допоможе більш ефективно розчинити бруд і макіяж.
  4. За потреби змочіть трохи кінчики пальців та продовжуйте масаж, щоб олія змішалася з водою. Ви помітите, як вода й олія стануть молочною емульсією.
  5. Змийте гідрофільне масло з поверхні шкіри обличчя теплою водою. 
  6. Зазвичай цей засіб не залишає відчуття жирності, та якщо ви хочете додаткового очищення, використайте після гідрофільної олії м’яку пінку, гель або молочко для вмивання.
  7. Промокніть обличчя рушником або паперовою серветкою, уникаючи тертя. Після цього продовжуйте звичайний догляд за шкірою: тонізування, зволоження та захист від сонця.

Такий метод допомагає ретельно очистити шкіру й забезпечити її зволоження.

Як вибрати гідрофільну олію 

При виборі гідрофільної олії варто враховувати потреби своєї шкіри і ще декілька аспектів.

  1. Тип шкіри. Якщо у вас суха шкіра, оберіть гідрофільну олію з відновлювальними та зволожувальними компонентами, такими як арганова олія або масло ши. Для жирної або комбінованої шкіри слід підбирати засіб із легкою текстурою та властивостями, які регулюють вироблення шкірного жиру.
  2. Склад. Зверніть увагу на склад продукту. Він має бути безпечним для вашої шкіри, не містити агресивних чи подразнювальних інгредієнтів. Бажано, щоб формула засобу включала антиоксиданти й вітаміни, які покращують стан шкіри.
  3. Текстура. Гідрофільні олії можуть мати різну текстуру – від легкої до більш щільної та насиченої. Оберіть ту, яка буде зручною у використанні та найкраще відповідатиме вашим уподобанням.
  4. Тест на алергію. Якщо є можливість, попередньо зробіть тест на невеликій ділянці шкіри, аби переконатися, що продукт не спричиняє подразнення чи алергічну реакцію.
  5. Відгуки та рейтинги. Перед купівлею також радимо перегляньте відгуки та рейтинги гідрофільних олій від інших користувачів або фахівців у галузі догляду за шкірою.

Звичайно, ви можете самостійно підібрати продукт, враховуючи тип своєї шкіри, її особливості й потреби. Та, якщо ви не впевнені, завжди можна звернутися за консультацією до косметолога або дерматолога.

Від легкої гідрофільної олії Dermalogica до олії глибокого очищення Instytutum – ось засоби, з яких ми рекомендуємо почати знайомство із цим косметичним продуктом.

Avène XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cleansing Oil
Instytutum Transforming Melting Cleanser
Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil
Dermalogica PreCleanse Oil Removes Make-Up
Biossance Squalane + Antioxidant Cleansing Oil
SKIN1004 Madagascar Centella Light Cleansing Oil
Caudalie Vinoclean Makeup Removing Cleansing Oil
Purito From Green Cleansing Oil
Paula's Choice Perfect Cleansing Oil
Tata Harper Nourishing Oil Cleanser
Neutrogena Ultra Light Cleansing Oil
Tatcha Pure One Step Camellia Oil Cleanser

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також