Критерії вибору електричного грилю для дому

Достатньо купити гриль електричний для дому й готувати смачні страви у себе на кухні. Нагрівання до високої температури відбувається за допомогою вбудованого ТЕНу. Якщо розмістити м’ясо на розігріту поверхню, то воно приготується за лічені хвилини. Через мінімальну термічну обробку продукт збереже соковитість, вітаміни та корисні мікроелементи.

Зовнішня конструкція

У продажу представлено три види електрогрилів.

  1. Відкриті. Нагрівальний елемент розташований лише з одного боку. Прилад має легку вагу, дозволяє смажити шматки м’яса чи овочі великої товщини.
  2. Закриті. Оснащені двома гарячими поверхнями, між якими закладаються продукти. Забезпечують рівномірне прожарювання та швидке приготування страв.
  3. Раклітниця. Компактний дворівневий пристрій. На першому ярусі плавлять сир, на другому смажать сосиски, м’ясо або рибу, запікають хліб. До комплекту входять порційні пательні, дерев’яні чи силіконові лопатки.

Більшість моделей оснащені таймером, дисплеєм, додатковою решіткою, піддоном для збирання жиру, термостатом та іншими корисними аксесуарами. Чим більше функцій, тим вища вартість електрогрилю.

Потужність пристрою

Від цього параметра залежить швидкість приготування страв. Оптимальний варіант для овочів, бутербродів, тостів – до 1500 Вт, для сосисок та бургерних котлет – 1600-2000 Вт, для стейків і риби – понад 2100 Вт.

Вид робочої поверхні

Панелі для смаження бувають із гладкою та рифленою стороною. На гладкій поверхні зручно смажити сосиски, яєчню, картоплю. Страви виходять із рівною хрусткою скоринкою. Рифлені пластини залишають на стейках характерні гриль-смуги, що надає їм апетитного вигляду. Крім того, у продажу можна знайти електрогрилі зі знімними решітками та насадкою для приготування вафель.

Виготовляють панелі для смаження з чавуну, склокераміки, титану, нержавіючої сталі. Щоб зменшити ризик пригорання продуктів, метал вкривають антипригарним шаром.

За способом встановлення панелі бувають знімними та незнімними. Більш практичним вважається перший варіант, оскільки такі панелі зручніше очищати від залишків їжі теплою водою.

Виробник

Варто довіряти перевіреним світовим брендам:

  • Tefal;
  • Gorenje;
  • Bosch;
  • Russell Hobbs;
  • Braun.

Техніка провідних виробників відрізняється сучасним і стильним дизайном, низьким споживанням електроенергії, безпекою, надійністю.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Instagram та не пропускайте найкорисніші матеріали на Beauty HUB!

 

*Promo-матеріал. Редакція не несе відповідальності за рекламні матеріали, розміщені на сайті.
читайте також
Читайте також