Pearl makeup: як повторити вишуканий TikTok-тренд цього літа

Цього сезону в моді не лише перлинний манікюр, а й макіяж. Ніжний beauty-тренд, що завірусився в TikTok під хештегами #PearlSkin і #PearlMakeup, є ідеальним варіантом на літо. Однак не поспішайте перейматися, що він змусить вас носити хоч і красиві, але зовсім непрактичні перлинки на обличчі, як це було у 2022 році. Нова тенденція в макіяжі передбачає зовсім інше.

Pearl makeup – це насамперед перлинне сяйво шкіри. Багатьма улюблений ефект glow skin, що ніби йде зсередини. Основний акцент – саме на сяйливому ефекті обличчя. А доповнити його можна мерехливим макіяжем очей у світлих відтінках. Ключова особливість такого мейку полягає у відсутності різких переходів та чітких графічних елементів, макіяж має бути soft-focused – м’яко розмитим. 

Головний секрет створення бездоганної pearl skin – хороше зволоження. Щоб ваша шкіра мала такий вигляд, її необхідно правильно підготувати. Почніть із базових кроків – делікатного очищення й тонізації. Додатково можна освіжити обличчя за допомогою спрею або зволожувальної есенції, наприклад, з рожевою водою. Це допоможе тонізувати шкіру та зарядити її енергією.

@ellamaerennison_ I’m here for the ‘pearl skin’ trend 🪞🐚 #pearlskin #glowyskin ♬ Romantique – Brigitte Bardot
@jasminnlily_ pearl skin makeup 🐚💫 #glowymakeup #pearlskin #makeuplook ♬ origineel geluid – hanna

Далі нанесіть сироватку і денний крем. Обирайте такі, щоб у складі була зволожувальна гіалуронова кислота, яка сприяє тривалому утриманню вологи в клітинах, та багатий антиоксидантами вітамін C, який освітлює шкіру та повертає їй природне сяйво. Крем і сироватка зроблять вашу шкіру м’якою, гладенькою та готовою до нанесення декоративної косметики. 

Багато брендів пропонують формули 2 в 1, які одночасно зволожують шкіру та надають їй luminous glow завдяки перламутровим мікрочастинкам у складі. Одним із таких наших фаворитів є крем-сяяння C-Illuminating 3D-Moisturizer від Instytutum, який дає миттєве сяйво, робить шкіру пружною, здоровою й інтенсивно зволоженою. 

Зволожувальний крем з ефектом сяйва Instytutum C-Illuminating 3D-Moisturizer

Освітлювальний крем для обличчя Is Clinical Brightening Complex

Крім нього, радимо звернути увагу на освітлювальний крем Brightening Complex із колекції «Бездоганне сяйво» Is Clinical, який підвищує рівень вологи в шкірі, покращує її текстуру та має інтенсивну антиоксидантну дію. В обох брендів також є чудові освітлювальні сироватки, які підсилюють дію кремів і допомагають створити бездоганну основу для перлинного макіяжу. Більш бюджетні варіанти з такою ж дією – Glow Cream Foundation Ultra Bright від Erborian та Strobe Cream Hydratant Lumineux від M.A.C. Cosmetics.

 

Крем-основа з ілюмінуючим ефектом Erborian Glow Cream Foundation Ultra Bright

Зволожувальний крем з ефектом сяйва M.A.C Strobe Cream Hydratant Lumineux

Влітку базовий денний крем необхідно закріпити сонцезахисним, щоб захистити шкіру від фотостаріння. Важливо обрати перевірений засіб, який має легку текстуру, швидко вбирається і гарно лягає під макіяж. Санскрин не має відчуватися на шкірі та сприяти появі жирного блиску, адже тоді ваш макіяж ризикує «поплисти» від спеки. 

читайте також

@dasha_chu_ Eyes😍 #makeup #pearl #pearlmakeup #tutorial #макіяж ♬ original sound – edited audios

Аби вирівняти колір обличчя, використовуйте легку тональну основу або кушон. Якщо бажаєте підсвітити певні зони обличчя, змішайте декілька крапель тонального засобу з рідким хайлайтером і добре розтушуйте спонжем або пальчиками. Або ж окремо нанесіть хайлайтер поверх тону на ті зони обличчя, куди перш за все падає світло: вилиці, куточки очей, спинку носа, «галочку» над верхньою губою, область над бровою і під нею. Звертайте увагу, щоб хайлайтер не створював чітких меж і візуально зливався зі шкірою. 

 

Тонувальний крем з ефектом сяйва Giorgio Armani Crema Nuda Supreme Glow

Кремовий хайлайтер у стіку Kiko Milano Days In Bloom, відтінок Lilac Vibes

І для хайлайтера, і для рум’ян у перлинному макіяжі якнайкраще підходять засоби рідких та кремових текстур, оскільки вони не обтяжують і роблять магію на обличчі – з ними шкіра виглядає максимально свіжою та зволоженою.

читайте також

@saintbianca i love this quick lil makeup look i did inspired by the pearl skin trend 🤍 🐚 Products from: @Chu Chu Beauty @Maybelline NY @Rare Beauty @Sunnies Face @Anastasia Beverly Hills @KIKO Milano #pearlskin #pearl #summer #glowingskin #glowup #glowingskin #makeup #coquette #coquettecore #coquetteaesthetic #makeuptutorial #fyp ♬ never be yours by kali uchis – Kali Uchis Fan Page ❦

У макіяжі очей зупиніть свій вибір на тінях білої, сріблястої, світло-бежевої або ніжно-рожевої гами – саме ці відтінки нагадують кольори натуральних перлинок. Для «підложки» і висвітлення внутрішніх кутиків очей підійдуть світлі матові тіні, а от за основний колір обирайте сяйливі тіні делікатних шимерних текстур, без видимих крупних блискіток та інтенсивного металік-ефекту. Адже pearl makeup передбачає однорідне перламутрове сяйво шкіри.

За бажанням підкресліть погляд акуратними стрілками, які потім слід перекрити матовими тінями в тон, аби уникнути різких переходів. Стрілки можна намалювати м’яким олівцем або ж коричневими тінями – так ваш мейк залишиться більш рівномірним, а лінії ніжними й плавними.  

@paulina_kurkowska White pearl makeup 🤍✨| rate this look 0-10 🫶🏻 —————— @lancomeofficial Le Stylo Waterproof „Chocolat” @mesaudabeauty Bare Harmony „Deep Smoky” @lovelykosmetyki white glitter eyeliner @houseoflashes Iconic lite lashes {współpraca z lokowaniem produktu} #lancomepoland #makeup #skincare #eyemakeuptutorial #easymakeup #whitemakeup ♬ Idea 15 – Gibran Alcocer

Доповнити перлинний макіяж можна нюдовою помадою, блиском, олійкою-тинтом для губ або відтінковим бальзамом. Класні варіанти знайдете тут. Також не забудьте закріпити мейк спреєм-фіксатором, у спекотні літні дні це особливо актуально.

Нижче ми зібрали beauty-продукти – від тонального крему до хайлайтера, – які допоможуть вам у створенні ідеального перлинного сяйва шкіри. Витонченого й елегантного, яке так чудово пасує до літніх образів.

Тональна основа з ефектом ніжного сяйва Dior Forever Glow Star Filter
Тонер для сяйва шкіри Fenty Beauty Pre-Show Glow
Сяюча сироватка під макіяж Laneige Glowy Makeup Serum
Сироватка для сяйва шкіри Glow Recipe Watermelon Glow Niacinamide Dew Drops
Сироватка-хайлайтер ILIA Liquid Light Serum Highlighter
Зволожувальний крем з тонувальним ефектом Giorgio Armani Crema Nuda
Зволожувальний крем-праймер Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser
Рідкі рум'яна Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush, відтінок Bliss
Кремові рум'яна Charlotte Tilbury Beauty Light Wand, відтінок Pinkgasm
Рідкий хайлайтер Saie Glowy Super Gel, відтінок Starglow
Блиск-догляд для губ Instytutum Fancy Match Lip Gloss
Блиск-зволожувач для губ Cosmedix Lumi Crystal
Олія для губ Gisou Honey Infused Lip Oil, відтінок Watermelon Sugar
Олія для губ Gisou Honey Infused Lip Oil, відтінок Frosty Coconut

 

Головне фото: Instagram @merry.laney, @lapetitevengeance

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB

читайте також

Читайте також