Пориста шкіра: причини і що робити

Пори є у кожної людини, у когось вони більш виражені, хтось їх практично не помічає. Ця особливість пов’язана з виробленням шкірного жиру, чим більше шкіра його виділяє, тим більше розширюються пори і тим більше проявляється пористість. Найчастіше цей дефект проявляється у підлітковому віці, а згодом проблема посилюється, особливо, якщо неправильно доглядати за шкірою. Найбільш помітні розширені пори на носі, підборідді, щоках.

Не менш важливий фактор, який впливає на наявність пористої шкіри – це спадковість. Також на будь-які зміни в роботі сальних залоз можуть впливати проблеми з різними органами і системами організму. Чим раніше ліквідувати проблему, тим більша ймовірність того, що шкіра повернеться у нормальний стан. Зловживання солодким, кавою, алкоголем також призводить до неправильної роботи пор і їх розширення.

Чим раніше почати користуватися декоративною косметикою (особливо якщо надмірно), тим більше неприємних змін може відбутися зі шкірою. Бажано якомога раніше підібрати правильний домашній догляд за шкірою, у якому різні засоби допоможуть добре очищати і захищати шкіру від шкідливих факторів, а також відновлювати фізіологічні процеси в шкірі. Пориста шкіра, особливо при неправильному догляді за нею, може мати нездоровий вигляд, великі пори виділяються, макіяж може лягати нерівно.

Як доглядати за пористою шкірою

Пориста шкіра досить примхлива у догляді. Для грамотного підбору засобів фахівець може призначити додаткові аналізи, щоб виключити внутрішні проблеми організму. Щоденний домашній догляд повинен складатися з очищувальних, тонізуючих і зволожувальних засобів. Жирні креми можуть погіршити ситуацію і призвести до запалень, тому від них краще відмовитися. Також потрібно відмовитися від спиртовмісних лосьйонів-тоніків, вони будуть провокувати ще більше виділення шкірного сала, і це тільки посилить проблему.

Дарина Тищенко, дерматолог-косметолог, розповідає, як важливо дотримуватися правильного догляду за такою шкірою, і підбирати засоби при розширених порах повинен лікар.

Дарина Тищенко, лікар-дерматолог, косметолог

Що таке взагалі пориста шкіра? Для неї характерні недоліки у людей з жирним і комбінованим типом шкіри. Якщо ви не дотримуєтесь правильного догляду, це може призвести до грубуватості і пухкості епітелію. Також важливо не забувати, що пориста шкіра схильна до утворення вугрів, комедонів, сальних пробок, постакне.

Особливості догляду

Пориста шкіра вимагає чимало уваги і тільки домашнього догляду недостатньо. Перед проведенням доглядальних та ін’єкційних процедур необхідно відвідати лікаря-дерматокосметолога. Це потрібно, щоб оцінити її стан, жирність, еластичність і визначити наявність шкірних проблем (захворювань). У деяких ситуаціях необхідна консультація вузьких фахівців (наприклад, ендокринолога, гастроентеролога), а також додаткові дослідження і аналізи, щоб виключити або підтвердити наявність патологій внутрішніх органів і систем.

Шляхи вирішення

  1. Пілінги – оновлення шкіри на всіх рівнях (для тих, хто хоче зберегти шкіру здоровою і молодою. Дана процедура показана абсолютно кожній людині, єдине – склад може і буде відрізнятися, виходячи з побажань, типу шкіри, пори року).
  2. Ін’єкційні методикимезотерапія, біоревіталізація, плазмотерапія Endoret (ці методики дозволяють поліпшити якість шкіри, відрегулювати роботу сальних залоз, звузити пори, простимулювати вироблення колагену і еластину, що в свою чергу підвищить пружність і еластичність шкіри).
  3. Ботулінотерапія – ботулотоксин типу А лікує і омолоджує шкіру, знижується активність сальних залоз і вироблення шкірного сала, яке провокує акне. Це веде до зниження рН шкірного жиру і знижує розмноження мікробів.
  4. Правильний домашній догляд – це вже 60% успіху, оскільки за шкірою потрібно доглядати щодня, вранці і ввечері. До складу засобів зазвичай входять кислоти, ретинол, пептиди, полінуклеотіди. Дані препарати зможе грамотно підібрати тільки лікар дерматокосметолог, не займайтеся самолікуванням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB! 

читайте також
 

Читайте також