Свіжий подих: навіщо і як часто потрібно чистити кондиціонер

Кондиціонер — справжній рятівник у спекотні дні. Його мета — охолодити приміщення, профільтрувати й очистити повітря, створивши в ньому комфортну температуру, а також приємну атмосферу. Встановлення системи кондиціонування в домі рекомендують алергікам, а також людям, які страждають від астми або інших захворювань дихальних шляхів. З ним у приміщенні можна створити умови, сприятливі навіть для найбільш чутливих людей. Але лише у випадку, якщо за кондиціонером правильно доглядати. Як це робити, читайте нижче.

Навіщо чистити кондиціонер

Під час роботи кондиціонера на його робочих поверхнях накопичується конденсат, а також осідає пил, що міститься в повітрі. Чим більше бруду накопичується в спліт-системі, тим повільніше він охолоджує повітря й гучніше працює. Також кондиціонер із забрудненими фільтрами споживає значно більше електроенергії.

Найголовніша причина, чому важливо регулярно чистити кондиціонер — загроза для вашого здоров’я. Бактерії, які потрапляють із повітря в кондиціонер і затримуються у фільтрах, з часом розмножуються. Конденсат, що також накопичується в системі, стає сприятливим середовищем для розмноження шкідливих мікроорганізмів. Відтак кондиціонер стає розплідником бактерій і грибків, які потрапляють у кімнатне повітря, а разом із ним — у ваш організм. Звісно, неозброєним оком ви це не помітите, але з часом дихальна система дасть про себе знати. Тому не слід лінуватися чистити кондиціонер.

Як часто слід чистити кондиціонер

Відповідь на питання «Як часто потрібно чистити кондиціонер?» залежить від рівня забрудненості повітря та від того, наскільки часто та як інтенсивно використовується спліт-система.

  • Якщо ви вмикаєте кондиціонер лише в теплу пору року, то виробники рекомендують чистити його раз на рік: навесні, перед початком спеки.
  • Якщо кондиціонер використовується в міжсезоння, то чистку також варто провести і восени.

Подписывайтесь на наш Facebook и не пропускайте самые полезные материалы от Beauty HUB!

читайте також
Читайте також