Тоніки для жирної шкіри: топ-7 найкращих засобів

Посеред усього розмаїття кремів, нічних масок, колагенових сироваток і патчів миттєвої дії, не дивно, що багато дівчат дещо нехтують використанням тоніків у своїй щоденній рутині з догляду за обличчям. Проте, коли йдеться про людей з жирною шкірою, тоніки є для них особливо важливим продуктом у б’юті-арсеналі. Вони можуть забезпечити численні переваги для вашої шкіри – від збалансування рівня pH до посилення природного сяйва.

Тонік також допомагає очистити шкіру від залишків забруднень, які залишилися на обличчі після засобу для вмивання, ніжно відлущити епідерміс і видалити надлишки себуму в порах, що часто призводить до появи запалень і прищів. Наносити його необхідно після очищення шкіри і перед застосуванням засобу для догляду з активними інгредієнтами, такими як сироватка і крем.

Ключові компоненти в складі

Вибираючи тонік для жирної шкіри обличчя, зверніть увагу на такі інгредієнти:

  • кислоти (саліцилова, гліколева, азелаїнова);
  • цинк;
  • діоксид кремнію;
  • термальна вода;
  • рослинні екстракти (гамамелісу, евкаліпта, календули, зеленого чаю тощо).

А тепер представляємо кращі тоніки для жирної шкіри за версією редакції Beauty HUB.

Lancome, Pure Focus Matifying Purifying Toner For Oilу Skin 

Якщо ви прагнете до більш рівного й матового кольору обличчя, спробуйте тонік для очищення для жирної шкіри з матувальним ефектом Pure Focus від Lancôme. Його освіжальна та відлущувальна формула містить глюконат цинку, який допомагає мінімізувати надлишок шкірного сала, що сприяє формуванню більш рівного кольору обличчя і зменшення розміру пір. Об’єм 200 мл, орієнтовна ціна 940 грн.

Origins, Pore Purifying Toner

Попрощайтеся з надмірно блискучою шкірою і великими порами з цим зірковим продуктом і улюбленцем західних б’юті-блогерів. У складі Pore Purifying Toner використовується саліцилова кислота, олія іланг-ілангу і гліцерин для миттєвого зменшення блиску і зволоження шкіри. Він також містить охолоджувальну м’яту, аби зробити шкіру більш свіжою, особливо в спекотний день або після тренування. Результат? Здорова матова шкіра, до якої ви прагнули. Об’єм 150 мл, орієнтовна ціна 700 грн.

Avene, Cleanance Mat Lotion

Cleanance Mat Lotion Matifiante від Avene – лосьйон-тонік, здатний одночасно очищати та наносити матове покриття на шкіру. Він складається з двох фаз: рідкої та порошкоподібної. У його складі міститься висока концентрація термальної води Авен, абсорбенти (поглинають надлишок шкірного жиру і видаляють жирний блиск), а також інгредієнти, які глибоко очищають і стягують пори, знищують патогенну мікрофлору, розгладжують і пом’якшують шкіру. Об’єм 200 мл, орієнтовна ціна 345 грн.

Herbivore, Jasmine Green Tea Toner

Цей красивий м’ятно-зелений тонік з екстрактами рослин спеціально розроблено для жирної і схильної до акне шкіри. Його формула – це потужний набір зеленого чаю, гамамелісу, алое вера, кореня імбиру і кори білої верби, майстерно доданий в заспокійливу органічну квітку жасмину. Неймовірно приємний і комфортний для шкіри засіб, яке обіцяє очищення, освіження і детокс в одному флаконі. Об’єм 120 мл, орієнтовна ціна 1030 грн.

Kiehl’s, Blue Astringent Herbal Lotion

У Kiehl’s є легендарний тонік з календулою для жирної шкіри, про який ми розповідали в добірці кращих тоніків для літа, але ми також рекомендуємо звернути увагу на цей лосьйон із травами, якщо у вас дуже жирна і проблемна шкіра обличчя. Він досить термоядерний, але по-своєму ефективний продукт від прищів. Здатний зняти подразнення, охолодити і пом’якшити шкіру, підсушити висипання і надовго усунути жирний блиск. Об’єм 250 мл, орієнтовна ціна 769 грн.

Ole Henriksen, Balancing Force Oil Control Toner

Мультизадачний продукт із зеленим чаєм, евкаліптом і водоростями не тільки поглинає надлишки олії та матує блискучу шкіру, але також пропонує комбінацію з трьох різних кислот, діючи як ефективний, але при цьому м’який відлущувальний агент. Суміш AHA- і BHA-кислот, молочної, гліколевої і саліцилової кислот робить колір обличчя здоровим і матовим, але з потрібною кількістю природного сяйва. Відмінний балансувальний тонік для регулювання жирності шкіри. Об’єм 193 мл, орієнтовна ціна 770 грн.

Bielenda, Dr Medica Acne

Найбюджетніший тонік для жирної шкіри в нашому списку. Дерматологічна антиакне емульсія родом з Польщі делікатно і ретельно очищає обличчя, нормалізує роботу сальних залоз, глибоко зволожує, тонізує, матує, звужує і закриває пори. Завдяки спеціальній формулі з кислотами засіб чудово заспокоює шкіру, усуває подразнення і зменшує почервоніння, запалення, запобігаючи появі нових, усуває жирність і блиск шкіри. Об’єм 250 мл, орієнтовна ціна 125 грн.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також