Ультразвукове чищення обличчя: за і проти

 «Під час ультразвукового чищення верхній роговий шар шкіри відлущується спеціальною насадкою-скрабом, — розповідає Ганна Скребцова. — Скрабер – це насадка у вигляді лопатки. Він транслює УЗ-коливання, які під впливом засобу чи гелю допомагають відокремити мертві клітини від здорових і цим очистити поверхню шкіри. Ультразвук подається низькою потужністю, тому немає ризику для здорових клітин, і шкіра не пошкоджується».

Етапи ультразвукового чищення

  1. Першим етапом косметолог очищає обличчя від макіяжу та забруднень, а потім наносить спеціальний гель – дезінкрустант. Дезінкрустант – це салонний варіант засобу для очищення, який дуже потужний за своїми властивостями. Дезінкрустант відкриває пори і стирає з лиця забруднення, стимулюючи обмінні процеси у шкірі. Його завдання – або підготувати шкіру до наступних процедур, або просто очистити шкіру, якщо виконується соло-процедура, така як ультразвукове чищення.
  2. Другий етап – безпосередньо чищення, коли косметолог скрабером проводить по обличчю. У цей момент відчувається дотик металевої пластини, що може спричинити невелике поколювання або легку вібрацію. Ця процедура вважається безболісною.

Протипоказання до ультразвукового чищення

Попри те, що процедура щадна, вона має певні протипоказання: наприклад, акне в гострій фазі, різні виражені пошкодження шкіри. Загальні протипоказання – це захворювання серцево-судинної системи, невралгія, новоутворення, інфекційні хвороби та вагітність.

Ультразвукове чи механічне чищення – що краще?

Ці два види чищення йдуть пліч-о-пліч, але вважається, що механічне більш ефективне, оскільки  ультразвукові хвилі не завжди можуть впоратися з усіма ділянками шкіри і не можуть ефективно очистити всі пори. Ну і незаперечна відмінність між цими двома видами чищень: обличчя після ультразвуку не червоніє, тоді як після механічного чищення почервоніння може триматися кілька годин.

Чим же добрий ультразвуковий метод очищення шкіри?

По-перше, він допомагає позбутися змертвілих клітин, а шкіра відразу стає гладкою, м’якою та здоровою. Спостерігається легкий ліфтинг-ефект, шкіра оновлюється та сяє.  

По-друге, очищаються пори, наскільки здатний на це ультразвук. Не можна вважати, що ми можемо позбавитися всіх чорних точок і сальних пробок, але більшість зазнає впливу ультразвуку.

По-третє, ультразвукові хвилі роблять легкий масаж, що також вирівнює рельєф шкіри та покращує колір обличчя.

Але найбільше мені подобається застосування ультразвуку в комплексних програмах очищення шкіри, тому що він здатний відкривати біологічні мембрани, тим самим допомагаючи компонентам, які ми використовуємо в ультразвуковому чищенні (сироватки, маски, креми) глибше проникнути всередину шкіри і зробити гарний виражений ефект від процедури.

Косметика для ультразвукового чищення

Косметика, яка застосовується до та після ультразвуку, дуже різноманітна. Багато професійних ліній (від брендів Christina і Institut Esthederm до Green Pharm Cosmetic) мають засоби, які використовуються для чищення (осмосу, тобто глибокого очищення шкіри завдяки емульгуванню та змиванню забруднення). Але все ж таки сам дотик скрабера проводиться за допомогою спеціальних лосьйонів-дезінкрустантів.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також