Веганська косметика: 12 продуктів макіяжу, які варто спробувати

Останні кілька років веганська косметика завойовує все більшу популярність у світі, на ринку представлено безліч різних веганських б’юті-брендів, продуктів і процедур, а в зв’язку з пандемією цей напрям став особливо актуальним. «Ми бачимо, як зростає інтерес покупців до теми сталого розвитку і веган-френдлі-продуктів, – каже Дженні Міддлтон, директорка б’юті-напряму агентства з прогнозу трендів WGSN. – Люди уникають засобів з інгредієнтами тваринного походження в складі, тому що знають про зоонозне походження коронавірусу, і звертають увагу на натуральні компоненти: вони перевірені, протестовані і пройшли випробування часом».

Ми вже неодноразово писали про те, що таке веганська косметика, чим вона відрізняється від етичної й органічної (це не одне й те ж саме), і які логотипи на упаковці вказують на те, що в складі немає інгредієнтів тваринного походження. Шукайте позначки PETA, The Vegan Society або, якщо ви живете в США або Канаді, Leaping Bunny. Ці сертифікати дають гарантію того, що продукція, яку ви купуєте, дійсно веганська.

Навіть якщо ви не ведете на 100% веганський спосіб життя, але хочете стати адептом веганського макіяжу і догляду, почніть з оновлення косметички. У цій статті ви знайдете топ-12 засобів макіяжу, на які варто звернути увагу.

Що означає «веганська косметика»?

Давайте з’ясуємо: веганський макіяж належить до тих косметичних продуктів, що не були протестовані на тваринах і не містять інгредієнтів тваринного походження. Існує кілька популярних б’юті-компонентів, про які багато хто забуває, що вони теж мають тваринне походження (наприклад, мед, бджолиний віск, кармін, алантоїн, колаген, ланолін, сквален або амбра).

Не хвилюйтеся: ринок веганської косметики наповнений багатьма прекрасними варіантами і гідними формулами, і не так складно знайти бренди, які поділяють ваші рослинні цінності. Тут ми зібрали найкращих.

Too Faced, Peach Kiss Lipstick

Засновники Too Faced Джеррод Бландіну і Джеремі Джонсон кажуть, що вони виробляють косметику нового покоління, безпечну для довкілля. Один з головних бестселерів марки – зволожувальна матова помада Peach Kiss Lipstick в 14 відтінках. Своєю солодкістю і ніжністю, завдяки екстракту персика й інжировому молочку, вона нагадує про літо, флірти і закоханості. Суперстійка до їжі та поцілунків, помада подарує вашим губам комфорт, оскільки має властивості бальзаму, і насичений відтінок на наступні вісім годин. Об’єм 4 г, орієнтовна ціна 850 грн.

UOMA Beauty, Say What?! Foundation

Ви коли-небудь зустрічали тональну основу, яка забезпечує повне, регульоване покриття і при цьому може спеціально підлаштовуватися під ваш тон шкіри? UOMA Beauty представили персональний тональний крем, доступний в 6 індивідуальних формулах з біомімікричними пігментами і 51 відтінку. У засобу невагома, стійка, липка текстура і приємний матовий фініш. Вся продукція марки cruelty-free, але не на 100% веганська, тому звертайте увагу на склад. Say What?! Foundation не містить інгредієнти тваринного походження. Об’єм 30 мл, орієнтовна ціна 1 090 грн.

Essence, All About Matt! Fixing Compact Powder

Б’юті-засоби бюджетного німецького бренду, що дотримується cruelty-free-політики, можна знайти майже в кожному популярному магазині косметики. Серед найбільш продаваних продуктів Essence – прозора матуюча пудра All About Matt! Fixing Compact Powder вартістю, як стакан кави! Вона відмінно матує обличчя, фіксує макіяж і створює ефект гладкої, оксамитової шкіри. Об’єм 8 г, орієнтовна ціна 80 грн.

Mented, Cosmetics Blush

Колекція рум’ян Make You Blush, які можна змішувати і нашаровувати, дозволяє моделювати риси обличчя і створювати ідеальний рум’янець на щоках для образу «без макіяжу». Стійка формула з вітаміном Е живить шкіру, надає їй сяйва і тримається весь день. У лінійці чотири відтінки – рожевий з золотим відливом, мерехтливий персик (як на фото), яскравий ягідний і приглушений червоний. Як і вся продукція Mented, ці рум’яна веганські і не випробовувалися на тваринах. Об’єм 7 г, орієнтовна ціна 610 грн.

Milk Makeup, Lip + Cheek

Попри наявність слова milk в назві, бренд на 100% веганський, його продукти і складові не тестовані на тваринах, а це означає, що ви не помилитеся з жодною з його чудових формул. Одним з фаворитів серед шанувальників марки є багатофункціональний тинт для обличчя, який легко нашаровується і змішується на губах і щоках, зі спеціальною технологією бренду для безшовного покриття. Олії манго, авокадо й абрикоса в складі доглядають за шкірою, зволожують і забезпечують природний колір. Об’єм 6 г, орієнтовна ціна 775 грн.

Catrice, True Skin High Cover Concealer

Зволожувальний веганський консилер Catrice, до складу якого входить гіалуронова кислота, дарує шкірі інтенсивне зволоження протягом 18 годин й ідеальне щільне покриття без ефекту маски. Невагома рідка текстура буквально зливається зі шкірою, перекриваючи темні кола, почервоніння і дрібні зморшки, не підкреслюючи лущення і залишаючи натуральний матовий фініш. У палітрі представлено п’ять відтінків для нормальної і сухої шкіри. Об’єм 4.5 мл, орієнтовна ціна 110 грн.

E.L.F., Mineral Infused Mascara

Шукаєте туш, яка зробить ваші вії м’якими, як пір’ячко? Будемо чесними: серед веганської декоративної косметики складно відшукати туш, яка б не містила бджолиний віск (продукт тваринного походження). Він дарує волосках пластичність, дозволяє рівно нашаровувати пігмент і створювати бажаний обсяг. Однак винятки є. Mineral Infused Mascara розроблена повністю на мінеральній основі. В її складі – натуральний мінеральний віск із додаванням каоліну й оксиду цинку для створення пишних, здорових вій без грудочок. Об’єм 7.5 мл, орієнтовна ціна 165 грн.

Lawless, Summer Skin Velvet Matte Bronzer

У категорії веганських бронзерів для обличчя можемо порекомендувати Summer Skin Velvet Matte Bronzer від clean beauty бренду Lawless. Засіб легко ковзає по шкірі та лягає найтоншою вуаллю, створюючи гладке матово-сяйливе покриття з ефектом природної засмаги. Текстура оксамитова, що дозволяє добре розтушовувати засіб і налаштовувати щільність пігменту залежно від бажаного результату. Об’єм 11 г, орієнтовна ціна 1 100 грн.

NYX, Faux Whites Eye Brightener 

NYX прославився на весь світ своїми підводками, олівцями і помадами різноманітних відтінків. Не можна не згадати, що бренд сертифіковано PETА, хоча і належить неетичній компанії L’Oréal. Тому якщо шукайте на 100% веганський продукт, не забувайте дивитися склад. У косметичці точно не буде зайвим контурний олівець для очей у ніжному пастельному кольорі, за допомогою якого виходять ідеальні кольорові стрілки. Кремова текстура лайнера легко ковзає по шкірі вік, надаючи їм гарний, насичений колір з матовим фінішем. Об’єм 1.3 г, орієнтовна ціна 265 грн.

Urban Decay, Stay Naked Threesome

З Urban Decay та ж історія, що і у NYX: колись незалежну і етичну компанію придбав гігантський неетичний косметичний концерн L’Oréal. Марка сертифікована PETA і частково підходить веганам (в лінійках багато продуктів з веганським складом, але перед купівлею краще уважно вивчити склад). Крім популярних палеток тіней для повік Naked, варто також звернути увагу на відмінну палітру 3 в 1, яка містить бронзер, хайлайтер і рум’яна. Її головні переваги – веган-формула, шовковиста текстура, стійкість до 14 годин і відтінки, що підлаштовуються під природний тон шкіри. Дарує обличчю свіжий вигляд і містить екстракт насіння морингі для додаткового догляду за шкірою. Об’єм 112 г, орієнтовна ціна 1 090 грн.

Kiko Milano, Konscious Vegan Eyeshadow Palette

Популярна італійська марка Kiko Milano випускає як декоративну, так і доглядову косметику, але ми б радили йти до неї саме за першою. Бренда немає в списках PETA: компанія не сертифікує продукцію в зоозахисних організаціях, пояснюючи це тим, що закони ЄС і так гарантують, що косметика без жорстокості. У Kiko можна знайти хороші базові речі на зразок гарної чорної туші або легкого BB-крему, але у бренду також є повноцінна веганські колекція Konscious, яка містить BB-мус, матуючу пудру, матові рум’яна, хайлайтер, підводку-кайал для очей, олівець для брів, помаду і бальзам для губ, лаки для нігтів, а також палетку для очей у двох колірних поєднаннях. Нашого улюбленця у відтінку Good Vibes ви бачите на фото вище. Об’єм 6.5 г, орієнтовна ціна 637 грн.

ILIA Beauty, Essential Brow Natural Volumizing Brow Gel

З гелями для брів така ж проблема, як з тушами: їх складніше зробити веганськими, оскільки багато хто з них містять бджолиний віск. Однак ILIA використовують олію ши для оптимальної фіксації, а також соняшникову олію та сік алое вера для кондиціювання волосся на бровах і збереження їх гнучкості під час руху. Результат? Густі й пишні брови з ефектом натурального обсягу всього за кілька рухів. Об’єм 4 мл, орієнтовна ціна 726 грн.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також