Як підвищити імунітет під час пандемії коронавірусу

Турбота про імунітет останнім часом помітно потіснила інші теми на просторах Мережі. Питання краси та життя знаменитостей відійшли на другий план: всі розмови тільки про те, як допомогти організму стати сильнішим, зміцнити імунну систему і не попастися на гачок підступного COVID-19. Для максимально ефективного захисту від зараження необхідний комплексний підхід.

Крім обов’язкових правил гігієни і допоміжних вітамінних добавок дотримуйтесь цих трьох найважливіших основ, щоб убезпечити організм від вірусів і хвороботворних бактерій, а також купірувати запальні процеси на початкових стадіях розвитку. Жодної паніки, тільки здоровий глузд і турбота про себе. Отже, що зробити, аби підвищити імунітет?

Корисна їжа

Здорове і чисте харчування – запорука міцного імунітету і прекрасного самопочуття. Не тільки в зв’язку з коронавірусом, а й напередодні холодного сезону важливо підтримати організм і активізувати його внутрішні захисні механізми. Налягайте на продукти, які допоможуть це зробити найкраще. Фрукти, овочі (особливо броколі), зелень (особливо шпинат) і такі необхідні зараз цитрусові (вітамін С – один з головних борців з вірусними інфекціями) – це все джерело цінних вітамінів, мінералів та інших необхідних елементів.

Не забувайте і про продукти, багатих на корисні Омега-3 жирні кислоти (риба, авокадо, горіхи, оливкова і льняна олія). З додаткових помічників – імбир, часник, каєнський перець. Раціон на основі такого меню буде не тільки корисним для вашої талії, але і стане справжнім порятунком для ослабленого імунітету в цей турбулентний для здоров’я період.

Свіжовичавлені соки

Якщо фраза «їжте більше фруктів і овочів» здається вам смертельно нудною, то ось вам другий спосіб поєднати приємне з корисним – свіжовичавлені фреші та смузі для підвищення імунітету. Вже не раз писалося про те, що щодня потрібно з’їдати п’ять порцій овочів, фруктів і не забувати про зелень. Однак набагато простіше їх не їсти, а пити. Саме час почати це робити!

З фруктових кращими будуть напої з яблук, ківі та цитрусові соки з апельсина, лимона, грейпфрута і помело (знову ж таки, вони надзвичайно багаті на вітамін С, а це прекрасний природний імуностимулятор). Фрукти краще брати свіжі, але в не сезон підійдуть і заморожені.

З овочевих варіантів медики і ЗСЖ-гуру рекомендують огірки, шпинат, капусту, коренеплоди (буряк і морква), а також сік селери. Ви думали, чому його завжди п’ють супермоделі? Аби не захворіти! Властивості цієї зеленої рослини підкріплені низкою серйозних наукових досліджень. Вона є найпотужнішим антиоксидантом, має протизапальні властивості, але головна перевага в тому, що селеровий сік покращує мікробіоту кишківника, а зміцнення імунітету – прямий наслідок цього процесу.

Також можна готувати фруктово-овочеві коктейлі, додаючи трохи імбиру і соку алое. Такі напої стануть хорошою підмогою для організму в боротьбі з ГРЗ і ГРВІ. Але є порада: пити такий сік потрібно протягом перших 15 хвилин, коли він найбільше багатий вітамінами і мінералами. В іншому – мінімум часу, зате максимум користі. Пийте на здоров’я!

Здоровий спосіб життя

ЗСЖ – це не тільки правильне харчування. А ще й фізичне навантаження, повноцінний сон, відмова від шкідливих звичок і жодних нервів. Якщо ви палите, саме час з цим зав’язати (хоча б на час). Куріння працює проти імунітету, і курцям набагато простіше отримати захворювання, особливо пов’язані з легкими (яким і є коронавірус).

Наступний очевидний спосіб підвищення імунітету – сон. Краща профілактика і ліки проти всіх хвороб. Так що ваше завдання – вчитися розслаблятися і добре висипатися. Спорт же працює одразу в декількох напрямах. Він не тільки допомагає менше хворіти і тримати вагу в межах норми, але і регулює режим сну, про важливість якого ми вже сказали. Так що додайте до своєї карантинної рутини хоча б мінімальні тренування, заодно і заощадите на спорті, займаючись вдома.

Тепер ви знаєте, як підвищити імунітет в домашніх умовах. Найголовніше – не забудьте дотримуватися всіх цих новопридбаних звичок, коли карантин закінчиться, а коронавірус залишиться лише поганим спогадом. І нарешті, зберігайте спокій в будь-якій ситуації, навіть якщо навколо валиться світ. Стреси і нерви порушують роботу імунної системи, так що не давайте їм шансу.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також