Як страшний сон: якою ми запам’ятали сферу краси часів пандемії

Маскне

Пандемія внесла свої корективи в наше повсякденне життя, і два роки ми не виходили з дому без маски і боролися з наслідками її постійної присутності на нашому обличчі. В результаті багато хто зіштовхнувся з таким явищем, як маскне, що поєднує у собі два слова mask і acne. Поняття означає появу висипів на шкірі через часте і тривале перебування у масці. Найчастіше ця проблема торкалася представників жирного та комбінованого типів шкіри, а особливо людей з акне, розацеа, куперозом та чутливою шкірою.

Ми пробували використовувати різні маски і прислухалися до порад косметологів про часту зміну цих індивідуальних засобів захисту, а також шукали ідеальний догляд за шкірою, який дозволить запобігти появі нових висипів. Дбайливе очищення, заспокійливі та протизапальні компоненти у складах beauty-засобів, AHA- і BHA-кислоти та продукти з пре- та пробіотиками стали нашими справжніми рятівниками.

Relax beauty

Поки весь світ продовжував боротися зі стресом, спричиненим пандемією та пов’язаними з нею обмеженнями, ми намагалися приділяти все більше уваги розслабленню та відпочинку. Одним із наслідків цього явища став підвищений інтерес до категорії beauty-засобів для догляду за тілом, які дозволяють не виходячи з дому влаштовувати справжні spa-ритуали. Локдауни та нові зміни в рутині нашого звичайного життя спрямовували нас до процесу уповільнення та релаксу, а холістичний підхід до краси неймовірно корисно позначився як на нашому тілі, так і на душі та розумі.

Прийняти ванну, запалити ароматичну свічку, увімкнути спокійну музику – ці ритуали сприймалися не як забаганка, а як необхідність, варіант турботи про власне здоров’я. Тренд на slow beauty набирав обертів, тому не дивно, що під час карантинів попит на різні засоби догляду за тілом значно зріс.

Ефект губної помади

Карантинні заходи та постійне носіння масок, звичайно ж, позначилися на нашому макіяжі, адже тоді нижня частина обличчя в публічних місцях завжди була закрита, а значить, яскраві акценти на губах не завжди мали сенс. У 2020 році продажі губних помад впали на 41%, за даними компанії NPD Group – під час піку пандемії не спрацював навіть так званий ефект губної помади, для якого характерна купівля більш доступних люксових товарів у період соціальних потрясінь або економічного спаду.

На щастя, в 2021 році ситуація трохи вирівнялася, і, за даними CNN, помади стали продаватися на 80% краще порівняно з 2020-м. Споживачі знову із задоволенням звернулися до одного зі своїх улюблених сегментів декоративної косметики, а бренди почали розробляти продукти для губ, які відрізняються стійкістю та не розмазуються навіть під маскою, а також активно доглядають за шкірою. Натуральні формули, фокус на упаковку, що переробляється, і, само собою, фотогенічні і приємні оку футляри – адаптація губних помад під сучасні вимоги ринку пройшла досить успішно.

Ставка на очі

Тимчасовий спад інтересу до губ у макіяжі пропорційно підігрів попит на ефектний макіяж очей. Чого тільки ми не бачили за останні три роки! Особливу увагу прикували стрілки – графічні, барвисті, «плаваючі» біля складки верхньої повіки, подвійні, гліттерні, розмашисті – загалом максимально креативні.

Яскраві та барвисті тіні також не поступалися у beauty-гонці за увагу жінок. Монотіні, несподівані колорблоки, максимум блиску на повіках і не забуваємо про бум сліз із гліттера під очима, натхненні молодіжним серіалом «Ейфорія». Вії теж здобули свою частку уваги. Ефект павучих лапок, декоративні накладні вії у вигляді пір’я у стилі Valentino, а також помітні неонові туші – візажисти згадали, що вії можуть бути повноправним beauty-акцентом, і не помилилися.

Makeup-експерименти

Цікаво, що саме під час карантину інтерес до декоративної косметики значно зріс, а кількість дивовижних makeup-експериментів часом просто зашкалювала. Особливу роль у цьому випадку відіграли соціальні мережі, а саме Instagram та TikTok.

Згадати хоча б челендж в Instagram з хештегом #maskmakeup, під час якого візажисти та beauty-блогери створювали неймовірні образи, в які включали медичні маски, намальовані прямо на обличчі або створені власноруч із тканини, шпильок, перлин та інших декоративних елементів. Макіяж з написами Stay Home також став вірусним, закликаючи людей прислухатися до рекомендацій та перебувати на самоізоляції під час локдауну.

А хто б міг подумати три роки тому, що індустрію краси мінятиме нікому на той момент невідомий TikTok і мільйони зумерів, які становлять основну частину аудиторії відеосервісу? Тіктокери в період пандемії активно завдавали нові makeup-тренди, а також вигадували (та й продовжують вигадувати) часом шалені beauty-лайфхаки для домашнього застосування і впливають на доходи великих косметичних брендів.

Як не крути, ми самозабутньо шукаємо втіху в красі навіть у найскладніші періоди часу. Як виявилося, навіть тоді, коли в нашій країні вже рік як триває повномасштабна війна. Тож вибираємо кілька нових помад для весняного сезону, малюємо ефектні стрілки, працюємо, донатимо та віримо у перемогу. Зрештою, подолати коронавірус нам вдалося.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також