Які процедури для шкіри робити влітку

Влітку, як і в інші сезони, наша шкіра потребує особливого догляду за обличчям і тілом. Взимку ми захищаємо шкіру від морозу і холоду, а влітку вона вимагає захисту від ультрафіолету, а ще додаткового зволоження. На жаль, багато дівчат нехтують різними процедурами в теплу пору року, вважаючи їх шкідливими або марними. Але це не так. Призупинити доцільно занадто агресивні процедури, які будуть вимагати тривалого відновного періоду і додаткового захисту. А ось багатьом процедурам, навпаки, краще віддати перевагу саме в літній період.

Ін’єкції. Багато чого з цього переліку процедур просто показані в літній період. Наприклад, біоревіталізація, яка не тільки вирішить проблему зневоднення, а й буде утримувати воду і зволожувати шкіру, зберігаючи її пружність і еластичність. Контурна пластика також відмінно поєднується з літньою порою. А ось робити ін’єкції ботокса і відразу летіти до теплих країв не рекомендується, оскільки під впливом високої температури він має властивість розчинятися. Але якщо ви вирішили позбутися зморшок – зробіть процедури хоча б за десять днів до запланованої відпустки. Будь-які ін’єкційні процедури робляться після збору анамнезу та індивідуально підбираються пацієнту.

Пілінги. Цей вид догляду за шкірою просто необхідний у будь-який час року. Природно, робити глибокі пілінги влітку не потрібно. Але проводити поверхневе очищення потрібно регулярно. Адже влітку особливо швидко в порах осідає пил і бруд, що і може провокувати загострення висипань у літню пору. Грамотно підібраний догляд позбавить від прищиків і додасть сяйва шкірі.

Апаратні процедури. Цей сегмент косметології має також безліч показань та протипоказань для використання влітку. Наприклад, не рекомендується робити лазерну епіляцію в період активного сонця, це загрожує опіками шкіри. Тільки лише після припису лікаря можна йти видаляти родимки або судинні зірочки лазером. Адже при руйнуванні клітин меланіну після такого видалення шкіра в цій ділянці буде дуже чутлива до сонячного світла. Тому, якщо немає гострої необхідності, краще відкласти цю процедуру до осені. А ось, наприклад, безін’єкційна мезотерапія, різні апаратні масажі, вакуумна терапія, мікроструми, холодні обгортання, гідротерапія тільки підуть на користь вашому обличчю і тілу, допомагаючи пережити активне сонце і поліпшити зовнішній вигляд шкіри.

Будь-які косметологічні процедури, які порушують цілісність шкіри, повинні проводитися тільки після консультації з лікарем-косметологом і мати показання для їх проведення. Крім цього, потрібно усвідомлювати відповідальність за щоденний захист шкіри від ультрафіолету засобами з SPF. Це не тільки профілактика пігментних плям і захист від пігментації, а також і збереження здоров’я своєї шкіри. 

Активне сонце виснажує шкіру, роблячи її сухою і зневодненою, від чого починають передчасно з’являтися зморшки і погіршуватися зовнішній вигляд. А тому, як би не хотілося похвалитися своєю засмагою, здоров’я все ж таки дорожче. Вирушаючи на прогулянку або поїздку під відкритим сонцем, обов’язково візьміть із собою капелюшок і захист з SPF. Якщо ви все ж поніжилися під промінчиками літнього сонечка, не полінуйтеся зволожити свою шкіру масками. Добре, коли влітку це стане вашою доброю звичкою.

Підписуйтесь на наш YouTube-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також