15 звичок, які варто прищепити собі вже зараз

Якщо ви вирішили зробити своє життя кращим, не обов’язково, аби енергія била через край і ви кардинально змінювалися з понеділка. Досить почати з корисних навичок, які крок за кроком будуть робити ваші будні більш яскравими і наповненими, якісно їх перетворивши в майбутньому. У нашому чек-листі – корисні звички, які змінять ваше життя і не вимагатимуть при цьому титанічних зусиль.

Налагодьте режим сну

Ми знаємо, це звучить нудно, але ви навіть не уявляєте, наскільки будете собі вдячні, якщо навчитеся вчасно лягати спати і вставати мінімум на пів години раніше, ніж зазвичай. Якісний і своєчасний сон важливий не тільки для нашого здоров’я, але також для краси та підтримки фігури. Пам’ятайте про це.

Заведіть ранкові ритуали

Коли ви навчитеся раніше вставати, у вас з’явиться час для справ, які постійно відкладаєте. Давно обіцяєте собі починати день правильно – з зарядки, вакууму, планки або медитації? Ну ж, дійте! А ще почніть готувати не просто здорові, а й красиві сніданки, тоді кожен ранок дійсно буде добрим.

Цифровий детокс

Ми вже розповідали про те, що синє світло від екрана є причиною поганого сну і ранніх зморшок, тому відмовитися від гаджетів за пів години до сну – дуже корисна звичка. А ще не завадить привчити себе не брати в руки смартфон одразу після пробудження, приділивши замість цього час справам з пункту вище.

Тренуйтеся вдома

Виділяти 20-30 хвилин на день для фізичної активності – найкраща подяка власному тілу за все, що воно вам дає. Навіть якщо ви не любите жорстокий світ фізкультури, просто знайдіть свій лайтовий фітнес-варіант: зарядка, йога, танці, стретчинг, домашній мінітренажер.

Почніть планувати

З вечора розпишіть список справ на наступний день і розплануйте тиждень у неділю. Якихось 15 хвилин тайм-менеджменту допоможуть стати набагато продуктивнішими і більше встигати. Так ви зможете вигравати кілька корисних годин на добу і не втрачати час зранку на розкачування.

читайте також

Розставляйте пріоритети

Їжте «жаб» з ранку. Якщо виконувати на початку дня найбільш неприємні та напружені завдання, то решта дня пройде куди приємніше й ефективніше. Впровадити в своє життя ще одне золоте правило: 80% зусиль має бути спрямовано на вирішення пріоритетних завдань і 20% – для другорядних. Пріоритет залишайте за трьома найбільш важливими справами.

Займіться корисним

Онлайн-навчання, документальне кіно, корисний контент на YouTube й інші джерела регулярно нової інформації поліпшать пам’ять і підвищать вашу працездатність. А ще – більше читайте. Соромно визнати, але багато хто з нас зовсім забули, як це робити. Воно й зрозуміло, адже у кого є час у цьому швидкому світі? Потрібно терміново виправляти!

Фінансова грамотність

Підвищити свій рівень знань в галузі фінансів, особистих заощаджень і способів управління ними не завадить нікому. Ви можете отримати для себе багато нового. Спробуйте вести домашню бухгалтерію хоча б місяць на рік і навчіться відкладати (10-15% від доходу щомісяця). В умовах карантину багато хто переконався у важливості такої навички як ніколи. І прочитайте книгу з цієї теми. Хоча б одну.

Позбавляйтеся від зайвого

У кожної людини є свої улюблені речі, але якщо заглянути на наші полиці, в аптечки, телефони і шафи, можна знайти багато мотлоху. Вчіться регулярно очищати простір навколо себе. Рецепт такий: раз на тиждень викидайте або віддавайте кілька непотрібних речей, очищуйте галерею, відписуйтеся від розсилок і тих, хто вас дратує в Instagram. У чистому домашньому й інформаційному просторі стане легше дихати.

Розбирайте косметику

Викидання мотлоху також необхідно косметичці. Розберіть баночки і тюбики, перевірте на безпеку склади, переконайтеся в актуальності термінів придатності і залиште тільки якісні засоби. Те, що не підходить вам за типом шкіри, віком або відтінком, можна подарувати мамі або відкласти подружкам. Зараз для цього дуже вдалий час.

читайте також

Уникайте токсичності

Не соромтеся розривати «отруйні» зв’язки, які не привносять у ваше життя нічого хорошого. Менше спілкуйтеся з токсичними людьми і самі не будьте такими. Намагайтеся уникати в спілкуванні скарг, критики, пліток і придумайте собі покарання за кожен раз, коли вирішите порушити. Наприклад, 20 разів присісти або відкласти фіксовану суму в скарбничку.

Час наодинці з собою

Це може бути, що завгодно, що надає вам задоволення і дозволяє перезавантажитися, – медитація, музика, фільми, творчість, кулінарія. Влаштовуйте собі повноцінні ритуали краси, а не обмежуватися однією лише уми валкою та кремом. Багато хто з нас проводять б’юті-дні в кращому випадку раз на тиждень-два. Робіть це частіше, з любові до себе.

Спілкуйтеся з близькими

Візьміть за правило регулярно телефонувати батькам, бабусям і влаштовувати телефонні сеанси зі старими друзями і знайомими. Хоча б раз на місяць. Фаббінг і так замінив нам живе спілкування, тому якщо ви не можете залишити в спокої свій телефон, говоріть і зустрічайтеся з рідними за відеозв’язком.

Навчіться сповільнюватися

Здається, в ізоляції все і так наситилися цим сповна. Але карантин не вічний, і щойно він остаточно мине, колесо життя закрутиться знову. Нехай у вас виникне звичка робити собі коротке перезавантаження чітко раз на тиждень, наприклад. Це допомагає повернути смак до життя і не вигоряти. Проводьте час тільки вдвох з коханими, влаштовуйте побачення, мрійте, ведіть особистий щоденник, дивіться на захід, повільно гуляйте пішки і виїжджайте за місто.

Пробуйте нове

Гарна звичка – планувати собі пару маленьких експериментів щотижня. Новий жанр кіно, страва іншої кухні, нестандартне хобі, прийом у макіяжі або beauty-процедура – кожен досвід хороший. Пробуйте різне, знайдіть те, що вас розслабляє і робить приємно. Хоча б раз на тиждень балуйте себе самомасажем і приймайте незвичайну ванну. Почати можна з квіткової або звукової.

Всі ці звички не просто поліпшать ваше життя – вони змінять вас самих. Допоможуть вдосконалюватися і привести багато аспектів до ладу. Прямо зараз перестаньте відкладати їх в прокрастиційну коробку довжиною у вічність. Зрештою, це ваше життя. Починайте з нього.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також