Бустер для обличчя: що це таке і як використовувати

Почнемо з початку: «бустер» можна перекласти з англійської мови як «підсилювач або прискорення будь-якого процесу», отже цей б’юті-продукт має більш активний склад, який працює швидше й ефективніше крему і сироватки для обличчя. Перше, за що відповідає бустер для обличчя – це утримування вологи в глибоких шарах епідермісу, проте допоміжні компоненти надають кожному «підсилювачу краси» спрямовану дію: заспокоєння, розгладження зморшок, відновлення або ж зволоження.

«Бустери з’явилися на ринку професійної косметики досить давно, і тільки пару років назад їх адаптували для домашнього використання. У професійному розумінні бустер – це концентрат активних компонентів, який підсилює або прискорює заявлений косметичний результат. Найчастіше професійні бустери було представлено у формі капсул або ампул, які можна було додавати до масок, крему або сироватки, рідше – використовувати самостійно», – розповідає Ганна Степко, лікарка-дерматологиня та косметологиня.

І якщо ми розібралися з назвою і уявленням про бустери, як їх правильно використовувати і як підібрати для свого типу шкіри, залишається загадкою. Редакцію Beauty HUB також цікавить таке питання, чи є якісь протипоказання щодо застосування бустерів різної спрямованої дії.

«Універсальної відповіді на питання, як правильно використовувати бустери для обличчя, немає, адже все залежить від концентрації і бажаного результату, а також від текстури: гель, олія або сироватка. Найчастіше бустер можна використовувати як самостійний засіб, особливе якщо засіб представлено в двофазному форматі або в формі олії. Як «підсилювач» роботи кремів і сироваток можна додавати пару крапель бустера в денний або нічний щоденний догляд. Але варто пам’ятати, що бустер ми використовуємо курсом, від десяти до тридцяти днів. Є бустери з агресивними компонентами, які не можна наносити на шкіру в чистому вигляді, про це косметичний бренд пише на упаковці, читайте інструкції».

«Вибирати бустер для обличчя потрібно виключно за типом шкіри і її потреб, як, власне, і будь-який інший догляд. Дуже важливо проконсультуватися з косметологом, якщо ви поєднуєте одночасно кілька «сильних» б’юті-продуктів. Також важливо розуміти, що бустер на основі олії може ускладнити жирний тип шкіри, а бустер з вітаміном С спричинити подразнення на чутливому типі епідермісу. Керуйтеся правилом «все в міру», і будемо вам щастя».

«Які можуть бути протипоказання до застосування бустерів для обличчя? Наприклад, якщо у вас на шкірі уповільнений запальний процес або ж акне, варто проконсультуватися з фахівцем, інакше може «вийти боком». У кого часті алергічні реакції на шкіри, ви маєте розуміти, що «підсилювач» може спровокувати подразнення. Рекомендую всім перед використанням бустера будь-якої спрямованої дії провести тест на алергічну реакцію – нанести на шкіру зап’ястка і залишити на пару хвилин».

Elemis, Superfood Booster AHA Glow & CICA Calm Booster

Цієї осені британський бренд Elemis представив колекцію бустерів Superfood Booster, яка складається з концентрату для сяйва AHA Glow і заспокоєння шкіри CICA Calm. Двофазний засіб містить у собі олію та рисову воду, які перед використанням варто як слід змішати. Бустер AHA Glow містить у собі кислоти, ферментовані екстрактом гарбуза й екстрактом вишні ацеролла, які відлущують шкіру, покращують її текстуру і надають здорового сяйва. Бустер CICA Calm містить екстракт центелли азіатської й олію зеленого чаю, які заспокоюють, зволожують і оздоровлюють шкіру обличчя. Експерти бренду рекомендують нанести кілька крапель на долоні, а потім рухами пройтися по шкірі обличчя і шиї. Об’єм 9 мл, орієнтовна ціна 980 грн.

Matis, Reponse Vitalite C7 Booster

Новинкою осені став незвичайний вітамінний комплекс Reponse Vitalite C7 Booster від французького бренду Matis, який сприяє розгладженню зморшок і повертає сяйво. Бустер складається з двох б’юті-засобів: сім сухих сфер у колбі та рідкий активатор з піпеткою. Сухі сфери містять чистий вітамін С у концентрації 79% (дуже потужно), який усуває ознаки старіння і нейтралізує вільні радикали. Активна рідина містить в себе молочну кислоту і вітамін С в мініконцентрації (8,5%), що забезпечують ефективне зволоження й усунення відмерлих клітин. Бустер підходить для всіх типів шкіри і будь-якого віку. Використовувати варто одну сферу на день, активувавши її декількома краплями рідини. Експерти бренду рекомендують наносити бустер на шкіру обличчя, шиї і декольте ввечері, потім використовувати свій щоденний ритуал краси. Об’єм: сфери 7 x 50 мг, рідина-активатор 5 мл. Орієнтовна ціна 2925 грн.

Novexpert, Hyaluronic Acid Booster Serum

Французька лабораторія Novexpert пропонує свою дозу гіалуронової кислоти у вигляді бустера Hyaluronic Acid Booster Serum, який можна використовувати як і самостійний продукт, так і після ін’єкційних процедур. Секрет «посиленої» формули в тому, що бустер містить чотири гіалуронові кислоти різної молекулярної маси, а також гель алое вера, аргінін, полісахариди і пробіотики. Гіпоалергенний підходить для всіх типів шкіри, починаючи з 25 років. Експерти бренду рекомендують використовувати бустер як самостійно вранці та ввечері, так і в дуеті з кремами і сироватками. Об’єм 30 мл, орієнтовна ціна 1703 грн.

Clarins, Booster Repair

Якщо ви зіткнулися з різного виду пошкодженнями шкіри, то на допомогу прийде відновлювальний бустер Booster Repair від Clarins, який загоює і захищає шкіру від сонячних опіків та обмороження, косметичних процедур і солоної води. Підсилювач містить у собі екстракт мімози тенуіфлори – лікарської рослини, що протягом століть використовується індіанцями майя через її відновлювальні властивості. Більш того, бустер прибирає відчуття дискомфорту, стимулює відновлення шкіри і знімає почервоніння. Підходить для всіх типів шкіри і будь-якого віку. Увага: бустер не можна використовувати як самостійний продукт. Експерти бренду рекомендують додавати 3-5 крапель в основний догляд за шкірою обличчя: крем або сироватку. Об’єм 15 мл, орієнтовна ціна 1199 грн.

Image Skincare, Vital C Hydrating Water Burst

Американський бренд космецевтики Image Skincare розробив гель-бустер для інтенсивної гідратації шкіри, який може замінити денний крем для обличчя. Основними компонентами Vital C Hydrating Water Burst стали антиоксиданти, гіалуронова кислота, вітаміни і пептиди, які освітлюють тьмяну і втомлену шкіру, а також мінімізують вплив агресивних чинників навколишнього середовища. Професійний бустер підходить для всіх типів шкіри, починаючи з 25 років. Експерти бренду рекомендують наносити гель вранці та ввечері, якщо є необхідність – серед дня, для більш вираженого ефекту наповненості шкіри. Об’єм 59 мл, орієнтовна ціна 2061 грн.

111Skin, 3 Phase Anti Blemish Booster

Трифазний бустер для проблемної шкіри було створено британським пластичним хірургом лікарем Яннісом Александрідісом, щоб уникнути рубців і слідів від акне. Головними інгредієнтами 3 Phase Anti Blemish Booster від 111Skin стали саліцилова і гіалуронова кислоти, які допомагають м’яко відлущити ороговілий шар шкіри, без сухості й дискомфорту. Бустер для акне і постакне підходить для всіх типів шкіри і будь-якого віку. Експерти бренду рекомендують наносити лікувальний бустер на диск, а потім на проблемні зони або ж додавати кілька крапель в основний догляд. Об’єм 20 мл, орієнтовна вартість 3100 грн.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також