Дуже дивні б’юті-лайфхаки, які дійсно працюють

Інтернет повний лайфхаків на будь-які випадки життя, деякі з них вражають своєю дурістю і можуть вам нашкодити, але є і такі, які дійсно можуть стати в нагоді. Ми склали список найдивніших б’юті-лайфхаків, якими користуються зірки. Судячи з усього, вони і справді працюють.

Для текстурованих пляжних локонів

Маска з майонезу для волосся давно не новинка. Багато жінок в Радянському Союзі користувалися цим лайфхаком для відновлення волосся. Та й голлівудські знаменитості теж часто використовують майонез для більш гладких локонів. Наприклад, Блейк Лайвлі і Сієнна Міллер використовують цей соус, щоб відновити структуру волосся після освітлення. Але Сьюкі Вотерхаус пішла далі – для укладання волосся вона використовує кока-колу. Так, її фірмова зачіска з текстурованими пляжними локонами – заслуга газованої води. Вона не завиває волосся, а просто ополіскує пасма колою. Модель повідомила Us Weekly, що при митті шампунем волосся стає м’яким, а ополіскування кока-колою надає їм розпатланий вигляд і об’єм. Сьюкі вважає газовану воду кращим засобом, ніж спрей з морською сіллю, адже ефект той же.

До слова, радянські жінки також часто вдавалися до використання солодкої води, правда вони наносили її як спрей для фіксації.

Від набряклості, зморщок і запалень

Сандра Буллок сказала в інтерв’ю Harper’s Bazaar, що користується старим трюком голлівудських візажистів – наносить крем від геморою на обличчя кілька разів на тиждень, а іноді використовує під макіяж. Навіщо? Тому що цей аптечний засіб допомагає зменшити набряклість, зморшки навколо очей, а також знімає запалення. Ліза Елдрідж в своїх відеоуроках макіяжу також говорила про цей трюк – його використовували візажисти в золотий вік Голлівуду, коли не було спеціальних засобів від набряклості та інших проблем шкіри. Вони наносили крем від геморою на обличчя актрис перед макіяжем, щоб зняти сліди втоми, прибрати почервоніння на шкірі, які могли перешкодити нанесенню гриму.

До речі, Ліза Елдрідж порекомендувала не використовувати засіб занадто часто, а лише у випадках, коли потрібно швидко зняти набряки або прибрати почервоніння шкіри. Все ж це лікарський препарат, і не варто ним захоплюватися.

Для чистої і молодий шкіри

Міранда Керр відома своєю любов’ю до органічної косметики, древніх процедур з догляду за шкірою і дивних лайфхаків, як в області тренувань, так і в сфері б’юті. Так, на конференції Goop модель поділилася одним із секретів молодості і чистоти шкіри. Вона розповіла, що регулярно використовує терапію п’явками для обличчя. Вона навіть зізналася, що таємно від сім’ї завела п’явок в своєму будинку: «Я тримаю п’явок. Вони в моєму ставку з коропами коі». Якою би бридкою, мерзенною і дивною не здавалося процедура, її ефективність перевірена навіть не роками, а століттями.

Якщо ви страждаєте від прищів, ви, ймовірно, перепробували всі мислимі процедури в гонитві за чистою шкірою. Проте, п’явки можуть допомогти. П’явки зазвичай використовуються в традиційній східній медицині для лікування всього: від укусів комах до сухості шкіри (і вони навіть є ключовою б’юті-процедурою для підтримки молодості).

П’явки допомагають прибрати токсини і шлаки, які знаходяться в нашій крові і які призводять до запалень. Крім того, вони роблять легкий масаж, який покращує пружність шкіри. Терапія п’явками може сприяти загоєнню великих запалених прищів, однак вугровий висип вони не вилікують. Справа в тому, що бактерії, що викликають вугровий висип, живуть глибоко в сальних залозах, тому малоймовірно, що п’явка зможе їх висмоктати. Проте, для продовження молодості шкіри терапія п’явками дуже ефективна.

читайте також

Для ексфоліації і тонізації шкіри

Скарлетт Йоганссон у багатьох інтерв’ю розповідає, що вона використовує розведений яблучний оцет, щоб тонізувати обличчя і запобігти акне. У яблучному оцті містяться фруктові кислоти, які ніжно відлущують шкіру від ороговілих клітин. Крім того, цей природний продукт є антибактеріальним, тому усуває бактерії, які викликають акне.

Проте, актриса каже, що їй засіб підходить, адже його порекомендував на початку її кар’єри косметолог. Втім всім іншим вона рекомендує перед використанням порадитися зі своїм косметологом.

Щоб візуально зробити волосся більш густими

Якщо у вас від природи русяве рівне волосся, швидше за все ви не можете похвалитися неймовірною густотою. Белла Хадід часто жартує на тему свого волосся і точно знає, як імітувати густоту локонів. Коли вона збирається на заходи, то використовує тіні для брів на тон світліше волосся, щоб зафарбувати шкіру голови у проділу і по лінії росту волосся. Так волосся здається більш густими, і ніхто не виявить залисини. І це прямо-таки геніальний б’юті-лайфхак, який безпечно використовувати хоч кожен день. До речі, в Японії продаються спеціальні тіні для коренів волосся, розроблені на основі сухих шампунів, які і залисини приховують, і допомагають контролювати роботу сальних залоз.

Для ідеальних стрілок за хвилину

Кайлі Дженнер – той ще лайфхакер, коли мова заходить про макіяж. Один з головних секретів її ідеальних стрілок за хвилину – скотч. Так, простий скотч. Візажист реаліті-знаменитості навчила її користуватися клейкою стрічкою для макіяжу, коли Кайлі було ще 16. Дженнер поділилася цим б’юті-лайфхаком на своїй сторінці в Youtube ще кілька років тому. Все, що потрібно зробити – приклеїти до нижньої повіки скотч строго по лінії, що йде вгору від нього. Потім можете фарбувати очі тінями або використовувати підводку. Коли ви знімете клейку стрічку, стрілки будуть ідеально рівними.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також