Лазерне шліфування обличчя: все, що хотілося б дізнатися про процедуру

Лазерне шліфування обличчя – це такий метод омолодження? Або це лікування шкіри? А кому підходить лазерна корекція обличчя? Шліфування шкіри — які протипоказання? Ми вирішили зібрати відповіді на найбільш актуальні питання про цю процедуру. Розбираємося – і зі спокійною душею записувалися до фахівця.

Що таке лазерне шліфування обличчя?

Отже, давайте по черзі. Фракційне лазерне шліфування – це косметична процедура, під час якої на шкіру впливають світлом лазера. В результаті застарілі клітини руйнуються і випаровуються, а коли минає відновлювальний період, виникають нові – молоді клітини. Результат: шкіра обличчя стає оновленою і свіжою.

Залежно від глибини проникнення променя і рівня впливу на шкіру, лазерне шліфування поділяється на підвиди: пілінг, глибоке шліфування і фракційне шліфування.

Навіщо потрібне лазерне шліфування шкіри обличчя?

Лазерне шліфування використовується не тільки для омолодження, хоча процедура ефективно усуває зморшки, вирівнює колір обличчя. Також лазерне полірування впорається на ура з видаленням постакне, рубцями, шрамами. А ще – допомагає позбутися в’ялості шкіри і пігментації.

У якому віці можна на шліфування обличчя?

На процедуру можна записуватися з 18 років, частіше за все в такому віці вона призначається лікарем. Обов’язково потрібна реабілітація після лазерного шліфування обличчя. Дуже важливо чітко дотримуватися всього, що скаже фахівець.

Чи небезпечно лазерне випромінювання?

Лазерні випромінювання – теплова енергія, а не радіація. Опіку теж можна не боятися: сучасні лазери повністю виключають такого роду наслідки. Також довіряйте своє обличчя тільки досвідченому лікарю.

Сучасні лазери дозволяють делікатно проводити процедуру в будь-яку пору року, але сила впливу і глибина дійсно можуть збільшуватися взимку.

Чи виникає пігментація після процедури?

Якщо ви правильно проведете відновний період (не засмагатимете, будете користуватися санскринами), будете виконувати призначення лікаря, пігментації не з’явиться. Навпаки – лазерне шліфування обличчя допомагає позбутися пігментних плям на шкірі.

Імовірність появи пігментації залежить більшою мірою від типу шкіри. Якщо таки з’явилася пігментація, вона  проходить, у середньому, протягом 3-4 місяців.

Шліфування лазером – альтернатива підтяжки обличчя?

Можна сказати, так, ця процедура покращує колір обличчя, підвищує пружність шкіри, структуру покриву, ефективно бореться зі зморшками. Кращий результат досягається в разі комбінації декількох процедур в одній. Правда, така агресивна дія вимагає тривалої реабілітації – до двох тижнів.

Як часто можна робити лазерне шліфування обличчя?

Частота процедур безпосередньо залежить від того, з якою проблемою ви прийшли на лазерне шліфування, а також від віку і типу шкіри. Для корекції рубців, шрамів, постакне і розширених пор може знадобитися від двох до чотирьох сеансів на рік. Для омолодження знадобляться одна-дві процедури лазерного шліфування на рік, з перервою у два місяці.

Чим небезпечне лазерне шліфування обличчя

Після проведення лазерного шліфування шкіра знаходиться в стані, як після термічного опіку другого ступеня. Лазерне шліфування обличчя небезпечне в разі неправильної реабілітації. Відразу після процедури користуються антибактеріальними, протиопіковими, зволожуючими і ранозагоювальними препаратами. Важливо використовувати косметичні захисні засоби від сонця.

Протипоказання до лазерного шліфування обличчя:

  • вагітність, лактація;
  • запалення на шкірі (псоріаз, рецидивуюча вугрова хвороба);
  • схильність до утворення келоїдних рубців;
  • онкозахворювання;
  • деякі захворювання нервової системи (епілепсія);
  • прийом деяких ліків (антибіотики, гормони);
  • загар за місяць до процедури;
  • гострі інфекційні захворювання;
  • операція за місяць до процедури.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також