Найвишуканіший суперфуд: як правильно їсти устриць

Устриці — витончений делікатес, який цінується не лише за свій унікальний смак, але й за корисні властивості. Ці молюски багаті на амінокислоти й насичені жирні кислоти, йод, калій, кальцій, цинк, фосфор, залізо, мідь, вітаміни групи В та безліч інших корисних компонентів. До слова, 6 устриць забезпечують організм денною нормою мінералів.

Любителі морепродуктів називають устриці молюском щастя. Цей продукт допомагає підвищити настрій, оскільки має у складі велику кількість тіаміну, що допомагає оптимізувати діяльність нервової системи. Ну, і звісно, хто не чув про те, що устриці підвищують лібідо. Словом, якщо хочете організувати собі чудовий вечір, вирушайте до ресторану морепродуктів, або на fish-маркет по дюжину живих молюсків. Як правильно їсти устриці і з чим їх поєднувати, щоб потішити свої смакові рецептори, читайте нижче.

Як вибрати устриці

Подарувати поживні речовини й незабутній смак зможуть лише свіжі і якісні устриці. До того ж, як і всі інші морепродукти, несвіжі устриці можуть спричинити серйозне харчове отруєння. Тому перед тим, як їсти устриці в ресторані чи обирати в крамниці, ретельно огляньте продукт.

Якщо вибираєте на ринку, переконайтеся, що устриця щільно закрита. Устриці з пошкодженою або відкритою мушлею купувати не варто. Це ознака того, що продукт несвіжий, несмачний і потенційно небезпечний для здоров’я.

Якщо в закладі вам подали вже відриті устриці, огляньте їх. Ідеальний молюск повинен бути гладеньким, однорідного кольору без плямок і пошкоджень. У мушлі повинен бути прозорий устричний сік, тільки в такому випадку вона вважається свіжою.

Як правильно їсти устриці

Устриці зазвичай їдять живими. Власне, у випадках, коли продукт не проходить абсолютно жодної термічної обробки, він має найбільшу поживну цінність.

Зазвичай, смак устриць відтіняють лимонним соком: можна збризнути ним молюсків безпосередньо перед вживанням. Ті, хто любить більш яскраві гастрономічні букети, можуть додати до устричного соку крапельку соусу «Табаско» або трішки чорного перцю.

Для того, аби посмакувати делікатесом, візьміть устрицю в ліву руку, а в праву — спеціальну виделку. Захопіть столовим знаряддям молюск, відокремте його від стінки мушлі і з’їжте. Після того, як прожуєте і проковтнете м’якоть, випийте безпосередньо з мушлі устричний сік.

Устриці можна їсти не лише сирими. Їх запікають із цибулею або сиром, готують із них суп, а також додають їх до пирогів та інших страв із морепродуктів. Рецептів безліч, варто тільки обрати те, що вам до вподоби.

Підписуйтесь на наш Viber і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також