Олія для кутикули: що це, навіщо і як використовувати

Скажемо чесно, на перший погляд цей засіб видається не найнеобхіднішою річчю в догляді. Коли регулярно робите манікюр у салоні, виникає повна впевненість, що більше своїм пальчикам ви нічого не винні. Однак олія для кутикули, як і парфумовані креми для рук, – це приємне доповнення до базового догляду, яке може вирішити багато проблем.

Кутикула – жива тонка шкіра, що відповідає за захист нігтьової пластини, що відростає. Часто її не надто хороший стан провокує низку незручностей – виникають задирки, контур нігтя виглядає неакуратно, через що манікюр втрачає привабливість. Олія для кутикули легко з цим впорається.

Що за засіб

Олія для кутикули – це ефективний засіб для догляду й підтримки краси й охайного вигляду нігтів. Вона містить суміш ефірних і рослинних олій, зволожувальних компонентів, а також вітамінів й антиоксидантів. Разом вони відповідають за здоровий ріст нігтів.

Як воно працює

Зволожує, живить, пом’якшує, відновлює кутикулу, роблячи її більш еластичною, а контур нігтя акуратним і доглянутим. Олії у складі утворюють захисну вуаль, яка перешкоджає випаровуванню води зі шкіри, а гліцерин і пантенол (ті самі зволожувачі) утримують вологу, забезпечуючи рукам живлення та м’якість.

Застосування олії допомагає зберегти красу і здоров’я не тільки кутикули, а й самої нігтьової пластини. Засіб надає нігтям міцності й гнучкості, прискорює процес полімеризації, а також запобігає появі відколів лаку.

Навіщо вона потрібна

В першу чергу олія необхідна, якщо у вас шаруються нігті, пошкоджена кутикула або з’являються задирки. За обрізного манікюру олія вбереже місця зрізів від сухості й запалень, зробить кутикулу гладкою та еластичною, що поліпшить якість манікюру. Також якщо ви часто робите покриття гель-лаком, додатковий догляд рукам точно не завадить. Не кажучи вже про те, що пару крапель олії освіжать зовнішній вигляд нігтів і повернуть йому блиск буквально за секунди.

Як її використовувати

Олію рекомендується наносити масажними рухами (це поліпшить кровообіг і прискорить вплив поживних речовин) на контур кожного нігтя, проти росту кутикули. Робити це можна до і після манікюру, а також залишати засіб на ніч для повного вбирання. Якщо після олії ви плануєте наносити лак, перед цим необхідно треба обов’язково знежирити нігтьову пластину.

Топ-5 засобів, з яких варто почати

Mavala, Cuticle Oil

Cuticle Oil від Mavala ідеально підходить для догляду за тонкою кутикулою. Вона делікатно доглядає завдяки рослинним оліям і натуральним екстрактам, що сприяє пом’якшенню та регенерації шкіри. У складі олії суміш насіння соняшнику, оливи та солодкого мигдалю, а також лимонна кислота для додання білизни і сяйва шкірі та нігтям. Об’єм 10 мл, орієнтовна ціна 114 грн.

CND, Solaroil Nail & Cuticle Care

Ви, напевно, колись бачили цю пляшечку у свого майстра, адже це одна з формул, якій довіряють професіонали. Лікувальна олія для нігтів і кутикули CND Solar Oil містить збалансовану комбінацію олій висівок рису, жожоба, солодкого мигдалю і вітаміну Е для додаткового живлення. Засіб швидко вбирається і не залишає на шкірі олійних слідів. Об’єм 15 мл, орієнтовна ціна 219 грн.

Essie, Apricot Cuticle Oil

Є вагома причина, через яку у цієї скромної живильної олії для кутикули є тисячі відданих шанувальників. Вона містить мікс абрикосової, бавовняної та соєвої олій, які пом’якшують кутикулу і глибоко зволожують шкіру навколо нігтів. Її  приємний аромат є достатнім стимулом, аби ви захотіли застосовувати засіб щодня. Об’єм 13.5 мл, орієнтовна ціна 270 мл.

Dior, Huile Abricot Daily Nutritive Serum

Поживна сироватка-олія для нігтів і кутикули від Dior – маст-хев на кожен день. Спеціально підібрана комбінація олій (камелії, аргана, абрикоса) інтенсивно живить, захищає і зміцнює нігті, одночасно забезпечуючи глибоке зволоження і пом’якшення кутикули. Бонус – компактний розмір тюбика, аби брати його з собою. Об’єм 7.5 мл, орієнтовна ціна 989 грн.

French Girl, Organics Nail & Cuticle Oil

Ми любимо всілякі роликові б’юті-засоби за їх зручність, в тому числі й цю олію для кутикули. Такий формат робить нанесення засобу дуже простим, а формула – вражає. Масла аргану, таману і конопель відповідають за глибоку гідратацію, а олія граната дарує потужну дозу антиоксидантів. Переваги на цьому не закінчуються: олія містить розмарин, який володіє антибактеріальними властивостями і допомагає стимулювати ріст нігтів. Об’єм 9 мл, орієнтовна ціна 608 грн.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також