Пензлик для тонального крему: як підібрати та що треба знати

«Важливо, якою косметикою ви користуєтесь, але значно важливіше, як ви її наносите», неодноразово повторює візажист та б‘юті-експерт Гоар Авертісян. Це твердження особливо доречне у випадку з тональними основами. Адже від техніки нанесення та інструменту залежить те, що ви створите, — красивий макіяж чи авангардні пейзажі.

Питання вибору пензлика для тонального крему — справа доволі кропітка. Тут важливо враховувати, до яких формул тональної основи лежить душа, наскільки щільний макіяж ви зазвичай наносите і скільки часу виділяєте на нанесення декоративної косметики. Від цього залежить, яку форму та вид ворсу варто обрати. Наприклад, для сухих текстур ідеально підійдуть пухнасті пензлі як зі штучним, так і з натуральним ворсом, для кремових та рідких — лише синтетика. Стосовно видів самого зрізу та способу використання, тут одною фразою не обійтись, тож спробуймо розібрати детальніше всі види.

Пензлик-дуофібра

Пензлик-дуофірбу можна знайти в косметичках як візажистів, що працюють над сценічними образами, так і на полицях відданих прихильниць природного макіяжу. Два види та рівні ворсу допомагають розподіляти тональний засіб будь-якої текстури (так, навіть пудрової) рівним, практично непомітним шаром без плям і прогалин. За потреби засоби можна рівномірно нашаровувати, працюючи коловими рухами в напрямі від центру обличчя. Дуофіброю також можна наносити інші засоби, наприклад, рум’яна, хайлайтери, тінти, стіки для контурування без ризиків змішати все в одну кашу. Безумовним бестселером у цій категорії є пензлик-дуофібра від професійного бренду MAC. Два види синтетичного ворсу та оптимальний розмір дають йому всі шанси стати вашим улюбленцем назавжди.

Плоский пензлик

Плоскі пензлики для тональної основи — мастхев для тих, хто любить щільний макіяж із товстим шаром рідкого або кремового засобу. Заокруглена форма кінчика дозволяє затонувати навіть важкодоступні зони, а плоска форма — пригладити лущення та мікроволосинки на обличчі і вирівняти текстуру шкіри. Візажисти люблять цей тип пензликів за те, що ними легко нашаровувати тональні засоби і створювати стійкий, практично вічний макіяж. Однак це лише за умови правильного використання пензлика: рухати ним варто зверху вниз, розподіляючи тональний крем по всьому обличчю. Щоб уникнути розводів, слід розтушувати продукт м’якими точковими рухами. Редакція Beauty HUB рекомендує пензлик від Bobby Brown з компактно сформованим синтетичним ворсом. Бездоганний вечірній образ із ним вам точно гарантовано!

Круглий пензлик кабукі

Пензлі кабукі з густим, зібраним у формі кулі ворсом, добре розподіляють мінеральні тональні основи пудрової консистенції. А ще з ними вдається досягти ефекту «відполірованої» і «відретушованої» шкіри, тому складні за текстурою засоби на кшталт крем-пудри зручно наносити саме таким пензлем. Кабукі відмінно розподіляють навіть найбільш щільні тональні засоби та тягучі текстури, тому з ними просто неможливо залишити не розтушовані смуги. А цим, до речі, часто грішать плоскі пензлі-шпателі. Ще один плюс: товщину покриття у випадку з цими пензлями обираєте ви, тому можете сміливо братися за них для створення як денного, так і вечірнього макіяжу. Редакція Beauty HUB не змогла встояти перед ідеальним згином і, звісно, дизайном пензлика Fenty Beauty.

Скошений пензлик

Пензлик-язичок і кабукі відрізняє буквально декілька деталей: різна щільність ворсу та зріз вершечка. Однак ці нюанси і відіграють ключову роль у їхніх можливостях. Унікальна форма скошеного пензлика дозволяє миттєво наносити як густі кремові, так і рідкі водянисті текстури. Різна довжина ворсинок на двох кінцях дозволяє швидко рухатися по обличчю і з легкістю розтушовувати засоби в складно доступних зонах навколо носа та очей. Універсальний солдат, який вірою і правдою служитиме вам багато років — пензлик від Nyx. Він зроблений із дуже м’якого синтетичного подвійного ворсу і призначений не лише для тональної основи, але і для контурингу кремовими й пудровими засобами. Із бронзером і хайлайтером він також впорається на всі сто!

Овальний пензлик

Завдяки доволі великим розмірам овальні пензлі буквально за лічені секунди наносять тональну основу будь-якої консистенції на шкіру всього обличчя. Також вони в буквальному сенсі шліфують шкіру обличчя своїми ніжними й щільно набитими в основу ворсинками. Проте є одне “але”. Після використання цього пензлика вам доведеться додатково пройтися по обличчю інструментом із меншим діаметром, бо ідеально розтушувати тональний засіб у зоні навколо носа, у куточках біля очей великим пензлем із першого разу навряд чи вдасться. Редакція зупинила свій вибір на пензлику ArtDeko. М’які волокна, які ніжно ковзають обличчям, перетворять нанесення макіяжу на релакс-процедуру!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також