Пудра для волосся: що це таке, як користуватися і 5 найкращих засобів

Якщо ваше волосся не лежить, як треба, здається вам «пласким», неживим і позбавленим об’єму, спробуйте візуально оживити його за допомогою стайлінг-пудри. Цей засіб для укладання волосся є чимось середнім між сухим шампунем, текстурувальним спреєм і мусом для об’єму. Пудра підходить для жінок і чоловіків і рятує у створенні як простих повсякденних, так і складніших зачісок для особливих випадків.

Що таке пудра для волосся

Пудра для волосся це стайлінг-засіб, що являє собою симбіоз текстурувального спрею і сухого шампуню. Двома її головними функціями є створення об’єму та надання локонам текстури.

Пудри для укладання волосся, як правило, не мають запаху. Їх зазвичай випускають у вигляді дрібнодисперсних порошків на кшталт дитячої присипки або у форматі сухого спрею в аерозольному балончику.

Кому і навіщо потрібна пудра для волосся

Стайлінг-пудра підходить для будь-якого типу, довжини та густоти волосся. Вона вирішує одразу кілька проблем з укладанням: робить волосся більш об’ємним і слухняним, усуває його несвіжий вигляд, а ще відмінно працює для недбалого образу «щойно з ліжка».

До основних властивостей пудри для волосся можна віднести такі.

  1. Об’єм. Мікрочастинки пудри підіймають волосся навіть без сушіння феном, надаючи зачісці легкий додатковий об’єм і пружність. Це швидкий спосіб перетворити тонкі, неслухняні та неживі локони на об’ємну шевелюру.
  2. Структура та форма. Пудра робить волосся більш текстурованим, а саме укладання закінченим. Високі зачіски, плетіння, накручене або пряме розпущене волосся виглядатимуть набагато пишнішими і витонченішими.
  3. Легкість і слухняність. Пудра допомагає “приборкати” неслухняні пасма, тому вам буде набагато простіше вкласти їх у бажану зачіску.
  4. Фіксація. Після нанесення пудри укладання краще та довше зберігає свою форму.
  5. Свіжість. Стайлінг-пудра рятує в перервах між миттям голови: вона моментально вбирає жир, повертаючи волоссю свіжий і охайний вигляд.
  6. Матовість. Пудра добре підходить для створення матового відтінку, якщо вам потрібно досягти ефекту недбалої зачіски.

Як використовувати пудру для волосся

Стайлінг-пудра наноситься дуже просто, жодних спеціальних перукарських навичок не треба. Якщо вам потрібен тільки об’єм, розпорошіть її на корені і скуйовдіть волосся в прикореневій зоні за допомогою пальців. Якщо ж необхідно повернути свіжий вигляд всій зачісці, нанесіть невелику кількість пудри на долоні та розподіліть засіб руками по довжині волосся. За лічені секунди локони виглядатимуть більш пишними й текстурованими. Деякі пудри для волосся одразу йдуть у комплекті зі спеціальним пензлем для більш точного та контрольованого нанесення.

На відміну від сухого шампуню, пудра для укладання волосся не залишає видимих ​​слідів і її не потрібно вичісувати. Завдяки ультралегкій текстурі вона добре змивається під час наступного миття голови, не накопичуючись на поверхні шкіри голови.

Якщо ви хочете спробувати пудру для укладання волосся, але не знаєте, з якого засобу почати, ось п’ять гідних варіантів на будь-який гаманець.

Кращі пудри для волосся

Пудра для прикореневого об’єму Kevin Murphy Powder Puff Volumising Powder. Об’єм 14 г, орієнтовна ціна 1 380 грн

Пудра для об’єму волосся Davines Your Hair Assistant Volume Creator. Об’єм 9 г, орієнтовна ціна 626 грн

Спрей-пудра для об’єму волосся Oribe Swept Up Hair Volume Powder. Об’єм 4.5 г, орієнтовна ціна 1 300 грн

Пудра для укладання волосся Briogeo Blossom & Bloom Ginseng Biotin Volumizing Root Powder. Об’єм 35 г, орієнтовна ціна 630 грн

Текстурувальна пудра для волосся Matrix Style Link Height Riser Volumizing Powder. Об’єм 7 г, орієнтовна ціна 180 грн

Підписуйтесь на наш Viber і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також

Читайте також