Секс під час війни – табу чи ліки?

Секс як наше право

Секс – це не табу і не ліки. Це наше право, наша можливість. Якщо я хочу, то займаюся сексом, якщо ні – не займаюся. Секс – це одна із частин нашого життя і наших стосунків, не варто ставитися до нього критично. Тим паче, якщо ви в шлюбі і кохаєте один одного, то чому ні?

Ми не маємо зараз відчувати провину. Наші захисники воюють, мерзнуть, мокнуть і виживають для того, щоб ми тут могли підтримувати психологічне, ментальне здоров’я суспільства. Щоб коли війна закінчиться, вони повернулися в здорове суспільство, а не до виснаженого соціуму. На той момент ми маємо бути натхненними, сповненими енергії людьми, які підтримували економіку держави, ЗСУ і своє психологічне здоров’я, і які мають ресурс дякувати своїм захисникам, підтримувати їх і допомагати долати психологічні наслідки війни. Тому не треба відчувати провину за секс. Адже не ми почали війну. Ми не винні, що живі. Навпаки, маємо дякувати і бути щасливими, що завдяки ЗСУ і всім причетним до захисту країни українцям ми живі. Тому не варто відмовлятися від сексу з тієї причини, що в країні війна.

Як працює збудження?

У нас є педалі газу і тормозу. За аналогією з машиною, якщо педаль тормозу затиснута  в підлогу, то як би сильно ми не натискали педаль газу, автомобіль не поїде. Тобто в першу чергу потрібно розтиснути педаль тормозу – відпустити наші стреси, негативні думки, переживання. Ми маємо право на те, щоб розслабитися, важливо дозволити собі це. Займайтеся улюбленими справами, хобі, наповнюйте себе чимось новим. Врешті-решт ми почнемо мастурбувати, досліджувати своє тіло, піклуватися про нього, насолоджуватися процесом. Це дозволить відпустити педаль тормозу і натиснути педаль газу.

Для жінок особливо важливий контекст. Згадайте секс, який вам дуже сподобався, і подумайте, яка тоді була обстановка (свічки, романтика, велике ліжко тощо), яким був ваш психологічний і фізичний стан – і спробуйте знову це повторити. Навіть якщо не виходить відтворити точно так само, як було, знайдіть варіант, який наблизить вас до ідеального контексту. Шукайте шляхи до його досягнення.

Ознайомитися з темою “Секс під час війни – табу чи ліки?” у відеоформаті ви можете за посиланням на наш YouTube-канал.

Як поводитися в секс-шопі?

Так само, як у продуктовому магазині, адже секс-шоп – це звичайний магазин. У багатьох з них є онлайн-магазини, тому ви можете замовити все, що вам подобається, на пошту прийде закрита посилка, і ніхто не здогадається, що всередині.

Як правило, у класних секс-шопах дуже добре підготовлений персонал, який знає не просто асортимент магазину, а все про збудження та особливості застосування секс-іграшок. Вам можуть провести повну екскурсію і розказати все, що цікавить, від їстівних смазок і білизни до вібраторів і фалоімітаторів. Вам підкажуть, що краще взяти для чоловіка, а що для жінки. Якщо ви в секс-шопі вперше і нічого не знаєте, так і зазначте консультанту – вам все розкажуть із ентузіазмом і задоволенням, покажуть тестери. Це новий досвід, який точно варто спробувати для підняття рівня гормонів радості в організмі.

Секс на відстані

На щастя, ми живемо в ХХІ столітті і маємо змогу користуватися різними прекрасними гаджетами – маємо комп’ютери, планшети, телефони, а також Інтернет. Ми можемо використовувати секс-переписки, описуючи сценарій «що би я з тобою робила, якби ми були разом». Також можна користуватися камерою і застосунками, які підтримують відеозв’язок. При цьому ви можете показувати тільки своє обличчя, обговорюючи ваші почуття, як би ви хотіли доторкнутися один до одного. Почніть із романтичної розмови і перейдіть до обіймів і поцілунків. Так ви будете і себе розкачувати фантазіями, і свого партнера.

Також можна користуватися звичайним телефоном, надсилаючи фото і відео, наприклад, де ви танцюєте в напівтемряві в сексуальній білизні. Тобто ви не маєте бути повністю оголеними, якщо вам некомфортно. Тільки ви обираєте, наскільки хочете оголятися і що хочете показати. Головне – це ваш посил, а далі вже партнер дофантазує те, що потрібно.

Для людей, які готові йти далі, є прекрасні інтимні іграшки, що працюють дистанційно. Їх можна купувати окремо або набором – для чоловіка і жінки. Керувати такими іграшками можна і з пульту, і з телефону. Тобто ваш партнер конектиться до вашого девайсу і керує ним, вибираючи вібрації  та їх інтенсивність. Паралельно ви можете говорити по телефону або відеозв’язку. Це дуже класна і цікава гра для двох.

Стаття підготовлена в рамках проєкту «Стресооборона: український рецепт» за матеріалами онлайн-розмови Софії Роголь та Олександри Зайцевої.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також