Що можна використовувати замість бази під макіяж: топ-5 альтернатив

Праймер – найважливіший крок у створенні бездоганного макіяжу, оскільки він забезпечує гладке полотно для нанесення тонального засобу, і служить ключем до успіху всього б’юті-образу. Він приховує будь-які недоліки шкіри і допомагає косметиці стійко триматися впродовж усього дня. Однак бувають випадки, коли база під макіяж просто закінчилася, а бігти в магазин за новою немає часу. На щастя, існує кілька інших продуктів, які ви можете використовувати в якості альтернативи.

Але є важливий момент! Яким би з цих засобів ви скористалися, дотримуйтесь правила: після нанесення як справжньої, так і альтернативної бази під макіяж рекомендується почекати кілька хвилин і тільки потім наносити тональну основу. А тепер дізнаємося, чим замінити праймер для обличчя.

Денний крем для обличчя

Найбільш очевидний варіант, адже цей засіб точно є в косметичці кожної жінки. Базовий денний крем зволожить шкіру і створить на обличчі тонкий шар, який послужить захистом для дерми і підготує її до нанесення тону. Деякі дівчата спеціально вибирають крем замість бази під макіяж з позначкою, що він підходить в якості праймера (якраз для непередбачених випадків). Такий засіб швидше всмоктується і вирівнює рельєф шкіри не гірше класичної основи.

BB- або CC-крем

Фаворити кореянок також допоможуть підготувати обличчя до макіяжу. Багатофункціональні засоби з текстурою, що тане, не просто маскують недосконалості шкіри, але і доглядають за нею. ВВ- і СС-креми поєднують функції відразу декількох продуктів: денного крему, праймера і тональної основи, оскільки містять корисні рослинні екстракти – зволожувачі й пігмент. Щоб експеримент пройшов вдало, такий крем повинен бути на відтінок світліше, ніж тональний, і мати однакову з ним текстуру – крему, гелю або флюїду.

Гель алое вера + зволожувальний крем

Ці два продукти можна використовувати окремо в якості ґрунтовки для макіяжу, але кращий спосіб створити ідеальну комбінацію – змішати їх разом. Крем відповідає за зволоження і захист, а алое вера зменшує вугровий висип і запалення (якщо такі є). У вас вийде досить липкий засіб, щоб довго утримувати макіяж і зберігати комфорт дерми протягом дня. Це хороший варіант для власниць і сухий, і жирної шкіри.

Безолійний сонцезахисний крем

Нам, дівчатам, часто доводиться вирішувати: захистити свою шкіру санскріном або нанести макіяж. А можна поєднати приємне з корисним і ні в чому собі не відмовляти. Звичайний жирний крем з SPF не підійде в якості праймера, а ось його безолійна альтернатива стане гідною заміною. Такий сонцезахисний крем не залишає після себе липкості, жирного блиску і дає більш матове покриття. Він створює бар’єр між шкірою і шкідливими ультрафіолетовими променями, а якщо підібрати формулу зі зволожуючими компонентами, то шкіра отримає повноцінний догляд, залишаючись свіжою та здоровою.

Бальзам після гоління

Несподівано? Зате ефективно! Так-так, звичайний бальзам після гоління, який ви можете позичити у свого хлопця, дійсно допоможе створити непогану основу для тонального крему. У крайніх випадках цим засобом можна замінити базу під макіяж, адже він робить все те ж, що і праймер: вирівнює і матує шкіру, а заодно знімає подразнення і усуває сальний блиск. Ніякого підступу, перевірте самі.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також