Стрижки каскад: нові ідеї, варіації і техніки

Безумовно, майстер грає важливу роль у перетворенні вигляду дівчини: від того як він її підстриже, залежить образ в цілому. Але правильно підібрана стрижка є ключовим моментом, який має врахувати кожна жінка, перш ніж відвідати салон краси.

Одним із трендів 2020 року в перукарській індустрії став каскад. Зачіска не нова, проте актуальна серед сучасних дівчат. Це стрижка, секретом якої є техніка варіювання пасом різної довжини. Короткі вистригаються на маківці, а довгі знаходяться в області потилиці.

Така стрижка відмінно підійде дівчатам незалежно від їхнього віку та прекрасно впишеться як у повсякденний образ, так і у вечірній. Каскадні стрижки ідеальні для створення всіляких видів укладок і підуть як власницям каре, так і довговолосим дівчатам. З такою зачіскою можливі будь-які плетіння, накрутки, хвостики або косички.

Розглянемо різні техніки виконання стрижки каскад на волоссі різної довжини – коротких і довгих, прямих і кучерявих.

Переваги стрижки

Техніка стрижки каскад полягає в чітких зрізах пасом в послідовному нашаруванні волосся. Волосся лягає легко і невимушено, причому не важливо, ви володарка короткого, середньої довжини або довгого волосся.

Візуально об’єм додають укорочені локони на маківці (при правильному зрізі пасом верхній шар стає коротшим і легшим – так з’являється бажаний об’єм). Різні варіації каскадних стрижок візуально прорисовують малюнок по всій довжині волосся, що додає образу чарівного шарму.

Власницям короткого волосся

Багато дівчат віддають перевагу коротким стрижкам, так як їх легше укладати, розчісувати і стежити за охайністю. Але при виборі конкретної стрижки дівчата часто впадають в ступор. Все набагато простіше. Зробіть каскадну стрижку і ви не пошкодуєте. Якщо хочете кожен день виглядати по-різному – каскад вам в цьому допоможе. Адже за допомогою такої стрижки ви зможете укладати волосся різними способами, що візуально змінить не тільки овал обличчя, а й образ в цілому.

Якщо у вас крупні риси обличчя, також візьміть на озброєння цей вид зачіски. Каскад візуально стоншує обличчя, коректуючи його риси. А самій шевелюрі надає легкість, що також важливо для тонкого і ослабленого волосся.

Якщо ви носите чубчик з коротким волоссям, такий вид стрижки вам теж пасуватиме. За класикою, каскад прийнято робити дівчатам з чубчиком. З його допомогою образ виглядає закінченим, гармонійним. Завжди виходьте з вашого типу обличчя, аби не потрапити в халепу.

Якщо ж у вас кругле обличчя, відмінна ідея – чубчик на бік. Тим дівчатам, чиє обличчя має витягнуту форму, безсумнівно підійде подовжений чубчик. А ось для інших типів хорошою варіацією стане короткий філірований чубчик.

Власницям середнього і довгого волосся

Якщо не хочете носити нудну зачіску, виберіть дво- або тришаровий каскад, який підкреслить багатогранність, оригінальність образу. Якщо ж ви володарка прямого волосся, зможете залишити його прямим, або накрутити на плойку. Завдяки рваним зрізам зачіска здаватиметься об’ємнішою.

Якщо у вас кучеряве або хвилясте волосся, ви в подвійному плюсі. З каскадом без жодних маніпуляцій ви стаєте володаркою як красивих локонів, так і об’єму.

Якщо ж у вас, навпаки, зайвий об’єм, стрижка каскад також допоможе з цим впоратися. Коли таку техніку виконувати спільно з філіровкою пасом, проріджуючи їхню надмірну кількість, ви приберете пухнастість і зайвий об’єм.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також