Центелла азіатська: навіщо її шукати в косметичній продукції

Центелла азіатська (Гота Кору, тигрова трава, сика) зростає на узбережжі Індійського океану скрізь, належить до лікарських рослин. Екстракт центелли було виділено 1941 року. Активно використовується в аюрведі та косметології як цілющий і омолоджувальний засіб. І якщо раніше крем з центеллою представляли виключно азіатські косметичні бренди, то сьогодні ця рослина присутня в складі косметики європейського й американського виробництва.

Центелла азіатська: корисні властивості та протипоказання

Центелла азіатська – природний антиоксидант, багатий на фосфор, магній, ефірні олії, флавоноїди, кислотами, але найцінніші сапоніни – азіатікозид і мадекассосид. Останній являє собою активну молекулу, яку вдалося виділити всього 18 років тому, це чистий ізолят центелли. Властивості мадекассосіда набагато сильніше власне центели. Жителі Південно-Східної Азії вживають центеллу в їжу, роблять з листя рослини чай.

Отже, центелла азіатська:

  • загоює рани, опіки, порізи, рубці, має протизапальну дію;
  • стимулює синтез колагену I і III типу;
  • сприяє зміцненню клітин мозку, стимулює їх роботу, покращує пам’ять;
  • відновлює нервову систему, усуває почуття тривоги і стрес, бореться з безсонням;
  • сприяє відновленню імунітету;
  • позитивно впливає на очищення крові, покращує стан кровоносних судин;
  • забезпечує відновлення енергетичних запасів організму, знижує стомлюваність і покращує самопочуття.

У XXI столітті центеллу додають в засоби для волосся, обличчя та тіла, і навіть у декоративну косметику, наприклад, туш для вій. Шукайте на упаковках з косметичними засобами позначки Сentella asiatica extract, Gotu Kola extract, Asiatic Acid і Madecassoside.

Косметика з центеллою неоціненна, адже з її допомогою можна не тільки усунути подразнення зі шкіри, але й підвищити її пружність і еластичність. Центелла входить до складу кремів з SPF, оскільки послаблює дію УФ-променів. Екстракт рослини додають в антивікові сироватки і креми, а також косметику, спрямовану на боротьбу з прищами, постакне, целюлітом.

Варто зазначити, що центелла має високий ступінь алергенномті, оскільки у рослини багатий хімічний склад. Після вживання трави центели можливі шкірні висипання, нудота, показники цукру і рівня холестерину в крові збільшуються.

Центеллу можна придбати у вигляді порошку і додавати його в домашню косметику. Рослина відмінно поєднується із зеленим чаєм, гіалуроновою кислотою і вітаміном С.

ТОП-5 засобів з центеллою для краси шкіри обличчя

Домашня маска для обличчя з центеллою і зеленим чаєм

Змішайте 1 ч.л. порошку центели з ½ ч.л. меленого зеленого чаю. Розведіть гарячим відваром ромашки або календули, щоб вийшла кашка. Додайте 3 краплі олії чайного дерева. Перемішайте до однорідності, нанесіть на обличчя теплою, залиште на 10 хвилин, змийте водою.

Крем для проблемної шкіри CosRX Centella Blemish Cream

Засіб з центеллою і цинком допоможе впоратися із запальними процесами, зволожує, прискорює процес регенерації після акне, вугрової висипки. Після використання крему шкіра стає чистою, рівною і здоровою. Можна застосовувати точково товстим шаром на проблемні ділянки.

Об’єм: 50 мл. Вартість: 500 грн

Відновлювальний крем для обличчя A’pieu Madecassoside Cream

Крем з чистим ізолятом центелли має підтягувальний ефект. Дію мадекассосида посилено додаванням до складу 40% води центелли азіатської та її екстракту. Також у складі крему присутні екстракти зеленого чаю, гамамелісу, олії лаванди, цитрусових, які м’яко зволожують, заспокоюють і пом’якшують шкіру. А ніацинамід додасть шкірі яскравість, допоможе впоратися зі слідами постакне.

Об’єм: 50 мл. Вартість: 400 г

Живильний крем Pure Heal’s Centella

70% складу крему – екстракт центелли, що підвищує здатність шкіри до регенерації, зволожує, зміцнює, захищаючи від впливу довкілля. У складі крему також присутні кераміди, ферментований екстракт сої, який відновлює ліпідний бар’єр і аденозин, що стимулює синтез колагену, а олія примули вечірньої робить шкіру дивовижно м’якою.

Об’єм: 50 мл. Вартість: 650 грн

Крем заспокійливий і відновлювальний з екстрактом центелли Isntree Cica Relief Cream

Крем з центеллою, пептидами і EGF допомагає усунути подразнення і запалення, робить шкіру м’якою і свіжою, підходить для шкіри з куперозом. Крім усього іншого, в засобі присутній азіатикозид – висококонцентрований активний компонент, що має антиалергенні властивості. Всі інгредієнти в складі сертифіковані EWG і безпечні для використання.

Об’єм: 50 мл. Вартість: 700 грн

Підписуйтесь на наш Viber і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також