Зміцнюємо м’язи кора: вправи та тренування

Що належить до м’язів кора: функції

М’язи кора — це групи м’язів, які відповідають за стабілізацію тазу, стегон і хребта. Де знаходиться м’язи кора? Не дивуйтеся, але до них відносяться м’язи пресса (косі м’язи живота, прямий і поперечний м’яз живота), малі і середні сідничні м’язи,  інші м’язи (підняття, згинання, розгинання, приведення стегна), м’язи задньої поверхні стегна, підостний м’яз і клювовидно-плечовий м’яз (відповідають за роботу плечей).

Коли ми миємо підлогу, б’ємо по м’ячу ракеткою, нахиляємося, щоб зав’язати шнурки, бігаємо, танцюємо, приймаємо ванну і одягаємося – у всіх цих діях працюють м’язи кора. Слабкість цих груп м’язів впливає на всі аспекти нашого життя і позбавляє сили і точності руху рук і ніг. Отже сильні і гнучкі (не забуваємо про стретчинг) м’язи корпуса значно полегшують нам життя.

Так Так! М’язи корпуса – це наше ядро, опора для всього іншого! Не можна побудувати сильне тіло на слабкій основі. Це як вибудовувати хмарочос в сто поверхів на нестійкому фундаменті – ніколи не знаєш, коли він завалиться.

Слабкі м’язи корпуса – це ризик номер один для потенційних травм, особливо це стосується нижньої частини спини! Саме так вважає Крістіна Дженнінгс, сертифікований тренер з функціональної силі в Mike Boyle Strength and Conditioning в Бостоні. Тому, важливо робити вправи на м’язи кора для жінок.

Дослідження показують, що зміцнення м’язів кора за допомогою силових тренувань (і особливо на глибокі м’язи тулуба) можуть допомогти полегшити біль в попереку.

Звичайно, в першу чергу полегшення після вправ для зміцнення м’язів кора відчують ті, чия робота пов’язана з постійним перебуванням на ногах, підняттям вантажів або постійному русі. Але навіть восьмигодинне сидіння за робочим столом вимагає сильних м’язів кора. Отже, якщо ви – офісний працівник і проводите сидячи більшу частину часу, вам обов’язково варто звернути підібрати для себе комплекс вправ для м’язів кора.

Крім цього, сильний кор віддячить вам гарною поставою, сильною спиною, поліпшенням спортивних результатів, якщо ви захоплюєтеся яким-небудь видом спорту, і зробить набагато стійкіше!

читайте також

Як зміцнити м’язи кора: кращі вправи

Отже, якщо говорити про простих вправах, які допоможуть зміцнити м’язи кора, то це:

  • всім добре знайома планка і різні її модифікації;
  • сідничний місток;
  • підйом ніг у висі;
  • підтягування;
  • скручування;
  • віджимання.

Але набагато ефективніше виконувати короткі тренування м’язів кора, які спеціально побудовані так, щоб включилася кожна група.

Тренування м’язів кора: 5 ефективних вправ для зміцнення – відео

Как  посилити м’язи кора: вправи для рук

Вправи на кор: тренування для новачків

Тренування м’язів кора в домашніх умовах

Йога для зміцнення м’язів кора та хребта

Всі запропоновані тренування для м’язів кора вдома не заберуть багато часу, і ваше тіло скаже вам величезне «Дякую» (особливо спина і поперек). Не полінуйтеся і знайдіть в своєму розкладі 15-20 хвилин.

Також хочемо нагадати, що якщо у вас є проблеми зі здоров’ям: хронічні захворювання, травми і проблеми з опорно-руховим апаратом (особливо це стосується протрузій і міжхребцевих гриж) – перед тим як тренувати м’язи кора, обов’язково проконсультуйтеся з фахівцем. У таких випадках краще починати качати м’язи кора під наглядом досвідченого тренера.

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також