Вітамінні крапельниці для краси

Вітамінні крапельниці – не новина в світі медицини. У 1960-х роках доктор Джон Майерс почав вводити внутрішньовенно вітамінні коктейлі, показаннями для застосування яких були хронічна втома, посилення розумової діяльності, зміцнення імунітету, поліпшення обміну речовин, виведення токсинів і компенсація корисних речовин в організмі. За теорією, ті вітаміни, які приймалися в таблетованій формі, засвоювалися гірше, ніж ті, що потрапляли безпосередньо в кров.

Дійсно, крапельниці вважаються найкращим і найшвидшим способом потрапляння медикаментів в організм.

Кожен вітамін з кров’ю повинен потрапити до певного органу, а надлишок просто виведеться з сечею – так заявляють продавці крапельниць вітамінів для краси.

Проте є одне важливе “але”. Показаннями для вітамінної крапельниці повинні бути виключно рекомендації лікаря. Виключно після проведених аналізів можна дізнатися, які саме вітаміни вам необхідні. Адже якщо неправильно призначити лікування вітамінними крапельницями, буде гіпервітаміноз, а при неконтрольованому застосуванні таких засобів поповнення вітамінами можна отримати і більш серйозні наслідки.

Так, наприклад, людям, що страждають серцевими захворюваннями, від таких процедур краще відмовитися, адже вони можуть довести їх до інфаркту або як мінімум спровокувати серйозні скачки тиску. Тому для призначення такої крапельниці повинні бути точні дозування вітамінів.

Варто звернути увагу, що часто вітамінні крапельниці краси проводяться в тих установах, де немає реанімаційного набору, це додаткова небезпека для проведення такої процедури поза лікарнею.

Вітамінний “коктейль Майерса” включений до списка сумнівних методів лікування і даній терапії не вистачає наукових доказів, які підтвердили би використання її як лікувального методу. Але тим не менше багато зірок діляться фотографіями проведення подібних процедур, що підігріває інтерес звичайних користувачів, тим самим створює враження, нібито крапельниці можуть більш ефективно і швидко доставити відсутні мікроелементи в організм.

Найбільш часто вводять вітаміни через крапельницю при похміллі. У такому варіанті в препараті використовують вітамін В. Але подібний детокс обов’язково проводять в лікарні і під наглядом лікарів.

Безумовно, вітамінні крапельниці все частіше на слуху і багато клінік пропонують пройти різні програми для поліпшення зовнішнього вигляду і здоров’я організму. Сучасний ритм життя, нестачу часу на сон і профілактику здоров’я – все це обіцяють виправити за допомогою крапельниць. Але все ж найбільш правильним і потрібним способом для підтримки здорового тіла є комплексний підхід, який включає повноцінне харчування, необхідний організму відпочинок, спорт і свіже повітря. Саме вони найшвидше зможуть забезпечити якісне і довге здоров’я організму.

Підписуйтеся на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

Читайте також