Як правильно обрати антистрес-догляд для шкіри?

Portrait of young beautiful girl smiling with closed eyes touching face over white background. Facial treatment. Beauty cosmetology and skincare. Copy space.

Під час стресу всі системи нашого організму перемикаються в режим «бий або біжи». Нервова система викидає в кров гормони стресу – адреналін та кортизол, і мобілізує ресурси організму. Відповідно, кровотік фокусується на життєво важливих органах, а подача крові до шкіри сповільнюється. Саме тому багато хто блідне у стані стресу. У такому режимі шкіра не отримує достатньо поживних речовин, антиоксидантів та кисню. Догляд в таких умовах має бути спрямований на зменшення запалень, відновлення бар’єрної функції шкіри та зменшення секреції себуму, яку також провокують гормони стресу.

Етап 1. Очищення

Перше, що варто врахувати, – це м’яке, атравматичне для шкіри очищення. У нас досить жорстка вода, яка порушує природній pH (показник кислотності) на поверхні шкіри. Тож, щоб нівелювати її вплив, очищувати шкіру потрібно засобами зі слабокислим pH – від 4 до 7, його бренди зазвичай вказують у супровідних матеріалах. Якщо pH вищий – засіб належить до лужних, а вони дуже стягують та сушать шкіру.

Надавайте перевагу гідрофільним оліям, такий засіб є і в лінійці INSTYTUTUM. Вони добре очищують, не стягують, додатково зволожують і живлять шкіру, не порушують захисний бар’єр та додатково зволожують і пом’якшують шкіру за рахунок гіалуронової кислоти та олій в складі засобу.

Етап 2. Антистрес

В результаті стресу, особливо тривалого, з’являються мімічні зморшки, почервоніння, запалення, а також сухість і тьмяний колір обличчя. Щоб цього уникнути, у стресові періоди потрібно додавати до догляду продукти з антиоксидантами, пептидами та ніацинамідом.

Серед антиоксидантів рекомендую звернути увагу на вітаміни C та E – вони ефективні у боротьбі з окислювальним стресом, мають протизапальні, відновлювальні та захисні властивості, а також ефективно освітлюють шкіру та вирівнюють тон.

Ніацинамід (його ще іноді називають нікотинамідом) – це похідна вітаміну B3, який виробляється в організмі природним шляхом. З віком його синтез уповільнюється, що, до речі, вважають однією з причин старіння шкіри. Він добре працює і з сухою, і з жирною шкірою, і до того ж некомедогенний. Він чудово бореться з надлишковим виробленням себуму, стимулює вироблення колагену, покращує захисні функції шкіри та зменшує дрібні зморшки. Він також знижує трансепідермальну втрату вологи, заспокоює та попереджає запалення.

Також гормони стресу – адреналін та кортизол – уповільнюють природний синтез колагену, тож шкіра втрачає тонус, і зморшки стають більш помітними. Використання засобів з пептидами компенсує ці процеси, повертаючи шкірі пружність. Оптимальним на цей період стане засіб, який поєднує всі три компоненти, а також містить мультимолекулярну гіалуронову кислоту для інтенсивного зволоження шкіри.

Етап 3. Відновлення захисного бар’єру

Ще одна ознака стресу – пошкодження захисного бар’єру шкіри, що провокує підвищену чутливість. Тож догляд має також включати компоненти для інтенсивного зволоження та відновлення захисного бар’єру.

Ідеально з цим завданням впорається крем на основі керамідів рослинного походження. Вони відновлюють шкіру, запобігають подразненням, перешкоджають трансепідермальній втраті вологи, утримуючи її в шкірі. В ідеалі вони мають бути доповнені адаптогенами – екстрактами рослин, які допомагають шкірі краще адаптуватися до перепадів температур, вітру, а також зменшують втому і токсичний вплив стресу. Адаптогени мають потужний антиоксидантний ефект і допомагають відновити захисний бар’єр шкіри. Наприклад, до складу нашого відновлювального крему з керамідами від INSTYTUTUM ми додали такі потужні адаптогени, як гриб альбатреллус, розу дамаську та плоди черімої.

Етап 4. Догляд за зоною навколо очей

Й останнє: під час стресу порушується сон, що негативно впливає на водний обмін в організмі та провокує набряки під очима, з якими потрібно працювати додатково. Шкіра навколо очей найбільш тонка та делікатна, тому швидше втрачає тонус. Саме тому перші зморшки з’являються саме у зоні навколо очей. Вирішити цю проблему допоможе комплекс активів та пом’якшувальних компонентів. Формулу нашого крему для зони навколо очей ми розробляли такою, що одночасно підійде як для щоденного догляду, так і як антистрес-рішення, коли треба швидко «освіжити погляд».

Зверніть увагу на такі компоненти в складі засобів для цієї делікатної зони:

  • пептиди, що роблять тоненьку шкіру під очима більш пружною і, відповідно, зменшують набряки;
  • стовбурові клітини малини та гіалуронова кислота, які зволожують та покращують еластичність шкіри;
  • екстракт кори шовкової акації й сігезбекії східної, які показали себе суперефективними в наданні ліфтинг-ефекту (на верхній повіці також);
  • синьо-зелені водорості, які ефективно розгладжують навіть найменші зморшки, надаючи ефект, подібний до ретиноїдів. При цьому їхня дія м’якіша, а відповідно, краще підійде для ніжної шкіри під очима.

Фото: freepik.com

Підписуйтесь на наш Instagram і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також