Як прибрати капіляри на обличчі в домашніх умовах

Під страшним словом «купероз» мають на увазі порушення циркуляції крові на поверхні шкіри. Через порушений відтік крові дрібні капіляри розширюються, і весь цей процес відбивається на обличчі – виникає неприваблива судинна сітка у вигляді прожилок, що нагадують гілочки або «зірочки».

Капіляри на обличчі: що це, причини появи

Розширення дрібних капілярів може спостерігатися на щоках і крилах носа. Найчастіше купероз – спадкова проблема, і його володарем можуть також бути жінки зі світлою або тонкою чутливою шкірою. У них капіляри розташовуються дуже близько до шкіри.

Купероз не просто косметологічна проблема: якщо нього вчасно не позбутися, він перетвориться на дерматоз, наприклад, розацеа.

Найчастіше судинна сітка на обличчі виникає в холодну пору року, коли не просто холодно, а й вітряно. Тоді позбутися куперозу досить складно. Часті перепади температур негативно впливають на шкіру і стають причиною появи судинної сітки.

Причини виникнення куперозу на обличчі:

  • наявність захворювань серцево-судинної системи (перепади артеріального тиску);
  • ендокринні захворювання;
  • прояв гормональних порушень, наприклад, в період вагітності або менопаузи;
  • побічний ефект під час прийому оральних контрацептивів;
  • алкогольна залежність, паління;
  • часте розпарювання шкіри, в тому числі в лазні, сауні, солярії;
  • надмірний механічний вплив на шкіру (йдеться про масажі).

Як запобігти появі куперозу на обличчі

Зі слів косметологів, навіть якщо у вас є схильність до куперозної шкіри, запобігти появі куперозної сітки все ж таки можна. Варто дотримуватися деяких правил. Так, важливо правильно харчуватися, під забороною гостра, копчена, пересолена їжа, а також кава, шоколад, сири, маринади, бобові, страви з печінки.

Власниці куперозної шкіри мають стежити за станом своєї нервової системи, уникати стресів, оскільки в період нервового перенапруження в кров потрапляють катехоламіни, що звужують судини. В результаті підвищується кров’яний тиск у периферичних судинах, а на шкірі обличчя виникає судинна сітка.

Необхідно додаткове вітамінне живлення шкіри: показані вітаміни С, Е і К, а також рутин, ніацин, ліноєва та ліноленова кислоти, екстракт камелії. До раціону варто додати цитрусові, капусту, шпинат, вишню, шипшиновий відвар.

Один з головних способів запобігти появі куперозу – правильний підбір декоративної та доглядової косметики. Важлива умова: уникайте засобів, які протипоказані, а саме маски-плівки, маски на основі фруктових кислот і з косметичною глиною в складі. Власниці куперозної шкіри не мають використовувати засоби зі спиртом, ментолом, м’ятою, гвоздикою, евкаліптом, алое.

Що допоможе позбутися судинної сітки на обличчі

Позбутися судинної сітки назавжди неможливо, але можна зменшити її прояв. Отже, як правильно доглядати за шкірою обличчя з капілярною сіткою? Для цього необхідно дотримуватися простих дій:

  • корисно контрастне вмивання теплою та холодною водою;
  • перед нанесенням спеціальних засобів необхідно очистити обличчя від косметики за допомогою міцелярної води;
  • вмиваючись, обличчя не витирають, а акуратно промокають рушником;
  • якщо ви користуєтеся тоніком, то найкраще допомагає засіб на основі зеленого чаю;
  • підбираючи доглядову косметику, звертайте увагу на ту, де є позначка для чутливої шкіри або для чутливої шкіри з судинною сіткою;
  • виходячи на вулицю, на обличчя наносять сонцезахисний крем, в тому числі й під очі.

Позбутися куперозу реально за допомогою салонних косметичних процедур, а також безін’єкційної мезотерапії. Найчастіше проводять видалення судинної сітки лазерними процедурами, які видаляють дрібні почервоніння практично миттєво. А ось механічне чищення обличчя – під забороною.

Підписуйтесь на наш Facebook і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також