Як зберегти макіяж у спеку: 7 ефективних способів

Коли температура за вікном підвищується, посилюється потовиділення і жирний блиск на обличчі відразу дає про себе знати. Щоб у +30⁰С ваш макіяж не розтанув, як морозиво, слід дотримуватися деяких базових правил і б’юті-хитрощів. Ми зібрали сім перевірених способів, які допоможуть літньому макіяжу вистояти в спеку.

Наносіть мінімум макіяжу

Влітку найменше хочеться навантажувати своє обличчя зайвими шарами косметики. Ми намагаємося фарбуватися по мінімуму і перебуваємо в пошуку комфортних текстур, які не заважають шкірі дихати і не провокують зайву пітливість. Тому перше правило: використовуйте менше макіяжу. У спеку візажисти рекомендують робити ставку на мінімалістичний підхід щодо декоративної косметики і виділити для себе чотири-п’ять базових засобів, без яких ви не можете обійтися. Наприклад, праймер, тон, пудра, рум’яна і блиск для губ. Важливий момент: абсолютно вся косметика для літа має містити SPF.

Спробуйте консилер замість тонального крему

Наступне правило, якого радять дотримуватися фахівці з макіяжу, – приховувати недоліки на обличчі тільки коли це дійсно необхідно. Якщо ваша шкіра і так у гарному стані, навіщо навантажувати її шаром тонального крему в літню спеку? Для точкового маскування будь-яких недосконалостей (висипань, почервоніння, темних кіл під очима тощо) підійде консилер. У нього більш м’яка структура, ніж у інших тонувальних засобів, а отже, і ймовірність того, що на вашому обличчі виникають краплі поту, менше. Альтернативою тональній основі також може стати легкий BB-крем. А ось щільними текстурами влітку точно не варто захоплюватися.

Використовуйте стійку косметику

Формули, стійкі до води і поту, не тільки врятують ваш макіяж влітку, а й додадуть впевненості в собі. Віддавайте перевагу б’юті-продуктам, які можуть похвалитися багатогодинною стійкістю. Якщо у вас жирний тип шкіри, важливо почати з вибору правильного тонального крему, адже він є основою будь-якого мейку. Для макіяжу очей і брів зверніть увагу на водостійкі підводки, туші для вій і brow-засоби, з якими макіяж виглядає природно і не спливає опівдні.

Матувальні серветки замість пудри

У спекотний день дуже складно залишитися на стороні природного сяйва обличчя і не перетворитися на жирний б’юті-млинець. Далеко на кожен, навіть найбільш хвалений тон, буде гідно поводитися в сонячну погоду, не оголюючи проблемні місця. Влітку більшість дівчат знаходять порятунок в пудрі для обличчя, адже вона матує шкіру і допомагає фіксувати макіяж з ранку до вечора. Але є у цього засобу істотний недолік: більшість пудр забивають пори і створюють пил на обличчі, надаючи засмаглій шкірі білуватий відтінок. Якщо ви знайомі з цією проблемою, використовуйте матувальні серветки. Вони вберуть жирний блиск, не пошкодивши макіяж.

Праймер – запорука стійкого макіяжу

Праймер спеціально створений для того, аби створити ефект рівної, досконалої шкіри, і продовжити життя вашому мейкапу. Важливість використання цього косметичного продукту в спеку навіть не вимагає пояснень. Для більш надійного результату візажисти радять запастися відразу декількома варіантами основ під макіяж: під тональний крем, консилер і тіні. База для повік створить «зчіплювальну» підкладку для всього, що ви наносите на повіки, будь це тіні або підводка.

Змішування декількох текстур

Якось візажист співачки Бейонсе, Сер Джон, розкрив секрет стійкого макіяжу своїх зіркових клієнток. З його слів, змусити мейк вистояти в спекотних погодних умовах допоможе змішування різних текстур. «Ключ до успіху – багатошаровість. Наприклад, якщо ви наносите рідку тональну основу, закріпіть її зверху пудрою; кремовий бронзер – сухим; кремові рум’яна і рідкі тіні для повік – аналогічно ». Це, звичайно, повністю суперечить першому правилу в нашому списку, але в особливих випадках, коли без повноцінного макіяжу не обійтися, можна прислухатися до думки професіонала.

Спрей-фіксатор для макіяжу

Ще один спосіб продовжити стійкість макіяжу в спеку – використовувати закріплювальний фінішний спрей. Він допомагає утримувати косметику на обличчі, зберігаючи макіяж у середньому протягом 8-12 годин. Класика застосування – нанести фіксатор на готовий макіяж з відстані 20-30 см (обов’язково закривши при цьому очі!). Візажисти рекомендують розпорошувати засіб перед рум’янами і хайлайтером, створюючи ефект шкіри, що світиться зсередини.

Підписуйтесь на наш Viber і не пропускайте найкорисніші матеріали від Beauty HUB!

читайте також
Читайте також